inny.kwiatek 14.05.23, 15:50 800+, bezpłatne leki dla dzieci i seniorów 65+ oraz bezpłatne autostrady. Nic to, że z państwa nie zostanie NIC. Że zbankrutujemy. Ale u żłoba się zostanie. Załamałam się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiamama Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 16:03 Jestem za stara na emigracje śle moje dzieci mam nadzieje ze wyjada. Trudno, najwyraźniej Polacy nie są w stanie mieć własnego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 16:04 Będzie to na co zasługujemy jako społeczeństwo. Jak większość znowu oleje wybory, to znaczy że ma w dupie jak wysoka będzie inflacja i czy zbankrutujemy. Rozsądni ratują oszczędności jak mogą od 2020, gdy już było jasne do czego to wszystko zmierza. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_za_kolano Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 16:22 Nic się nie stało Polacy, nic się nie stało. Jak dajo, to biere. To się nam po prostu należało. Po nas choćby i potop. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 16:25 Pytanie jak podwyższenie 500 plus wpłynie na raty kredytów? Zyskamy 300 zł, ale pytanie czy wywoła to inflację i o ile rata pójdzie w górę? Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 16:27 Wywoła? Bo teraz nie mamy inflacji, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 16:53 Żanetka vel Ksawery nic o niej nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
panizokienka Re: No to PIS wybrał wybory 17.05.23, 19:07 Czy Ty w ogóle wiesz, skąd się bierze 500+ i inne tego typu wygibasy? Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: No to PIS wybrał wybory 18.05.23, 12:44 No oświeć maluczkich. Czyżbyś uważała, że rząd ma swoje pieniądze, i tak dobroczynnie je rozdaje "dla dobra dzieci"? Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 16:26 Najlepsze jest to że teraz mogę już nawet religię wprowadzić jako przedmiot obowiązkowy i tak wygrają wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 16:27 I dobrze. Państwo musi upaść. Musi braknąć prądu w gniazdkach i emerytury na kontach. Wtedy suweren przejrzy na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:15 Nie przejrzy. Nie ogarnia idei państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 19:47 tanebo001 napisał: > I dobrze. Państwo musi upaść. Musi braknąć prądu w gniazdkach i emerytury na ko > ntach. Wtedy suweren przejrzy na oczy. Czekacie, i czekacie, i chyba trzeba będzie jeszcze z jedną kadencję poczekać... Dożyjecie czy jad waz wykończy od środka? Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 16:38 I takim sposobem zakonczyla sie afera z ruską rakietą, ktora przeleciala przez pol kraju i przelezala w lesie 4 m-ce, a wojna za progiem i Lukaszenka zaniemogl po wizycie w Moskwie. To jest naprawde sposob: za każdym razem jak wypadnie trup z szafy, trzeba wylac nową gnojowkę. O mezu Witek 5tys/dzien nikt juz nie pamieta, a on lezy i nawet nie wie, ze codziennie te 5 tys kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 22:02 Oby on nie zmarł na 1 miesiąc przed wyborami prezydenckimi a kandydatką na prezydenta byłaby jego żona , tak mocno obolała po śmierci ukochanego męża ... - " Mojego biednego ojca, ateistę i antyklerykała mam z księdzem chować?? To musiałabym go chyba nienawidzić jak Kolbe Żydów a tymczasem ja go kocham jak Matka Teresa pieniądze " livia.kalina na forum emama Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: No to PIS wybrał wybory 18.05.23, 03:42 Co tam mąż Witek. O Kamilku już zapomniano. Spoko. Darmowe leki i 800+ to bardzo różowe okulary. Aż do oślepnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 16:45 Kurna Zazdro Aż zastanawiam się czy nie wrócić do Pl Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 16:49 To nie od tego zależy. Mam nadzieję. Ale od tego że opozycja będzie jeździła po wioskach i miasteczkach i co tydzień gadała: inflacja, rakieta, mąż Witek, kradnom. I tak cały czas. Non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:11 Jeździ Tusk. Trzaskowski nie uczestniczy w kampanii. O lewicy nawet nie mówię. I zdaje się tej częstotliwości daleko do PiSowskiej - ale to wiem z mediów. U mnie w każdym razie żadnej wizyty nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 19:52 midge_m napisał(a): > Jeździ Tusk. Przecież to co robi Tusk to normalnych ludzi odrzuca. Dlatego PO systematycznie spada! Uważasz, że to jest zdrowy człowiek? Tusk o wyborcach PiS: Chleją i biją dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 19:54 I tak był miły, Ja mówię wprost że to wsioki. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:31 tanebo001 napisał: > I tak był miły, Ja mówię wprost że to wsioki. I dlatego przewali wybory po raz kolejny. Miejmy nadzieję, że ostatni! Stał się zakładnikiem jakiś Babć Kaś, lotnych brygad, UBywateli RP i tym podobnych szuri... A PO w ramach walki o schedę się rozpadnie... na jakieś podprogowe kanapy.. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: No to PIS wybrał wybory 18.05.23, 03:45 dyzurny_troll_forum, już ty nie prowokuj Odpowiedz Link Zgłoś
