Dodaj do ulubionych

Bród i smród!

16.02.24, 16:05
Jak brudna staje się woda w wannie, gdy osoba w tej wannie siedząca kąpała się lub prysznicowała dzień wcześniej? Gdy kąpie się codziennie? Moim zdaniem ta woda jest zwyczajnie czysta i można w niej spokojnie wypłukać włosy - choć osobiście tego nie robię, bo odżywkę najlepiej wypłukuje mi się pod bieżącą. Prysznic zwykle biorę raz dziennie - rano. Czasem więcej razy, ale rzadko: latem, po sporcie, po ciężkiej robocie fizycznej. Trafił do mnie argument o płaszczu lipidowym, już dawno tongue_out Moja skóra też chyba o nim słyszała, bo nie sprawia żadnych problemów. Nie śmierdzę. Wiem, że nie śmierdzę, nie wydaje mi się. Mam dość wrażliwy węch i gdy zdarzy mi się śmierdzieć, to czuję. A wy? Brudna jest woda w tej wannie?
Obserwuj wątek
    • quilte Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:06
      O kurde! Nie ten bród! big_grin Przepraszam.
      • szarmszejk123 Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:06
        Myślałam, że to tak specjalnie :p
        • quilte Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:09
          Też myślałam, żeby pójść w tę stronę w tłumaczeniach tongue_out Ale nie, to nie specjalnie.
    • szarmszejk123 Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:06
      Dla mnie na tyle brudna, żeby nie płukać w niej włosów:p
      • little_fish Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:10
        Przede wszystkim zawiera kosmetyki myjące czy tam inne (często z dodatkiem olejków) - moje włosy nie wyglądałyby dobrze po wypłukaniu w takiej wodzie.
        • szarmszejk123 Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:13
          Beata w wątku o myciu włosów pisze, że zaczyna od włosów i to brzmi trochę lepiej, ale mnie i tak nie przekonuje, choć zdaję sobie sprawę, że w tej kolejności problem jest głównie w mojej głowie.
          Na szczęście z wanny korzystam tylko, jak jestem chora i mi zimno więc problem mnie nie dotyczy :p
          • little_fish Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:20
            Nawet jeśli - umyje głowę i spłucze ją w wannie, to ma już wodę z szamponem (i brudem z włosów/głowy), więc jeśli potem chce spłukać odżywkę, to w tej wodzie już jest szampon. Plus to, co spłynęło ze skóry, nawet bez mycia
            • szarmszejk123 Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:22
              A to fakt, odżywkę spłukuje woda z szamponem.
              W sumie to ma to jakiś sens tylko do momentu spłukania szamponu.
          • ichi51e Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:32
            Boże ja zrozumiałam że ktoś się krempuje spłukiwać włosy „nad wanna” bo kubusie brudna wydaje. 😳 nie no come on woda w której się wymoczyłeś do spłukiwania włosów już się nie nadaje.
          • hanusinamama Re: Bród i smród! 16.02.24, 18:54
            Tym bardziej....miałabym się myć w odzywce?
    • gryzelda71 Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:08
      Yyyy ale nalalas wody do wanny, powiedziałaś polngodziny, nie użyłaś detergentów, wysłać i rozkminkq co z taką woda zrobić?
      • quilte Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:15
        Nie, nie "co zrobić". To znaczy, jak mniemam, woda powędruje do odpływu. W wątku o myciu włosów jedna forumka płucze włosy w wannie. W wodzie, w której siedzi. Dla mnie spoko, uważam, że ta woda jest czysta, ale wydaje mi się, że jestem w mniejszości.
        • gryzelda71 Re: Bród i smród! 16.02.24, 18:32
          Jaknkapiel to z bąbelkami. W takiej wodzie już nie wypłucze włosów.
          • aqua48 Re: Bród i smród! 16.02.24, 18:58
            gryzelda71 napisała:

> Jaknkapiel to z bąbelkami.

