milva24 09.09.23, 16:17 Niniejszym ogłaszam, że od jutra do końca roku kalendarzowego robię sobie przerwę od ematki. Wiem, że pewnie nikogo to nie obejdzie ale skoro ogłosiłam publicznie to większa szansa, że wytrwam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
javio Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 16:21 Nie wytrzymasz 😂 Czemu to ma służyć? Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 16:28 Czasu nie mam a zamiast się zająć sprzątaniem czy czymś w tym stylu czytam a nawet niespecjalnie się w tych wątkach udzielam. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 16:29 Weź, chcesz sprzątać zamiast czytać ematkę? 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 16:34 No wiem... ale mam po wakacjach taki bałagan, w ogóle mam takie nagromadzenie wszystkiego (również mysli), że zamiast je zagłuszać czytaniem o cudzych pasierbach czy czymś w tym stylu muszę się ogarnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 16:47 milva24 napisała: > No wiem... ale mam po wakacjach taki bałagan, w ogóle mam takie nagromadzenie w > szystkiego (również mysli), że zamiast je zagłuszać czytaniem o cudzych pasierb > ach czy czymś w tym stylu muszę się ogarnąć. To życzę, żebyś sie ogarnęła przed 1 listopada 😉 i przyszła do wątków hallowenowo-cmentarno-zniczowych! Odpowiedz Link Zgłoś
hippolina Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 17:02 marta.graca napisała: > Weź, chcesz sprzątać zamiast czytać ematkę? 🙈 > No właśnie, też się dziwię Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 17:01 Jakoś tak nie chce się od nich robić porządek Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 17:07 milva24 napisała: > Jakoś tak nie chce się od nich robić porządek Wiem, też ubolewam Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 20:36 Zatrudnij pomoc do sprzątania 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 16:30 Będzie Cię brakować Ale jak odczuwasz taką potrzebę, to przerywaj (mam nadzieje, że jednak nie wytrzymasz do końca roku ) Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 16:37 chatgris01 napisała: > Będzie Cię brakować Dzięki > > Ale jak odczuwasz taką potrzebę, to przerywaj (mam nadzieje, że jednak nie wytr > zymasz do końca roku ) > Odczuwam ale ostatnio już próbowałam i nie wytrzymałam dłużej niż kilka dni, może z deklaracją się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 16:51 I po odstawieniu emamyna kilka dni udało Ci się coś zrobić? Np. Posprzątać? Bo może zwyczajnie porządnie odpocząć potrzebujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 17:00 Może i potrzebuję odpocząć ale w najbliższym czasie nie ma na to szans. Najpierw muszę podjąć próbę ogarnięcia domu i rodziny, mam nadzieję, że z dobrym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tojaba Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 16:45 Postanowienia są po to, żeby mieć co łamać (A w Sylwestra już będzie po przerwie, czy dopiero w Nowy Rok?) Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 17:03 tojaba napisała: > Postanowienia są po to, żeby mieć co łamać > > (A w Sylwestra już będzie po przerwie, czy dopiero w Nowy Rok?) > Nowy Rok, o ile oczywiście nie nastąpi łamanie Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia_is_back Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 19:49 Udanej przerwy, wróciłam po 5 latach i mam poczucie, ze jak w modzie na sukces nadal trwa ta sama konwersacja, niewiele stracisz Odpowiedz Link Zgłoś
frntta666 Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 20:03 Trzymam kciuki. Dasz rade! Ja moze w nowym roku chociaz z miesiac, dwa sprobuje. Ematka to nalog Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 20:17 Odwyk? Próbowałam parę razy, ale szybko wymiękam, tylko na chwilkę włączam i potem siedzi w tle godzinami. To mi żre czas i Youtube. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 20:18 > skoro ogłosiłam publicznie to większa szansa, że wytrwam jakby tym razem nie wyszło, wracaj śmiało, drzwi otwarte 🤡 Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 22:29 Ja przez całe wakacje nie zaglądałam, bo jakoś wreszcie nadszedł dzień że ematka mnie znudziła. Ale ostatnio znowu częściej zaglądam Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 22:51 Trzymaj się, ja nie raz czerpałam siłę z Twoich wpisów 😗 Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Przerwa od ematki 09.09.23, 22:55 Dobra decyzja 🙂To straszliwy pozeracz czasu, a życie biegnie poza forum. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Przerwa od ematki 10.09.23, 01:48 Nawet w przerwie między jednym oknem a drugim podczas picia kawy - nie zajrzysz? Po co aż takie cierpienia sobie zadawać 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Przerwa od ematki 10.09.23, 09:09 No dobrze, to do zobaczenia w sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Przerwa od ematki 10.09.23, 11:08 W takim razie wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku Odpowiedz Link Zgłoś