kuoka_z_lustrem 28.02.23, 18:42 Czy znacie kogoś, kto choruje na dystymię? Jak oceniacie jakość życia tych osób? Albo może któraś z was choruje? Nie do końca wiem jak poukładać sobie wszystko w głowie po usłyszeniu diagnozy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
la_felicja Re: Dystymia 28.02.23, 20:57 Ja jestem taka nie do końca oficjalnie zdiagnozowana. Tak mi się życie poukładało, że nie mam na razie szans na terapię, diagnozę, w ogóle na nic. Myślę, że po usłyszeniu finalnej diagnozy poczułabym ulgę. Że życie tak naprawdę nie jest aż takie do dupy, jak mi się wydaje, że to tylko choroba podpowiada mi te myśli, które mam, a świat w rzeczywistości jest dużo, dużo lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Dystymia 01.03.23, 02:54 moja jakosc zycia spadla z powodu braku takiej ogolnej energii do zycia. Gdybym mogla to wiekszosc czasu spedzalabym w lozku. Czasem zazdroszcze nawet znajomym 75 latkom, bo maja wiecej energii zyciowej niz ja. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Dystymia 01.03.23, 06:51 Często mylona z depresją. Do zastanowienia czy diagnozę masz prawidłową. Odpowiedz Link Zgłoś