mamawojtuska79 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:09 Dobrze by było gdyby jeszcze informowali o wizytach, u nas byli i nikt o tym nie wiedział oprócz "znajomych królika" nawet na ich stronce ciężko było dokopać się do harmonogramu. Gdyby nie informacja na lokalnym portalu to nawet bym nie wiedziała że ktoś był. Szkoda tylko że ta informacja była po wizycie a nie przed. Jeżeli tak będą robić to w sumie już jest po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:14 Trzaskowski jakby rządzi miastem. A kampanii jeszcze nie ma. Lewica też jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:17 midge_m napisał(a): > To nie od tego zależy. Mam nadzieję. Ale od tego że opozycja będzie jeździła po > wioskach i miasteczkach i co tydzień gadała: inflacja, rakieta, mąż Witek, kra > dnom. I tak cały czas. Non stop. Moze to naiwne, ale lepiej gdyby jezdzil i mowil jak planuje pomoc ludziom uwiezionym w malych miastach i wioskach. System opieki dla seniorow, transport,szkolnictwo itd itp. Ale to pewnie nieosiagalne. Łatwie mowic o aferach o ktorych wszyscy wiedza a pomimo to glosuja na PIS bo PO nie ma zadnej wiarygodnej oferty dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:17 Opozycja musiałaby się zabrać do pracy. Zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:28 No dokładnie. Na Polskę spadła rakieta nuklearna! Dlaczego to nie jest na jedynce wszystkich portali zamiast Blanki??? Opozycja powinna to wykorzystać by krzyczeć że PiS jest słaby i się boi Putina. Bez względu na to jak było. Może NATO kazało nam być cicho. Jest kampania i trzeba tym grzać. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:24 Po co opozycja ma im przeszkadzać w samozaoraniu? Tam się teraz dzieje cyrk ma kołach, podkręcany przez Rosję puszczającą baloniki z Białorusi. Po co wchodzić między wódkę, a zakąskę Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 22:33 midge_m napisał(a): > No dokładnie. Na Polskę spadła rakieta nuklearna! Dlaczego to nie jest na jedyn > ce wszystkich portali zamiast Blanki??? Opozycja nie jest właścicielem portali Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 22:46 kub-ma napisała: > > No dokładnie. Na Polskę spadła rakieta nuklearna! Dlaczego to nie jest na > jedyn > > ce wszystkich portali zamiast Blanki??? > > Opozycja nie jest właścicielem portali Oj tam, kilka ma... Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 08:35 Ale tych portali nie czyta prosty suweren. Jeżeli w ogóle suweren cos czyta, a nie słucha tylko TVP. I słucha tego, co ksiondz na ambonie pierdli. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:17 Nie. Opozycja nie ma jeździć i przekonywać twardego elektoratu pis, że ich rząd rujnuje Polskę, bo i tak nie przekona. Ma mieć program i pomysł na Polskę i przekonać do pójścia na wybory tych, którzy zostają w domach. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:19 No ma. Był pokazywany milion razy. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:28 Nie ma. Program pod tytułem „babciowe” upodabnia ich do pisu zamiast różnić. „bedziemy kraść mniej” to nie jest program. Opozycja potrzebuje ludzi, którzy zagłosują na nią a nie przeciwki pis. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:34 Nie to nie jest tylko " będziemy mniej kraść" Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 21:08 inny.kwiatek napisała: > Nie ma. Program pod tytułem „babciowe” upodabnia ich do pisu zamiast różnić. > „bedziemy kraść mniej” to nie jest program. > Opozycja potrzebuje ludzi, którzy zagłosują na nią a nie przeciwki pis. Nie pisz bzdur. Ma program. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 10:42 Przyznam się, że dla mnie PO od dawna nie ma żadnego programu, konkretnego, który by mnie przekonał. Głosuję przeciwko PiS, a nie dlatego, że mam super kandydatów w których wierzę. I dopóki to się nie zmieni, ludzie nie uwierzą, że opozycja faktycznie ma do zaoferowania coś dobrego, to nie ma szans na poprawę Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 10:46 PO ma konkretny program posprzątania po PIS. To jest priorytetem, a nie rozważanie czy dać ludziom 500+, 700+, 800+. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 10:51 lauren6 napisała: > PO ma konkretny program posprzątania po PIS. Ta. Posprzątanie będzie polegać na tym, że zmienią bankstera dostarczającego gotówkę na takiego, gdzie pośredniczy Niemiec, a nie Amerykanin. Zaiste różnica jakościowa Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 10:53 Funkcjonowanie państw bez banksterów to niestety utopia. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 11:05 pade napisała: > Funkcjonowanie państw bez banksterów to niestety utopia. Nikt przecież nie mówi o likwidacji banków, tylko o likwidacji systemu, który opiera się w całości (no, w 80%) na finansowaniu państwa długiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 11:07 Wiem o co Ci chodzi, ale nie wierzę, żeby to kiedykolwiek nastąpiło. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 11:16 pade napisała: > Wiem o co Ci chodzi, ale nie wierzę, żeby to kiedykolwiek nastąpiło. Też nie wierzę, ale bardziej mnie dobija, że zasadniczo nikt nie zdaje sobie sprawy z tego, jaka jest rzeczywistość. Jak nikt sobie nie zdaje sprawy, to tym bardziej brak nadziei. Ludzie się kłócą przy wyborach tylko o to, który zagraniczny pośrednik ma zabierać im dobrobyt i rozwój. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 12:14 Nie tylko o to. Ja np. nie chcę już kolejnych podwyżek podatków. Autentycznie czuję się okradana w majestacie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 10:49 "Głosuję przeciwko PiS, a nie dlatego, że mam super kandydatów w których wierzę" I słusznie robisz. A co do programu, to poprzednie są w necie. Owszem, tvp na pewno ich nie reklamowało, ale to nie znaczy, że nie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:23 Ależ jak najbardziej ma jeździć i przekonywać bo inaczej ten elektorat zabiera Konfederacja albo Polska 2050. Oczywiście, nie da się upączkować postulatów Konfy czy Hołowni ale można zaprezentować swój program i go tłuc do głów. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:28 Jeździ przecież cały czas, nie bredź. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:45 Podasz mi gdzie jest PO to poniedziałek a gdzie jest PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:32 midge_m napisał(a): > ale można zaprezentować swój program i go tłuc do głów. Najpierw trzeba by go było mieć... Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 19:41 A gdzie mieszka twardy elektorat? Domy sa pomalowane zolto czy zapach sparking wokol? Tak, opozycja ma ruszyc tyłki i jezdzic ,sluchac i pomoc a nie wykluczac cale rejony bo "twardy elektorat". Pieknie usprawiedliwiasz nicniemogePO. Z takimi wyborcami PO nic nie musi robic i nie robi. A kasa i tak płynie. Odpowiedz Link Zgłoś
panizokienka Re: No to PIS wybrał wybory 17.05.23, 19:09 No wspaniała kampania. Nie mieć swojego pomysłu, tylko psioczyć na innych. Żal. I Wy tego chcecie... Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 16:51 Guano warte panstwo jesli z powodu darmowych lekow dla dzieci I seniorow rozpadnie sie w nicosc. I bardzo mnie cieszy ten pomysl. Oraz wsparcie polskich rodzin z dziecmi. Sorry,ale PIS wygra,nie tylko z tego powodu ze stosuje rozwiazania z panstw zachodnich, ale dlatego ze opozycja od 8 lat straszy upadkiem z powodu "patologicznego socjalu" i polaryzuje spoleczenstwo nazywajac tych ktorzy korzystaja ze swiadczen patologia, tych ktorych mozna kupic. Moze zamiast wyzwisku skupili by sie dlaczego ludzie glosuja na PIS pomimo odstreczajacej polityki i afer. Ale to chyba za wiele wymagam. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_za_kolano Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:05 A prawo? A sprawiedliwość? A dobro wspólne? A elementarna przyzwoitość? A Rzeczpospolita? A bezpieczeństwo? A jasne, przejrzyste reguły gry? A szacunek dla obywateli? To wszystko jest dla ciebie nic nie warte? Wart uwagi jest tylko pełny brzuch, kłanianie się panom i siedzenie cicho w swojej chałupie? Tylko tyle? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:15 kozaki_za_kolano napisała: > Wart uwagi jest tylko pełny brzuch, kłanianie się panom i siedzenie cicho w swo > jej chałupie? > > Tylko tyle? Byt okresla swiadomosc. Stare, ale wiecznie aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:31 Dla niej może być warte. Dla wyborców pis to czysto abstrakcyjne, nic nie znaczące hasła. Zrozumcie, oni nie przejmą się tym, że mąż Witek lezy na oiomie, matka Obajtka zarania miliony a Czarek rozdaje pieniądze swoim. Oni to doskonale rozumieją, bo gdyby mogli, robiliby dokładnie to samo. To nie są dla nich żadne argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 22:11 Szacunek dla obywateli, co prawda dla nie swojego elektoratu zaprezentował ostatnio Tusk. Może w ferworze przemówienia powiedział to, co naprawdę myśli o części społeczeństwa, tej poza elita? Powiedział zresztą to, co często piszą ematki o menelach, zasilkowicz ach, lumpach, patologii itp. A może, po następnych przegranych wyborach, statystyki uwzględnia nie tylko grupy wiekowe, wykształceniowe, mieszkańców miast, wsi ale także zamoznosc wyborców, i nagle okaże się, że ubodzy głosują na PIS, a że jest ich coraz więcej to efekt łatwy do przewidzenia. Czy, w trosce o Państwo, Rzeczpospolita, zamozne ematki zrezygnują z pobierania obiecanego 800+, przestaną jeździć darmowymi autostradami, będą kupować leki dla dzieci ZA PIENIĄDZE? Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: No to PIS wybrał wybory 16.05.23, 03:58 Kokosowy, kupuję leki za pieniądze, chodzę do wszystkich lekarzy za pieniądze, kupowalam teściowi leki za pieniądze mimo, że w teorii przysługiwały mu te za złotówkę, rehabilitowałam teścia za pieniądze, jeżdżę autostradami za pieniądze, nigdy w życiu nie pobrałam żadnego zasiłku, a młoda od dawna nie jestem. Mógłbyś się odczepić od ludzi, którzy własną pracą zarobili na to by mieć lepiej niż Ty? I nie, nie jestem bynajmniej zamożna. Nie mam domu, suva i nie latam na zagraniczne wakacje. Takich jak ja są tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: No to PIS wybrał wybory 16.05.23, 06:41 A ubogich - miliony. Ostatnio liczba ludzi poniżej granicy ubóstwa wzrosła o prawie milion. I mnie osobiście w to nie mieszaj, mnie jest dobrze, ale, w odroznieniu od wielu, widzę innych. Podatki od tego są, żeby redystrybuowac dochody, od tych kilku procent zamoznych do kilkudziesięciu procent ubozszy ch. Jeśli nie bierzesz 500+ bo nie spełniasz warunków - pytanie nie było do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 16.05.23, 11:36 kokosowy15 napisał(a): > Podatki od tego są, żeby redystrybuowac dochody, A kto cię tak okłamał? Podatki są po to, żeby zapewnić środki na działanie państwa. Od lat postuluję, że powinna być minimalna kwota podatku, którą obywatel ma wpłacić każdego roku. Jeżeli nie wpłaci przez np. trzy lata z rzędu to musi odrobić kwotę należną np. w kamieniołomie... Skończyło by się z ubogimi, co to nie ma dla nich pracy... co dwie lewe łapki mają... Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:07 Głosują dlatego, że są patologią, którą można kupić. Takie mamy społeczeństwo. I tak tak, wstali z kolan, bla bla, takim gadaniem tylko pogarszamy sprawę, bla bla. Takie są fakty i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_za_kolano Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:09 O nie, nie, protestuję! Nie są patologią, są lidźmi takimi jak Ty i ja. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 13:31 Sugerujesz, że w Polsce nie ma patologii? Bo wszyscy są ludźmi, jak ty i ja? Owszem, patologia to też ludzie, mają wszystki organy, kończyny i tak dalej. Tym niemniej jednak ludzie między sobą też się różnią - poglądami, umiejętnościami, podejściem do życia, możliwościami, całą masą innych "parametrów". A jeśli dla kogoś głównym argumentem za głosowaniem na PiS jest: "Bo PiS dał", to cóż, jest patologią. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:22 arthwen napisał(a): > Głosują dlatego, że są patologią, którą można kupić. Takie mamy społeczeństwo. > I tak tak, wstali z kolan, bla bla, takim gadaniem tylko pogarszamy sprawę, bla > bla. > Takie są fakty i tyle. > To PO wyszlo idealnie, szczucie przeciw sobie. A przeciez "konstytucja, rownosc, prawa czlowieka, szacunek...." . Przez 8 l sie nie sprawdzilo ale moze nastepne 4 lata takiego stygmatyzowania dadza efekt a jak nie to za kolejne 8 l.... I tak, jestem ruska onuca,pewnie glosuje na PIS itd itp..ble ble ble.... Odpowiedz Link Zgłoś
rumba2023 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:33 Abidja, dokładnie Opozycja niestety daje PiS wybory na tacy swoją postawą Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:41 Opozycja daje, bo zupełnie jej na wygranej nie zalezy. Gdyby było inaczej, nie wyciągaliby Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:45 Ta obsesja na punkcie Tuska, przypomina obsesje na punkcie covida. Wszystko w twoim życiu jest obsesyjnie kompulsywne? Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:51 Wskaż inne posty, w których wspomniałam o Tusku Przykro mi, opozycja daje d... od lat, a potem jest zdziwiona, że nie wygrała. Ematki w "wyjątkowej sytuacji", które jak zwykle na wybory nie dotrą, tylko PIS-owi pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 19:24 livia.kalina napisała: > Ta obsesja na punkcie Tuska, przypomina obsesje na punkcie covida. Wszystko w t > woim życiu jest obsesyjnie kompulsywne? > Obsesja? Przeciez on jest glowa opozycji, szefem PO,to on organizuje obchody 4 czerwca "by liczyc swoje poparcie" - to jego slowa ( a powinien swietowac demokracje bez polityki ) . O kim mamy mowic mowiac o PO o szeregowym pośle? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 21:58 >Przeciez on jest glowa opozycji, szefem PO,to on organizuje obchody 4 czerwca "by liczyc swoje poparcie" - to jego slowa ( a powinien swietowac demokracje bez polityki ) Wszystko co robi powinno być całkowicie apolityczne a potem powinien wygrać wybory. Doprawdy iscie szatańsko sprytny plan. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:00 Chyba się nie dziwisz? Posprzątanie tego boordelu, inflacji i rozdawnictwa zajmie kolejne 30 lat. Nikt nie chce tknąć takiego goofna. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:06 berdebul napisała: > Chyba się nie dziwisz? Posprzątanie tego boordelu, inflacji i rozdawnictwa zajm > ie kolejne 30 lat. Nikt nie chce tknąć takiego goofna. To po co mi politycy tchorze i nieroby? W dodatku wysokoopłacani z naszych podatkow?! Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:19 >Chyba się nie dziwisz? Posprzątanie tego boordelu, inflacji i rozdawnictwa zajmie kolejne 30 lat. Nikt nie chce tknąć takiego goofna. Mnie to akurat nie dziwi. Dziwi mnie, że ematki dziwi, że PIS znowu wygra Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 21:09 abidja napisała: > arthwen napisał(a): > > > Głosują dlatego, że są patologią, którą można kupić. Takie mamy społeczeń > stwo. > > I tak tak, wstali z kolan, bla bla, takim gadaniem tylko pogarszamy spraw > ę, bla > > bla. > > Takie są fakty i tyle. > > > > To PO wyszlo idealnie, szczucie przeciw sobie. A przeciez "konstytucja, rownosc > , prawa czlowieka, szacunek...." . > Przez 8 l sie nie sprawdzilo ale moze nastepne 4 lata takiego stygmatyzowania d > adza efekt a jak nie to za kolejne 8 l.... > > I tak, jestem ruska onuca,pewnie glosuje na PIS itd itp..ble ble ble.... Owszem, jesteś. I już się zamknij, zamiast powtarzać kolejny raz przekaz dnia z tvp Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 21:56 Pepsi > > Owszem, jesteś. I już się zamknij, zamiast powtarzać kolejny raz przekaz dnia z > tvp > Masz mnie 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 22:01 abidja napisała: > > Owszem, jesteś. I już się zamknij, zamiast powtarzać kolejny raz przekaz > dnia z > > tvp > > > > Masz mnie 👍 Tymczasem wszyscy w napięciu czekamy jakie stanowisko zajmie Prawdziwy Lider, bo chyba mu dech odebrało: Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 22:16 Mentzen w końcu odpowiedział na pytanie Romana Giertycha czy jego biznesy obsługują Spółki Skarbu Państwa? Czy nadal reaguje stekiem bluzgów na to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 22:18 lauren6 napisała: > Mentzen w końcu odpowiedział na pytanie Romana Giertycha czy jego biznesy obsłu > gują Spółki Skarbu Państwa? Czy nadal reaguje stekiem bluzgów na to pytanie? Odpowiedział już na samym początku. Nie umiesz znaleźć? Mam pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 10:27 lauren6 napisała: > Mentzen w końcu odpowiedział na pytanie Romana Giertycha czy jego biznesy obsłu > gują Spółki Skarbu Państwa? Odpowiedział. twitter.com/SlawomirMentzen/status/1652962473413099521 Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:16 Myślę, że masz rację co do tego, że za zwycięstwo PiS odpowiada nieudolna opozycja bardziej niż socjal. A socjal niepokoi mnie i tak, bo nie jest jedyną rzeczą która nas różni od państw zachodnich i tych pozostałych rzeczy wcale PiS nie próbuje nadrabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:28 cegehana napisał(a): > Myślę, że masz rację co do tego, że za zwycięstwo PiS odpowiada nieudolna opozy > cja bardziej niż socjal. A socjal niepokoi mnie i tak, bo nie jest jedyną rzecz > ą która nas różni od państw zachodnich i tych pozostałych rzeczy wcale PiS nie > próbuje nadrabiać. Mnie socjal nie niepokoi. Wku....mnie za to narracja opozycji bez zadnych rozwiazan w strone tych ktorzy potrzebuja wsparcia od panstwa. Unikanie jasnych deklaracji kluczenie "500+ złe, ale babciowe super" No I ten dziaderski jezyk w jakim sie zwraca do kobiet "zadbamy by zadna kobieta nie musiala podejmowac tej trudnej decyzji" . Ja bardzo dziekuje za troske, dam sama rade pomimo ze moj mozg jest narazony na te estrogeny 🤪 Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:35 No otóż to: brak jakichkolwiek rozwiązań jest nadal gorszy niż kupowanie głosów (jak jestes tym potrzebującym co może głos sprzedać). Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:54 Aktualnie wsparcia od państwa potrzebują przedsiębiorcy, którzy dźwigają ten kraj. I co im oferuje PiS? Podatki takie, że nie opłaca się pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 21:23 black.emma napisała: > Aktualnie wsparcia od państwa potrzebują przedsiębiorcy, którzy dźwigają ten kr > aj. I co im oferuje PiS? Podatki takie, że nie opłaca się pracować? Panstwo dzwigaja pracownicy, robotnicy. Ci co pracuja a nie korzystaja z pracy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 21:43 U kogo pracują? Kto im płaci? PiS im płaci? Nie masz pojęcia o czym piszesz. Państwo dźwigają przedsiębiorcy. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 21:51 black.emma napisała: > U kogo pracują? Kto im płaci? PiS im płaci? Nie masz pojęcia o czym piszesz. Pa > ństwo dźwigają przedsiębiorcy. Kto im wypracowuje zyski? Kto wykonuje wszystkie prace by przedsiebiorca mogl nie robic wszystkiego sam? Skad przedsiebiorca bierze pieniadze? Kto mu placi? Kto produkuje,sprzedaje,rozwozi towar ? Przeciez nie sam jeden przedsiębiorca. Bez pracownikow nic nie zrobi. Dzieki pracownikom ma przychod i zysk. I podatkow nie placi z wlasnej kieszeni za pracownikow, tylko z ich wynagrodzenia brutto. A zysk na z tego co mu wypracuja pracownicy. Nie masz pojecia o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 22:30 I myślisz, że obarczając przedsiębiorców podatkami ponad miarę pomożesz tym pracownikom? Poczekaj sobie, to zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 10:21 abidja napisała: > Nie masz pojecia o czym piszesz. Obie nie macie pojęcie o czym piszecie. Polska nie stoi żadnymi przedsiębiorcami czy pracownikami, tylko stoi zagranicznymi instytucjami finansowymi, które finansują nas przy pomocy długu (a kto płaci, ten wymaga). Jakbyśmy mieli powrócić do klasycznego modelu, w którym wam się wydaje, że żyjecie, to musielibyśmy zacisnąć pasa i powrócić na poziom życia z lat 90 (choć teraz, przy tym zadlużeniu, potrzeba byłoby oficjalnego bankructwa przedtem) Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 22:36 To już było. Szlachta poświęcała się dla Rzeczpospolitej, opiekując się i utrzymując panszczyznianych, fabrykanci pracowali dla dobra robotników. Teraz poświęcają się przedsiębiorcy, niedosypiajac i nie dojadając aby zrobić dobrze pracownikom. Ale, na szczęście, mogą przestać się poświęcać, mogą zostać królami życia i iść na zasiłek z MOPS, mogą zostać kasjerka i w markecie, kierowcami w MPK, listonoszami, magazyniera i w Amazonie, tam wciąż brakuje ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 08:21 Nikt się nie poświęca, niczego takiego nie napisałam. Coraz więcej firm upada, zobaczysz co z tego wyniknie. Będziesz mógł sobie wsadzić ten żenujący sarkazm w buty. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 10:36 Na razie liczba przedsiębiorstw w Polsce rośnie. Jeżeli nawet przyjmiemy ze państwo dźwigają przedsiębiorcy, robią to wyłącznie dla siebie a nie dla dobra innych. A jeżeli czują się pokrzywdzeni - zawsze mogą zmienić sposób zarabiania na utrzymanie, np rozwożąc towar do paczkomatow. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 10:44 Każdy pracuje dla siebie. Ty kiedyś też dla siebie pracowałeś, a nie dla dobra ludzkości. I uświadom sobie człowieku, że szewc, zegarmistrz, optyk to też nierzadko przedsiębiorca, np. na jdg. Ciekawe jak będziesz funkcjonował, gdy się zwiną i pójdą rozwozić paczki (zresztą wielu jest na jdg)? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 10:45 kokosowy15 napisał(a): > Na razie liczba przedsiębiorstw w Polsce rośnie. Ta. Magazyny i usługi. Nie popadało to tylko dlatego, że bankstera zasypała ich pustym pieniądzem za pandemii. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: No to PIS wybrał wybory 15.05.23, 12:00 Jaki towar? Nie będzie przedsiębiorców, nie będzie towaru. Ty myślisz, że towary w paczkomatach to są z przydziału? Państwowe? Nie, te czasy już za nami. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: No to PIS wybrał wybory 16.05.23, 04:05 A Tobie, Kososowy, wydaje się, że kim są osoby wożące towar d o paczkomatów? Tobie się wydaje, że oni mają gdzieś umową o pracę i zarabiają w jakiejś firmie, gdzie przysługuje im urlop i prawa pracownicze? Przecież to są na ogół ludzie na jednoosbowej działalności gospodarczej, to nie są czyiś pracownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: No to PIS wybrał wybory 16.05.23, 08:52 Oczywiście, to są pracownicy firm kurierskich. A że mają jednoosobowa działalność gospodarczą, to przecież sposób dużych firm na oszukiwanie systemu i wyzyskiwanie pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: No to PIS wybrał wybory 16.05.23, 11:05 Co nie zmienia faktu że takich ludzi jest mnóstwo i rząd PiS nie tylko nic z tym nie zrobił, podobnie jak nie zlikwidował śmieciowek, a tylko jeszcze dołożył im obciążeń składkowo- podatkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 16.05.23, 11:38 kokosowy15 napisał(a): > to przecież sposób dużych firm na oszukiwanie systemu przecież to jest rdzeń i samo sedno sytemu, a nie jego oszukiwanie > i wyzyskiwanie pracowników. proponuję pracownikom, aby się nie dawali wyzyskiwać, mnie np. nikt nie wyzyskiwał nawet przez jeden dzień - można? Można! Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: No to PIS wybrał wybory 16.05.23, 15:16 Tak, jednoosobowych DG ludzi wypchniętych na DG siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:53 A co ma ta opozycja zrobić? Chodzić po wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:59 I to ma być ich kampania wyborcza? Po co mam głosować na kogoś kto nie wie co robić? Po co mam płacić za zarządzanie krajem komuś, komu to ja (baba z forum) mam mówić co ma robić? Na tak zadane pytanie przypomina się odpowiedz mojego dziadka: nasrac w portki i tak chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:01 Wie. Mają program którego nikt nie chce czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:08 No to całe szczęście. Już sobie wyobrażałam rzady Tuska w czasie których na ematce będą dyskutowane wszelkie sprawy: ematko poradź, mamy uchwalac ten budżet czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 19:20 tanebo001 napisał: > Wie. Mają program którego nikt nie chce czytać. > A czy program pobarł badaniami co boli, jakie sa trudnosci dnia codziennego tego Polaka i Polki ze wsi czy miasteczka czy z Podlasua czy tez Przemysla? I niech sobie potencjalny wyborca przeczyta sam...tak sie nie trafia a tym bardziej nie przekonuje. PO ma olbrzymie dotacje z naszych podatkow by politycy z ich szeregow ruszyli swoje dupska i ruszyli do ludzi poza wawa by wytlumaczyc co chca zrobic i zmienic by tym konkretnym ludziom zylo sie dobrze,lepiej itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 19:26 A jak ma to trafiać? Tusk ma przyjść do twojego domu i ci to przeczytać? Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 19:38 tanebo001 napisał: > A jak ma to trafiać? Tusk ma przyjść do twojego domu i ci to przeczytać? > Fajnie by bylo gdyby przyjechal do mego miasta i mnie i inne kobiety wyslychal zamiast mowic w stolicy,ze zrobi wszystko by kobiety nie musialy podejmowac tak trudnej decyzji ( prawo do decydowania o swoim ciele). On nie musi nic robic. Mi wystarczy legalna,bezpieczna i dostepna aborcja . Sama jestem w stanie podjac decyzje. Bez jego troski. Tak samo niech nie mowi ponad moja glowa "na co spoleczenstwo nie jest gotowe". Opozycja nie slucha ,opozycja uwaza ze wie lepiej co spoleczenstwo potrzebuje. I tak, takie jest zadanie opozycji. Pomiedzy wyborami sa 4 lata. 365 dni x 4 lata na podroze,rozmowy, dotarcie do ludzi. Na to dostaja pieniadze z naszych podatkow. Wiec tak, mam prawo wymagac by przyjechal i wysluchal. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 21:21 abidja napisała: > On nie musi nic robic. Mi wystarczy legalna,bezpieczna i dostepna aborcja . Ale przecież Tusk już ci obiecał legalna ,bezpieczna i dostępna aborcja do 12 tygodnia życia. I wywali z list każdego, kto będzie przeciw temu. Też obiecał. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 19:34 To zaglosuj na PiS i po sprawie. Albo nie glosuj wcale, bo nie ma na kogo, a potem jecz, ze pis dalej rzadzi. Opcjonalnie mozesz sama zalozyc partie i wystartowac w wyborach. Albo zglosic sie do ktorejs istniejacej i ja przeorganizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:04 niemcyy napisał(a): > To zaglosuj na PiS i po sprawie. Albo nie glosuj wcale, bo nie ma na kogo, a po > tem jecz, ze pis dalej rzadzi. > > Opcjonalnie mozesz sama zalozyc partie i wystartowac w wyborach. Albo zglosic s > ie do ktorejs istniejacej i ja przeorganizowac. Nie mow mi na kogo mam glosowac. A biore udzial w kazdych wyborach od kiedy skonczylam 18 l. I takich osob jak ja ( nie glosuja na PIS a PO sie mna nie interesuje) pewnie jest sporo. Nie jestem wyjatkiem ani bialym jednorozcem. No,ale skoro PO mowi do mnie jezykiem swoich wyborcow tak jak ty, to niech sie nie dziwi ze przegrywa. Z tym ze ja mam nieodparte wrazenie ze PO nie chce wygrac. Wystarczy mu rola duzej opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:11 Nie ma obowiazku chciec wygrac, zwlaszcza w takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:13 niemcyy napisał(a): > Nie ma obowiazku chciec wygrac, zwlaszcza w takiej sytuacji. To po kija zawracaja głowe innym? Trzeba tak od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 21:22 niemcyy napisał(a): > Nie ma obowiazku chciec wygrac, zwlaszcza w takiej sytuacji. Przypominam, że Wyborcza jakoś w 2017 napisała, że PO już do władzy nie powróci. Prorocy jacyś czy cuś? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:57 tanebo001 napisał: > Wie. Mają program którego nikt nie chce czytać. Ten z 2019? Nie przystający zupełnie do obecnej rzeczywistości? A i będący w sporze z elementarną matematyką... Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 22:25 cegehana napisał(a): > I to ma być ich kampania wyborcza? Po co mam głosować na kogoś kto nie wie co r > obić? Po co mam płacić za zarządzanie krajem komuś, komu to ja (baba z forum) m > am mówić co ma robić? Na tak zadane pytanie przypomina się odpowiedz mojego dzi > adka: nasrac w portki i tak chodzić. Na ten moment opozycja, która nie będzie tak psuła państwa jak robi to PiS jest już świetną alternatywą Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:30 Ludzie głosują napis z powodów, które wymieniłaś. Bo pis kradnie, ale się dzieli a idei zniszczenia państwa elektorat nie ogarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 19:49 Fascynujące, że elektorat nie ogarnia też, że ceny galopują i nie mają zamiaru przestać, a inflacja jest oficjalnie kilkudziesięcio procentowa skoro 500 trzeba wyrównać do 800. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:01 runny.babbit napisał(a): > Fascynujące, że elektorat nie ogarnia też, że ceny galopują i nie mają zamiaru > przestać, a inflacja jest oficjalnie kilkudziesięcio procentowa skoro 500 trzeb > a wyrównać do 800. Elektoratowi mozna mowic, ze patrzcie, od 500plus miala byc katastrofa, a nie ma, a skoro podnosimy do 800 to znaczy, ze jest i na 800, czyli jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:05 Jeżeli te rachunki i paragony to nie katastrofa, to najwyraźniej faktycznie jesteśmy bogaci. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:15 Obiektywnie oczywiscie katastrofa, ale elektorat nie przelicza 300 zl na wizyty u ortodonty czy weterynarza ani zakupy na zdrowy obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 21:12 Mylisz się, przelicza, a wiesz dlaczego, bo zaczyna brakować na podstawowe rzeczy. Nie luksusy, na opłaty i posiłek ciepły! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 21:18 pepsi.only napisała: > Mylisz się, przelicza, a wiesz dlaczego, bo zaczyna brakować na podstawowe rzec > zy. Nie luksusy, na opłaty i posiłek ciepły! Hehheh, byłem ostatnio w Biedronecze w Wawie, na Zawadach. Biedroneczka czynna do godziny 01:00, tak, nie pomyliłem się - słownie: do godziny pierwszej w nocy. Od 5:00. Godziny otwarcia: 05:00-01:00. Serio, serio. Każdy może sprawdzić. A wiecie dlaczego? Żeby wygłodniali i zmarznięci Polacy mogli przyjść się ogrzać i popaczeć na jedzenie. Czasem też powąchać. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:55 Zgadzam sie. Na tym forum jest straszny jad wobec zwolennikow pis "bo konstytucja" "bo praworzadnosc" "bo aborcja". Dla wielu osob to sa pusta hasla. Nawet chcieli tej aborcji, ale nie chcieli przy tym poszanowania lgbt I przeruwania ciazy na zadanie w kazdym momencie (bo takie hasla padaly z ust organizatorek) PO jest znienawidzone bardziej niz PiS, wiec nawet jak kazdy pojdzie na wynory to bedzie pdwieczne "nie mam na kogo glosowac" I tesknota za polska partia przyjaciol piwa Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 19:09 palacinka2020 napisała: PO jest znienawidzone bardziej niz PiS, ciekawi mnie za co... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 20:59 tanebo001 napisał: > palacinka2020 napisała: > > PO jest znienawidzone bardziej niz PiS, > ciekawi mnie za co... Mógłbym ci napisać kolejny raz. Ale przecież ty tak naprawdę nie chcesz wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 18:33 A na czym opierasz tę nadzieję? Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 21:35 Na sondażach, rozmowach z ludźmi, na tym co czytam w prasie, tt, fb, innych... Starzy wolennicy pisu wymierają, sorry, a nowych nie pozyskali, i już tego nie nadrobią. Wcześniej to mógł jeszcze ksiądz powiedzieć na kazaniu, upss, przez pandemię kościoły opustoszały i wiele osób tam już nie wróciło, a młodzież z religii się wypisała. Wymień choć jedną grupę zawodową której nie obraził, nie upokorzył pis. Nawet wieś ma wkurwa na pis. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 21:41 pepsi.only napisała: > a młodzież z religii się wypisała. i ta młodzież zagłosuje na Tuska! Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 21:38 Oczywiście, że wygra. Ja juz się nawet nie łudzę, że będzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:09 Smutne jednak darmowe leki dla tych grup powinny być. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: No to PIS wybrał wybory 14.05.23, 17:20 Nic na świecie nie jest darmowe. Może być bezpłatne co oznacza ze koszty pokrywa ktoś inny. Te bezpłatne leki to będzie polopiryna bo nic innego nas nie stać. I nie uważam żeby ktokolwiek z samej ra