pepsi.only 27.08.23, 20:17 Będzie się działo Romana można lubić, lub nie, ale to będzie mocny przeciwnik! #UderzeniePrawdy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepsi.only Re: Giertych vs Kaczyński 27.08.23, 20:48 No ja spodziewam się na serio ostrej walki, Kaczyński nie pośpi do południa! Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Giertych vs Kaczyński 27.08.23, 20:45 Od Romana Giertycha kilka słów: #UderzeniePrawdy Szanowni Państwo! Przed nami ostatni etap kampanii. „Sieć na Wybory” planuje bardzo mocne uderzenie w końcówce. Zwracam się z prośbą i gorącym apelem do tych wszystkich, którzy mają konta na Facebooku albo którzy mogliby je utworzyć. Pomóżcie dotrzeć do pisowskiej bańki! PiS sformułował wokół 30% ludzi bańkę medialną. TVP, Polskie Radio, media Orlenu, media kościelne, ksiądz proboszcz z ambony, zapewniają im spójną wizję świata, gdzie Jarosław Kaczyński – jedyny Polak i chrześcijanin walczy ze złem utożsamianym przez strasznego Tuska i jego akolitów oraz pomagierów. W świecie tym Polska rozwija się doskonale wbrew staraniom opozycji, UE, USA, Niemiec, Czech i nie wiadomo jeszcze kogo. Nie widzą oni afer, korupcji, bezczelnego złodziejstwa, bo nikt im o tym nie mówi. Nawet wtedy gdy bieda zagląda im do oczu, to oni uważają, że są odpowiedzialnie wszyscy, tylko nie PiS. Wy możecie się do tej bańki przebić! Jedynym medium, które jest używane przez elektorat PiS, a którego nie kontroluje w 100% drużyna Kaczyńskiego jest Facebook. W związku z tym mam prośbę o dwie akcje. Pierwsza już teraz, a druga po opublikowaniu list wyborczych. W pierwszej akcji niech każdy użytkownik zidentyfikuje 10 grup neutralnych lub pisowskich, 10 stron neutralnych, gdzie można pisać komentarze i tam zamieszcza jedno hasło: „Rząd okrada ludzi drożyzną i oddaje z tego tylko 10%”. Oczywiście nie chodzi o brzmienie hasła, ale o sens. Można to hasło wrzucać na grupy tak jak zapisałem, a można je zmieniać i dodawać swoje komentarze, uzasadnienia itd. Chodzi o to, aby sens tego hasła dotarł poprzez Facebook do każdego wyborcy PiS. Akcje rozpoczynamy 28.09.2023 i prowadzimy ją do 8.09. Wyszukajcie wszystkie miejsca gdzie można to hasło wpisać, wszystkie artykuły gdzie w komentarzach można je wrzucić. Dawajcie je tam gdzie się da. Na wszelkie możliwe strony lokalne. Chodzi o to aby uderzyć przede wszystkich do odbiorców w małych miastach i na wsi. W „Sieci na Wybory” mamy zidentyfikowanych ok 500 tysięcy kont na Facebooku i tysiące na Twitterze. Jeżeli wszyscy przez te dziesięć dni będziemy formułowali jeden przekaz to dotrze on do wszystkich. Od tej akcji może zależeć bardzo wiele. Może być to dla wielu ludzi jedyna okazja by zapoznać się z przyczyną obecnej sytuacji finansowej swoich rodzin. Wielu z nich, zmamionych mediami, nie widzi związku pomiędzy swoją sytuacją finansową, a działaniami rządu. My to zmienimy! Nasza pierwsza akcja ma hasztag #UderzeniePrawdy Bardzo proszę o Państwa pomoc. Szczególną moją prośbę kieruję do adminów dużych grup. Pomóżcie rozprzestrzenić tę nową akcję „Sieci na Wybory” do wszystkich facebookowych kont opozycji. Wygramy te wybory jeżeli dotrzemy z tym przekazem do ludzi. O drugiej akcji napisze później, gdyż będzie ona dotyczyć list wyborczych, które PiS ujawni dopiero 6 września. Odpowiedz Link Zgłoś
falofilia.falofilia1 Re: Giertych vs Kaczyński 27.08.23, 22:46 pepsi.only i pamiętajmy też o wpłatach : zrzutka.pl/zhfwat?ref=resetobywatelski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1lifecolor Re: Giertych vs Kaczyński 27.08.23, 22:47 Na dobry początek cos im daty nie wyszly Odpowiedz Link Zgłoś