Znaczy w szampanie?
            • gryzelda71 Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:31
              Tez.
    • ta_jedna_karen Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:09
      Zadziwiają mnie ludzie, którzy żyjąc w cywilizacji w XXI wieku wyszukują wymówki, aby się nie umyć. Jeszcze bardziej dziwią ci, którzy kategorycznie twierdzą, że nie śmierdzą. Owszem, ci którzy wyszli rano z domu bez prysznica śmierdzą.
      • quilte Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:11
        Ja akurat biorę prysznic rano, ale zaryzykuję, że jak ktoś bierze codziennie wieczorem, to nie, rano nie śmierdzi.
        • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:31
          Śmierdzą i czuć to latem w komunikacji miejskiej, albo w dusznej sali pełnej studentów. Rano warto umyć miejsca strategiczne, niemyta skóra głowy też podsmierduje i niektórzy chwalą się, że myją włosy co tydzień. Takie smrodki czuć, kiedy stajemy bardzo blisko kogoś, albo schylamy się blisko, kiedy jest duszno i wydzielamy intensywny zapach.
          • quilte Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:39
            A skąd wiesz, że śmierdzą ci, którzy myli się wieczorem? I robią to codziennie? Są i tacy, którzy myją się raz na tydzień, albo i na dwa i tak, oni śmierdzą.
            • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:43
              Tak tak, miałam podsmierdujacą koleżankę w pracy i codziennie się myla, tylko wieczorem do wyra. Z pachy waliło, a perfumami się zlewała przed wyjściem.
              • 152kk Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:54
                Może ta koleżanka miała jakieś problemy zdrowotne lub specyficzny zapach, który akurat Tobie nie pasował. Człowiek poci się cały czas, więc można by uznać, że cały czas jest brudny. Oczyw8scie intensywny wysilek fizyczny wzmaga pocenie wiec po takim wysilku warto sie umyć ale jesli chodzi o sen to roznie bywa - jedni pocą się mocno, inni - prawie wcale. Mycie się raz dziennie uważane jest przez większość ludzi za wystarczające i nie są w stanie stwierdzić, czy ktoś się myl wieczorem czy rano jeśli spotykają go nie bezpośrednio po kąpieli.
                • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:02
                  Ten kto ma problemy zdrowotne zazwyczaj o siebie dba I kombinuje, żeby się nie wstydzić. Podsmierdują pańcie, którym się wydaje, że nie śmierdzą. Na przykład w szatni na siłowni w godzinach szczytu, coś upada na podłogę, schylam się obok przebierającej się kobiety, siedzi z nogami rozłożonymi i zalatuje aromat. Może to chamskie co piszę, ale mam czuły węch i niektórym trzeba wyjaśniać lopatologicznie.
              • aandzia43 Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:08
                Jak komuś wali spod pachy to powinien używać antyperspirantu albo zmienić coś w diecie. A przede wszystkim myć się pod pachami dużo częściej niż raz dziennie, bez wzgledu na to kiedy bierze prysznic.
              • quilte Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:29
                Ale SKĄD wiesz, że myła się codziennie? Przecież z nią chyba nie mieszkałaś? Ludzie różne rzeczy mówią.
              • milupaa Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:03
                No i prawidłowo się myła. Tylko może nie używala dezodorantu albo bardzo się z jakiegoś powodu pocila.
      • gryzelda71 Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:15
        Oczywiście.
      • milupaa Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:17
        😅 Każdy sądzi po sobie. Śmierdzisz - umyj się.
        • ta_jedna_karen Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:24
          Bla bla bla. A później komunikacją miejska jest pełna porannych wyziewów od tych którzy przecież się nie pocą. Zębów też nie myjesz po nocy?
          • 35wcieniu Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:28
            Czy to ten moment kiedy można rozpocząć dyskusję: jeśli śmierdzisz po kilku godzinach w czystej pościeli, jak dajesz radę nie śmierdzieć wracając po 8 godzinach pracy? Proszę!
            • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:41
              Po nocy czuję się nieświeża, podobnie po 8 godzinach pracy, jeśli nie umyję się rano, po pracy już jest bardzo nieświeżo i może niektórym trzeba wyjaśnić dobitnie, nieświeżo w majtach, pod pachami, stopy. Myję ręce po pracy, zęby, twarz bo zmywam makijaż.
              • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:54
                Ludzkie ciało wydziela mastkę, sebum, które mają zapach i latem, gdy mamy mało ubrań i pocimy się, czuć zapaszek. Podobnie z ust.
              • 152kk Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:59
                A ludziom w pracy nie przeszkadza jak im śmierdzisz po 8 godzinach pracy, gdzie - zakładam- więcej się ruszasz niż podczas snu? Może powinnaś jeszcze brać prysznic tak że 3 razy w ciągu dnia?
                • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:07
                  Ulomna jesteś? Po nocy wypada umyć miejsca strategiczne i spłukać ciało wodą, nie musisz walić detergentów, zębów też nie myjesz i z japy ci wali? Brudasy, zakłada czyste na niemyty tyłek i jej się nic nie wydziela w nocy, dwójki nie robi, jedynki też. OJP
                  • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:09
                    " czyste majty " czy też nosisz dwudniowe I pachniesz w kroczu fijołkami ?
                    • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:14
                      Pod piersiami też się kobiety pocą i podśmierduje w połączeniu z sebum, jeśli się rzadko myjesz.
                      • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:20
                        Na przykład jedziesz z ludźmi windą i jest ciasno, wtedy zapaszki czuć. Był już kiedyś wątek i gwiazda pisała, że myje się wieczorem bo uprawia z mężem seks, a rano już nie. Ręce opadają, to jest brak szacunku do ludzi.
                        • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:16
                          Nie, to jest nerwica natręctw. U ciebie.
                      • quilte Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:30
                        Zdefiniuj "rzadko". Codziennie to nie jest "rzadko".
                  • wapaha Re: Bród i smród! 16.02.24, 18:00
                    figa_z_makiem99 napisała:

> Ulomna jesteś? Po nocy wypada umyć miejsca strategiczne i spłukać ciało wodą, n
                    > ie musisz walić detergentów, zębów też nie myjesz i z japy ci wali? Brudasy, za
                    > kłada czyste na niemyty tyłek i jej się nic nie wydziela w nocy, dwójki nie rob
                    > i, jedynki też. OJP

ja na tak czystą elegantkę straszna prostaczka z ciebie wyłazi..
                    • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 18:24
                      Nie ukrywam, że nie lubię brudasów i prostactwem jest wychodzenie do ludzi z nieumytym tyłkiem i innymi częściami strategicznymi ciała, a jeśli złamiesz nogę i będziesz musiała jechać na Sor? Będziesz raczyć personel aromatami? Był już wątek o myciu się i nie mamy o czym rozmawiać w tym temacie. Uważam, że warto czasem rzucić wiązanką, może do kogoś dotrze.
                      • hanusinamama Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:02
                        To jak się wypowiadasz jest prostactwem. Sorry ale taka przekupa z targu z ciebie wyłazi. Myję się wieczorem, rano też, wtedy biorę zimny prysznic. Wiec nie pitol, że przeszkadza nam co piszesz bo jestesmy brudasy. Przeszkadzam nam co piszesz bo jesteś chamką i tyle.
                        • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:11
                          Lubię być czasem chamką. Kiedy mam nasilenie astmy, duszą mnie smrodki zmieszane z perfumami, aż zbiera na wymioty, mam wtedy węch jak wyżeł. Czasem gwiazdy walą na siłowni. Zgłoś mnie do moderacji.
                          • milupaa Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:08
                            To siedź w domu i nie wyłaz.
                        • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:37
                          Jakiś czas temu pojechałam w sprawie wizy do Warszawy, jechałam Skmką i w nich uchwyty są bardzo wysoko, tłok i stanął obok mnie śmierdziel, wtedy astma mnie dusiła, mało nie zemdlałam. I takim ludziom nie jest wstyd, 21 wiek i ludzie się nie myją.
                      • wapaha Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:39

> Nie ukrywam, że nie lubię brudasów i prostactwem jest wychodzenie do ludzi z ni
                        > eumytym tyłkiem i innymi częściami strategicznymi ciała,

zdradzę ci tajemnicę - nie ma osoby która będzie miała przez cały wiecznie umyty tyłek i strategiczne części ciała. no chyba że ma nerwice natręctw i co kilkanaście minut myje doopę i całą resztę

a jeśli złamiesz nogę
                        > i będziesz musiała jechać na Sor? Będziesz raczyć personel aromatami?

uwierz mi, personel nie jest od wąchania i złamana noga u osobnika który rano nie wziął prysznica jest błoosławieństwem po opatrywaniu bezdomnego. i jeszcze jedna tajemnica - personel sor w ogóle nie zwraca uwagę na jakość bielizny przywożonych pacjentów tongue_out

Był już w
                        > ątek o myciu się i nie mamy o czym rozmawiać w tym temacie.

a ja tak nie uważam, rozmawiać zawsze można-tyle że nie potrafisz. strasznie szybko się zawsze odpalasz, atakujesz, jesteś agresywna i wulgarna. nie potrafisz tez podtrzymać merytorycznej wymiany zdań tylko walisz ad personam

Uważam, że warto c
                        > zasem rzucić wiązanką, może do kogoś dotrze.

nie, nie warto
                        chamstwo odstręcza
                        • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:48
                          Mam większą tolerancję na chamów, niż na śmierdzieli, którzy udają, że to Chanel. Ja przynajmniej wiem, kiedy jestem chamska i jest to zamierzone.
                          • simply_z Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:52
                            Figa..pogorszylo sie? pisalas kiedys, ze zdrowotnie nie tak i sie wyzywasz na forum, coraz gorzej, nie?
                            • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:57
                              Zawsze używam sobie w wątkach o brudasach, to mój konik od kiedy mam astmę. Powinni w przestrzeni publicznej instalować mierniki smrodu i wywalać śmierdzieli do do domu, żeby się umyli. Zrobili porządek z palaczami, ale nie ma kampanii społecznej "rzadkie mycie oznacza smród".
                              • wapaha Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:59