daltonka Re: Giertych vs Kaczyński 27.08.23, 22:25 Na razie widać, że się przekaz dnia rozsypał😁 Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Giertych vs Kaczyński 27.08.23, 22:31 No będzie, ale ja tego pana doskonale pamiętam i zdecydowanie nie chcę go widzieć nigdzie przy władzy. Zwłaszcza, że nie, nie zmienił poglądów. Po prostu się obraził na byłego szefa. Ale pamiętajmy, kto nacjololków wprowadził do Sejmu i do debaty publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Giertych vs Kaczyński 27.08.23, 22:37 Właśnie tak. Romanowi wiele "zawdzięczamy". Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Giertych vs Kaczyński 27.08.23, 22:45 No ja też pamiętam, pamieć mam dobrą, i młodzież wszechpolską, i reformę szkolnictwa, nieszczęsne mundurki Dziś nikt nie dopiecze Kaczyńskiemu tak jak Giertych !!! Stary sraczki dostał, nie pośpi do południa. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Giertych vs Kaczyński 27.08.23, 22:45 Marusiu, zgadzam się całkowicie- sławetna przemiana tego pana jest całkowicie bezobjawowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Giertych vs Kaczyński 27.08.23, 22:54 O. Czyżby? No to Giertych chociaż odzyska swoją kurtkę Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Giertych vs Kaczyński 27.08.23, 22:53 Krzysztof Luft: Faktem jest, że Donald Tusk nie ma litości dla starszego Pana z Żoliborza. Kaczyński chowa się przed Tuskiem w góry Świętokrzyskie, a tam zza Łysej Góry wyskakuje Giertych Roman. To graniczy z sadyzmem😜 w punkt! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:57 pepsi.only napisała: > a tam zza Łysej Góry wyskakuje Giertych Roman. To graniczy z sadyzmem😜 Nikt nie wyskakuje, ponieważ Giertych Roman ukrywa się we Włoszech przed polskim wymiarem sprawiedliwości. A przypominam, że immunitet działa od złożenia przysięgi, a nie ma możliwości złożenia przysięgi na odległość. Tak, więc brawurowa próba podjęta przez Donalda objęcia immunitetem kolejnego łotra i złoczyńcy może się nie udać.. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:45 dyzurny_troll_forum napisała: > Nikt nie wyskakuje, ponieważ Giertych Roman ukrywa się we Włoszech przed polski > m wymiarem sprawiedliwości. ja wiem, że łżematołusz jest twoim wzorem ale miejże litość, bo kawy ze śmiechu nie mogę dopić. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 11:54 alicia033 napisała: > ja wiem, że łżematołusz jest twoim wzorem ale miejże litość, bo kawy ze śmiechu > nie mogę dopić. nie wiem co tam u łżematołusza (ktokolwiek to jest) ale Rzepę sobie czytam: www.rp.pl/polityka/art38573261-cba-puka-do-giertycha „podejrzany od ponad roku ukrywa się przed wymiarem sprawiedliwości”. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 12:16 Ja wiem, że do bystrych nie należycie, ale wypadałoby jednak ogarniać język ojczysty w jakimś podstawowym zakresie. Więc nie, giertych nie ukrywa się we Włoszech, wiadomo, gdzie mieszka i gdzie można go spotkać pijącego kawę. Że pominę, że musiałby być całkowitym idiotą, żeby "ukrywać" się w kraju z którym mamy umowę o ekstradycję i sprawny, unijny system pomocy w sprawach prawnych. Niestety dla zera&co ów system, w przeciwieństwie do narodowej kulsonerii i "prokuratury" wymaga choć trochę prawdopodobnych dowodów a nie polecenia na gębę. Odpowiedz Link Zgłoś
falofilia.falofilia1 Re: Giertych vs Kaczyński 27.08.23, 22:53 Opozycja powinna wydrukować miliony tych czerwono-żółtych bannerów , ulotek , naklejek , w formie wizytówek i plakatów typu "PIS= drożyzna" . Niech ludzie to wieszają na balkonach , płotach , wystawiają w oknach , zostawiają na ławce w parku , w autobusie , na przystanku PKS , na klatce schodowej , niech przypineskują na wiejskiej tablicy z ogłoszeniami , przykleją tu i tam ,itd Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Giertych vs Kaczyński 27.08.23, 22:56 Wieszają, banery, plakaty, u nas wieszają, np na balkonach w blokach, ogrodzeniach. Całkiem sporo ich widuję. Odpowiedz Link Zgłoś