> Zawsze używam sobie w wątkach o brudasach, to mój konik od kiedy mam astmę. Pow
                                > inni w przestrzeni publicznej instalować mierniki smrodu i wywalać śmierdzieli
                                > do do domu, żeby się umyli. Zrobili porządek z palaczami, ale nie ma kampanii s
                                > połecznej "rzadkie mycie oznacza smród".

kiedyś pisałaś że odkąd zerwałaś z facetem brudasem
                                a potem tez wspomniałaś coś o terapii itp

więc nie zwalaj na astmę- zapach potu nie wywołuje ataku..
                              • milupaa Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:11
                                Jasne, cały świat się będzie naginal do jeb... tej 😀 Poszukaj lepiej jakiejś terapii.
                                • hanusinamama Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:32
                                  Ja bym zaczęła od szukania sobie partnera, który nie śmierdzi. Faktycznie seks ze śmierdzącym facetem może powodować traumę...no i efekty widzimy tutaj
                              • simply_z Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:14
                                Alergie biora sie niekiedy z nadmiernej higieny wlasnie...
                                • lena.morgenstern Re: Bród i smród! 16.02.24, 22:02
                                  Takie podejście panuje właśnie tu, gdzie mieszkam.
                                  I tak - jedni myją się raz w tygodniu, samą wodą, inni „przemywają” się szmatką zamiast wziąć prysznic, a kolejni szorowaliby się najchętniej 5 razy dziennie, od głów do stóp.
                                  I każdy reprezentant jednej lub drugiej skrajności czuje się lepszy od pozostałych (bo jest bardziej eko/oszczędny/świadomy/czysty) i głosi swoją tezę jako prawdę absolutną.

Fajnie byłoby jakoś tak to wypośrodkować - krótki prysznic, żeby nie zużywać hektolitrów wody, kosmetyki bez mikroplastiku i kto chce, niech sobie wisi nad wanną - bez obaw, ze posądzą go o niepełnosprawność 😉

Jak porównuję tę dyskusję do wymiany zdań jaką ostatnio mieliśmy w niemieckiej szkole, stwierdzam, ze są to naprawdę dwa światy….
                              • hanusinamama Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:31
                                Ty nie używasz. Z ciebie wychodzi chamka i prostaczka. Niczego tu nie użyłaś, pokazałaś koncertowo kim jesteś i w jakim towarzystwie żyjesz.
                              • nangaparbat3 Re: Bród i smród! 17.02.24, 18:24

> Zawsze używam sobie w wątkach o brudasach, to mój konik od kiedy mam astmę. Pow
                                > inni w przestrzeni publicznej instalować mierniki smrodu i wywalać śmierdzieli
                                > do do domu, żeby się umyli. Zrobili porządek z palaczami, ale nie ma kampanii s
                                > połecznej "rzadkie mycie oznacza smród".

Wydajesz się nie wiedzieć, że astma wiąże się raczej z nadużywaniem środków czystości i dążeniem do sterylności w codziennym życiu. Tak przynajmniej uważają naukowcy.
                          • wapaha Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:58

> Mam większą tolerancję na chamów, niż na śmierdzieli, którzy udają, że to Chane
                            > l.

to świadczy tylko o tobie - i faktycznie, pasuje

Ja przynajmniej wiem, kiedy jestem chamska i jest to zamierzone.
                            to chyba jeszcze gorzej niż być chamym nieświadomym prostactwa, które się przejawia
                            Zgrywanie chamki tylko po to, by komuś zrobić przykrośc - jest creepy

ale jak to napisałaś w innym wątku ? - "kwaśne winograna" ? - pasuje jak ulał..
                          • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:29
                            Mam większą tolerancję na chamów - no raczej, przecież musisz wytrzymać sama że sobą 24/7.
                            • wapaha Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:31
                              pitupitt napisała:

> Mam większą tolerancję na chamów - no raczej, przecież musisz wytrzymać sama że
                              > sobą 24/7.
                              >

likeit
                      • nangaparbat3 Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:56
                        Ty Figo masz obsesję.
                        Przy okazji - sebum jest niezbędne skórze, jest czynnikiem chroniącym.
                        • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:00
                          Owszem jest niezbędne, ale kiedy człowiek myje się zbyt rzadko, sebum na skórze wydziela brzydki zapach, który będzie się uaktywniał w czasie pocenia się ( siłownia, lato itp.).
                          • wapaha Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:10

> Owszem jest niezbędne, ale kiedy człowiek myje się zbyt rzadko, sebum na skórze
                            > wydziela brzydki zapach, który będzie się uaktywniał w czasie pocenia się ( si
                            > łownia, lato itp.).

ale twoje "zbyt rzadko" oznacza 1x dziennie..
                          • hanusinamama Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:25
                            Sebum nie wydziela zapachu brzydkiego. Brzydki zapach to efekt działania bakterii na skórze i tego co one wydzielają na miłośc boską. Coś ty w szkole robiła na lekcjach biologii? Myła się pod prysznicem?
                            • milupaa Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:55
                              Dokładnie tak, czysty pot jest bezwonny.
                      • milupaa Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:07
                        A ja uważam że figa ma kuku na muniu 🙃 To się nazywa obsesja.
                        Germofobia często współwystępuje z nerwicą natręctw. Pacjent nieustannie myśli o brudzie i nie może się powstrzymać od wykonywania określonych czynności – ciągle myje ręce, bierze prysznic, dezynfekuje otoczenie itp.
                        • wapaha Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:11
                          milupaa napisała:

> A ja uważam że figa ma kuku na muniu 🙃 To się nazywa obsesja.
                          > Germofobia często współwystępuje z nerwicą natręctw. Pacjent nieustannie myśli
                          > o brudzie i nie może się powstrzymać od wykonywania określonych czynności – cią
                          > gle myje ręce, bierze prysznic, dezynfekuje otoczenie itp.

no dobra, niech se ma
                          ale nie musi wyzywac innych

już wolę kulturalnego brudasa niż najpiękniej zadbaną elegantkę chamkę
                          • milupaa Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:16
                            No dlatego napisałam że ma kuku na muniu, bo jest chamką. W dodatku tego swojego chamstwa broni jak niepodległości bo nie umie się przyznać do błędu.
                          • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:21
                            Możesz sobie wypisywać głupoty do upojenia, normalny człowiek wychodząc rano z domu do ludzi myje twarz, zęby, podmywa się, myje stopy i pachy, czesze się i ubiera się też w czyste ubranie. Jeździłam z ludźmi na wakacje i każdy się mył rano. Dopiero na forum dowiedziałam się ciekawostek i wiadomo dlaczego w przestrzeni publicznej śmierdzi.
                            • wapaha Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:23

> Możesz sobie wypisywać głupoty do upojenia, normalny człowiek wychodząc rano z
                              > domu do ludzi myje twarz, zęby, podmywa się, myje stopy i pachy, czesze się i u
                              > biera się też w czyste ubranie. Jeździłam z ludźmi na wakacje i każdy się mył r
                              > ano. Dopiero na forum dowiedziałam się ciekawostek i wiadomo dlaczego w przestr
                              > zeni publicznej śmierdzi.

nie wycofuj się rakiem-cały czas uparcie forsujesz tezę o prysznicu rano a nie myciu twarzy i zębów
                              swoją drogą fajne masz towarzystwo-podmywajace się przy sobie ( tobie )
                            • gryzelda71 Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:24
                              Wlosy, wlosy escze, wszak też posmierduja prawda?
                            • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:25
                              Z forum też powinnaś wiedzieć, że nerwicę się leczy. A nie, to nie ten przypadek - chamstwa się nie leczy.
                              • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:30
                                Uderz w stół a nożyce się odezwą. Popatrzymy kto.
                                • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:35
                                  Ale mi pojechałaś... Właśnie leżę, śmierdzę i ryczę, a gile dyndają mi po same kolana... 🐖
                                  • wapaha Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:37
                                    pitupitt napisała:

> Ale mi pojechałaś... Właśnie leżę, śmierdzę i ryczę, a gile dyndają mi po same
                                    > kolana... 🐖
                                    >
                                    ej, ale weź oszczędź
                                    bo zaraz atak astmy bedzie od samego czytania..
                                    • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:44
                                      A myślisz, że po co tak się produkuję?😈
                                      • wapaha Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:45
                                        pitupitt napisała:

> A myślisz, że po co tak się produkuję?😈
                                        >
                                        chyba odniosłaś już sukces...

<złośliwie chichocze>
                                        • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:48
                                          No mam taką nadzieję... Teraz można mi podziękować😉
                                      • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:46
                                        Swoją drogą laska jest serio zaburzona. Astma od smrodu... Yebłam.😂🤦
                                        • wapaha Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:48
                                          pitupitt napisała:

> Swoją drogą laska jest serio zaburzona. Astma od smrodu... Yebłam.😂🤦
                                          >
                                          swoją drogą-to to co pisze w tym watku i tak jest "light"

<zadumana,,, >
                                          • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:50
                                            Swoją drogą to należy takim ludziom współczuć, że muszą męczyć się sami że sobą. Mogę się tylko domyślać, że życie z takim pierdolcem to męka.
                                            • wapaha Re: Bród i smród! 17.02.24, 08:26
                                              pitupitt napisała:

> Swoją drogą to należy takim ludziom współczuć, że muszą męczyć się sami że sobą
                                              > . Mogę się tylko domyślać, że życie z takim pierdolcem to męka.
                                              >
                                              ja współczuję
                                              nie potrafię nawet dogadać - wiele razy gryzę się w język, gdy figa pisze o sobie i swoim życiu a mi się wszystko do siebie skleja i widze obraz zaburzonej zestresowanej wiecznie i nieszczesliwej istoty
                                    • milupaa Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:59
                                      Ona ta astmę ma z kompulsywnego mycia się 🙂 Z tego się bierze mnóstwo alergii, organizm bakterie normalnie zdrowo bytujace na skórze traktuje jak wrogów.
                            • milupaa Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:56
                              O, to i lunatyczka, łazi w nocy i stopy brudzi 😅
                        • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:31
                          To jest pierdo.lec level hard. Przypadek beznadziejny.
                      • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:18
                        Nie, prostactwem jest wyzywanie obcych ludzi od brudasów, co namiętnie czynisz za każdym razem, pani czyścioszko. Doopa wyglansowana, a z paszczy guano leci.
                        • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:23
                          Pitu coś tam, też się nie myjesz?
                          • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:26
                            Zgadłaś, właśnie leżę i śmierdzę... Argumecików zabrakło na obronę pierdolca???
                            • wapaha Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:29
                              pitupitt napisała:

> Zgadłaś, właśnie leżę i śmierdzę... Argumecików zabrakło na obronę pierdolca???
                              >
                              pitupit- ale robisz to z klasą i elegancją
                              niejedna paniusia mogłaby się nauczyć..
                              • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:32
                                No ba, śmierdzieć też trzeba umieć😂
                                • hanusinamama Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:29
                                  Mnie i tak nie przebijesz. Żyje w grajdole bo ...mam jednego męża. Normalnie bez przynajmniej 2 rozwodów i kochanka na boku jestem wieśniarą smile
                                  • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:42
                                    O nienienie, ja też żyję w grajdole z jednym mężem. Żeby dorównać do mojego poziomu, musisz jeszcze leżeć i śmierdzieć. Zatem patrz i się ucz!
                          • hanusinamama Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:26
                            Czemu figa uwazasz, ze jak ktoś pisze ci, że jesteś chamska to się nie myje. Pisałam myję się rano i wieczorem. jak trzeba to i w środku dnia. Mam też nadwrażliwość zapachową od kiedy pamiętam. I nadal uważam, że jesteś chamka i prostaczka.
                            • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:44
                              A bo to takie skrzywienie pt. "Jak nie robisz tak jak ja, to jesteś głupi". Zjawisko często obserwowane w przyrodzie.
                      • samawsnach Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:50
                        Masz jakąś obsesję, figa. I niestety wyraźnie to widać w tych postach.
                        • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:52
                          Nienie, to my jesteśmy gnojówy, chamki i prostaczko. Pańcia przyszła nas "tylko" uświadomić, ale ,upsik, coś nie pykło było.
                          • wapaha Re: Bród i smród! 17.02.24, 08:30
                            pitupitt napisała:

> Nienie, to my jesteśmy gnojówy, chamki i prostaczko. Pańcia przyszła nas "tylko
                            > " uświadomić, ale ,upsik, coś nie pykło było.
                            >

nie pykło-bo zazwyczaj jej akcje pozostają bez echa , nikt nie dyskutuje z nią i nie są tak mocne- ja ją wyraźnie uruchamiam bo jestem brudasem, nie muszę się myć przed sexem i po sexie itd. jakbyście poszukały to byście znalazły jej lepsze "elĘganckie" popisy w moją stronę i to takim rynsztokiem że ała
                            za każdym razem jednak gdy się wpiszę pod nią a z niej wyleci łajno-forumki reagują -takie to jest mocne i...niefajne
            • wapaha Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:56
              35wcieniu napisał(a):