falofilia.falofilia1 Re: Giertych vs Kaczyński 27.08.23, 23:11 Jak były ostatnie "wybory" prezydenckie w 2020 bardzo dużo było widocznych bannerów Dudy nawet na balkonach w blokach we wsiach poPGRowskich i na płotach po wsiach w tym i tych wsiach poPGRowskich . Widziałam to . W PiS drożyzną i to tak w ilościach hurtowych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 01:50 falofilia.falofilia1 napisał: > Opozycja powinna wydrukować miliony tych czerwono-żółtych bannerów , ulotek , n > aklejek , w formie wizytówek i plakatów typu "PIS= drożyzna" . "Plakaty "PiS= drożyzna", które już od jakiegoś czasu można zobaczyć na polskich ulicach, to kwintesencja problemów jakie ma polska lewicowo-liberalna opozycja. Tak prymitywny, niezniuansowany przekaz wynika z przekonania, że wyborcy to zwykli debile. 8 lat temu neoliberalny salon wmówił sam sobie, że większość Polaków to głupia hołota kupiona za 500+ (co zresztą ostatnio potwierdził w wywiadzie Tomasz Lis, kiedy powiedział, że podziwia J. Kaczyńskiego jedynie za to, że udało mu się przekupić Polaków ich własnymi pieniędzmi). Idąc tym tokiem rozumowania PO postanowiło obwiesić polskie miasta najbardziej tępą propagandą, w najbardziej tępej formie (wielka czerwona plansza, nawet nie ma już pełnego zdania na plakacie, tylko "A = B"). To przekaz dla przekonanych, a i tak sądzę, że tych mniej zacietrzewionych odrzuca jego prymitywizm. Po raz kolejny Polacy od tej strony sporu politycznego mogą usłyszeć jedynie straszenie PiS'em, bez realnego pomysłu na to co w zamian. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 07:07 Pis =drożyzna to nie propaganda tylko twardy fakt. Zatwardziali miłośnicy zamordyzmu satrapy Jarosława to wypierają, włączają sobie jakieś mechanizmy obronne ale to niewiele zmieni. Inflacja i drożyzna nie doprowadzi bas do dobrobytu a cała sfera budżetowa nie wyskoczy od nowego roku zbyt wysoko powyżej płacy minimalnej Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:21 joana012 napisała: > Pis =drożyzna to nie propaganda tylko twardy fakt. Tak, PiS, a zwłaszcza Pan Prezes jest tak potężny, że rozkręcił inflację oraz drożyznę w całej Europie! Dlatego będziemy głosowali na Potężnego Pana Prezesa! Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:25 dyzurny_troll_forum napisała: > Tak, PiS, a zwłaszcza Pan Prezes jest tak potężny, że rozkręcił inflację oraz drożyznę w całej Europie! ogarnij że wreszcie, że Polska i Węgry to nie "cała Europa". > Dlatego będziemy głosowali na Potężnego Pana Prezesa! głosuj. Im będzie tu gorzej, tym szybciej cały ten układ runie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:34 alicia033 napisała: > ogarnij że wreszcie, że Polska i Węgry to nie "cała Europa". Potężne 10% inflacji średnio w EU. Bravo Panie Prezesie! Ja bym tylko prosił, żeby tym jom z Niemiec jeszcze trochę bardziej podkręcić... Odpowiedz Link Zgłoś
daltonka Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:27 Wielbiciel uprawiających tępą propagandę zarzuca ją innym? Nasza realna inflacja jest o wiele wyższa niż ta ogłoszona. Ludzie to wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 20:57 Chciałam tylko napisać, zamykając temat "Giertych vs Kaczyński", w socjal mediach dziś ta info aż tak bardzo nie grzeje, bo dowiedzieliśmy się oto, że: PIS zaplanował likwidację Lotniska Chopina i wyprowadzanie gigantycznego majątku, albowiem chce sprzedać (a może rozdać) tereny pod lotniskiem Chopina. #Pistomafia. tydzień bez afery związanej z PIS, tygodniem straconym Odpowiedz Link Zgłoś
daltonka Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 22:47 A jakie miało być to pytanie referendum? Czy zgadzasz się na wyprzedaż majątku narodowego? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Giertych vs Kaczyński 28.08.23, 21:03 Lewica już położyła l... na tych wyborach i myśli o kolejnych [;#LEWYPROSTY]; Od Bodnara do Giertycha, czyli jedna, wielka, powszechna Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 01:47 pepsi.only napisała: > #UderzeniePrawdy Odpowiedz Link Zgłoś
daltonka Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 10:55 Lepiej mieć rząd homofobów czy jaki kierunek tu jest forsowany?😁 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 02:16 Przekaz wam sie zdublował forum.gazeta.pl/forum/w,567,176570691,176570691,Giertych_vs_Kaczynski.html Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Giertych vs Kaczyński 29.08.23, 09:21 Te, uderzenie prawdy, która jesteś grupa na X?😉 Odpowiedz Link Zgłoś