> Czy to ten moment kiedy można rozpocząć dyskusję: jeśli śmierdzisz po kilku god
              > zinach w czystej pościeli, jak dajesz radę nie śmierdzieć wracając po 8 godzina
              > ch pracy? Proszę!
              >
              tak !!
              a potem płynnie można przejść do : jak często zmieniacie pidżamę i skoro nie codziennie to jesteście brudasy suspicious
              • milupaa Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:58
                😅
          • quilte Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:41
            Jest pełna wyziewów od tych, którzy myją się rzadziej niż codziennie. Takich osób jest masa.
            • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:47
              Panowie, którzy twierdzą, że dbają o higienę, potrafią śmierdzieć w sytuacjach intymnych, ktoś kto myje się raz dziennie podsmierduje.
              • hanusinamama Re: Bród i smród! 16.02.24, 18:56
                Skąd to wiesz? NIgdy mi się nie zdazył :pan śmierdzący w sytuacji intymnej..."
                • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:12
                  A mi się zdarzył i też uważał, że nie śmierdzi. "Kształcony" mocno był.
                  • hanusinamama Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:14
                    Ty ogólnie masz dziwne towarzystwo...
                    • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:27
                      A to nie ty hanusina masz jednego męża? Jak ktoś żyje od urodzenia do śmierci w jednym grajdole, to się może dziwić różnemu towarzystwu.
                      • pitupitt Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:21
                        Za to ty taka światowa z tą imponującą słomą w butach...
                      • hanusinamama Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:27
                        Aha czyli jak mam jednego męża to jestem zacofana? Paradne.
                        Jakoś nie pcha mnie nić do tego twojego wielkiego świata, gdzie facet śmierdzi w czasie seksu....
            • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:30
              Jeśli myjesz się rzadziej niż raz dziennie, to śmierdzisz, piszę o podśmierdywaniu, kiedy w bliskim kontakcie od kogoś zalatuje zapaszek.
              • gryzelda71 Re: Bród i smród! 16.02.24, 18:49
                Wiesz....nawet jak na xzysciutkie ciałko włożysz wczorajsza bluzeczkę to też śmierdzisz.
                • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:14
                  Zgadzam się.
          • milupaa Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:47
            Oczywiście, że myje. Myje też w ciągu dnia.
    • arthwen Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:17
      Dla mnie zdecydowanie za brudna, żeby płukać w niej włosy.
      Zmoczyć przed myciem, może, bo i tak będą myte i potem płukane CZYSTĄ wodą. Ale żeby płukać? Nie, nie, nie.
      Tak samo jak ciała też nie spłukiwałabym po myciu wodą, w której się moczyłam albo w której myłam włosy.
      • mamkotanagoracymdachu Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:37
        arthwen napisał(a):

> Dla mnie zdecydowanie za brudna, żeby płukać w niej włosy.
        > Zmoczyć przed myciem, może, bo i tak będą myte i potem płukane CZYSTĄ wodą. Ale
        > żeby płukać? Nie, nie, nie.
        > Tak samo jak ciała też nie spłukiwałabym po myciu wodą, w której się moczyłam a
        > lbo w której myłam włosy.
        >

Czekaj, czyli po kąpieli w wannie spłukujesz jeszcze ciało czysta woda?
        • arthwen Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:48
          Nie kąpię się w wannie, ale tak, jakbym to robiła, to wychodząc z wody jeszcze bym się opłukała czystą.
        • chatgris01 Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:51
          Ale po samej kąpieli w wannie bez mycia w niej włosów, w wodzie nie ma jednakowoż rozpuszczonego szamponu ani odżywki.
        • princesswhitewolf Re: Bród i smród! 17.02.24, 02:30
          >Czekaj, czyli po kąpieli w wannie spłukujesz jeszcze ciało czysta woda?

A jakzeby inaczej?
          • milupaa Re: Bród i smród! 17.02.24, 18:05
            Naturalnie. W wodzie zostaja przecież mydliny lub żel po myciu i jednak brud. Bez spłukana tego jest się dalej brudnym.
    • figa_z_makiem99 Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:18
      Dla mnie jest brudna i nie wypłukałabym w niej włosów, zakładam, że woda w wannie po umyciu?
      • quilte Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:21
        Woda w wannie po umyciu - po umyciu się w niej osoby, która myła się maks 24 godziny wcześniej i kąpie się lub bierze prysznic codziennie.
        • aqua48 Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:29
          quilte napisała:

> Woda w wannie po umyciu - po umyciu się w niej osoby, która myła się maks 24 go
          > dziny wcześniej i kąpie się lub bierze prysznic codziennie.

Ale wydala też codziennie. Nie myłabym włosów w takiej wodzie. Dla mnie byłaby brudna. Piszę byłaby bo ja jestem z opcji prysznic.
    • arabelax Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:22
      jak dalas prysznicowa, to kapać się w wannie moglas naposac wannuje się 😅
      • quilte Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:42
        Nie mogłam big_grin Prysznicować się jest u nas rodzinne, wannować - nie używamy. Zresztą, rozumiesz, "prysznicować" jest logiczne, zwłaszcza gdy operujesz słuchawką wink Wanną nijak się nie operuje.
        • arabelax Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:41
          jak słuchawka fixed na górze, to nie ma prysznicowania 😄
          • quilte Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:44
            Słuchawka nie może być fixed na górze, bo wtedy nie można się porządnie wypłukać "na dole" tongue_out
            • eglantine Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:18
              quilte napisała:

> Słuchawka nie może być fixed na górze, bo wtedy nie można się porządnie wypłuka
              > ć "na dole" tongue_out

Powiedz to Amerykanom...
            • gunila7 Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:18
              Spotkałam się z taką fixed kiedyś w hotelu i zastanawiałam się, czy stanąć na głowie żeby się podmyć smile
              • mamkotanagoracymdachu Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:38
                gunila7 napisała:

> Spotkałam się z taką fixed kiedyś w hotelu i zastanawiałam się, czy stanąć na g
                > łowie żeby się podmyć smile

Tak. To jedyne wyjście.
                • chatgris01 Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:53
                  Nie jedyne, powinien być bidet! suspicious
              • arthwen Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:53
                O, ja nie znoszę tych przymocowanych na stałe.
                Tak, umiem się umyć "od spodu", ale czuję dyskomfort i mam takie uczucie, że to mycie to o kant dupy, nomen omen wink
    • ichi51e Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:31
      Dla mnie woda człowiek i mydliny równa się brudna wanna. Nie chodzi o człowieka chodzi o mydliny głównie. Dlatego myje się pod prysznicem leżenie w wannie tylko po uprzednim myciu jako relaks.
    • niemcyy Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:48
      Czarna jak noc nie jest, ale nie płukałabym w niej włosów, bo wodą z płynem do kąpieli itp. to nie płukanie. Woda do ostatecznego płukania musi być bez niczego, żeby to było płukanie. Jeśli to w ramach oszczędności to dopełnić tą wodą wannę i myć w niej resztę/leżeć.
      • hanusinamama Re: Bród i smród! 16.02.24, 19:04
        Albo brać w wannie szybki prysznic. Sorry ale to jest najbardziej ekonomiczne i ekologiczne. Kąpianie się w wannie pełnej wody a potem pitolenie o wykorzystaniu tej wody do płukania włosów to jak latanie własnym samolotem na szczyt klimatyczny
    • kaki11 Re: Bród i smród! 16.02.24, 16:48
      Dla mnie nie jest. O ile szampon faktycznie często tak spłukuję l, kładąc się w wannie, o tyle odżywkę już słuchawką prysznicową, bo w tej wodzie w wannie jest już szampon, mydło czasem oliwka lub płyn do kąpieli i uważam, że ostatnie płukanie po wylegiwaniu się w tym wszystkim powinno być dokładne i świeżą wodą.
    • primula.alpicola Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:02
      Kocham wątki higieniczne! 😁
      • quilte Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:15
        Ja też, dlatego założyłam. Ostatnio nudnawo bywało, a tu taki piękny wątek o wiszeniu nad wanną. To bach jeszcze jeden, tego dobra nigdy za dużo!
        • milupaa Re: Bród i smród! 16.02.24, 22:03
          😁 A dziękuję dziękuję hehe
      • dreg13 Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:19
        Ja też smile
        Ostatnio zagadnął mnie chłopak, który wynajmuje obok mnie mieszkanie z dwiema dziewczynami. Zagadnął o rachunki, że takie wysokie i co się stalo, że ostatnio jeszcze więcej płacą - czy jakieś podwyżki były? Woda jest w czynszu rozliczana i własciciel im kazał sporo dopłacić.
        A ja mam podgląd na ich zużycie (jestem w zarządzie wspólnoty) i widzę, że jest 2,5 raza większe niż mojej rodziny. Nie wiem, jak to robią, bo ja akurat wchodzę w wiek dzieci, kiedy to stoją pół godziny pod prysznicem i medytują.
        Ale jak czytam wątki higieniczne, to teochę mi się rozjaśnia 😁
        • memphis90 Re: Bród i smród! 17.02.24, 09:43
          Może nie potrafią sprzątać… Moja matka potrafiła puścić gorącą wodę w czasie sprzątania i ta woda tak sobie leciała np przez godzinę, bo przecież nie będzie czekać na ciepłą wodę za każdym razem, kiedy musi zamoczyć szmatkę…
    • larix_decidua77 Re: Bród i smród! 16.02.24, 17:30
      Myję czasem włosy w wannie, ale odżywkę spłukuję czystą wodą, z szamponem i mydłem bez sensu. Myję się cała zawsze wieczorem i drugi raz cała rano. Ale zdarza mi się leniuchować cały dzień w łóżku. Myję wtedy tylko zęby i się podmywam. Na pewno wtedy nie śmierdzę, bo myjąc się zawsze 2 razy dziennie czułabym różnicę. Zdarza się, że leżymy tak z mężem oglądając seriale i on też nie śmierdzi. Śmierdzą przede wszystim nieogolone pachy a takich nie posiadamysmile.
    • hanusinamama Re: Bród i smród! 16.02.24, 18:57
      Ale, że myjesz się rano a wieczorem po całym dniu już nie?
      • wapaha Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:01
        hanusinamama napisała:

> Ale, że myjesz się rano a wieczorem po całym dniu już nie?
        >

bo brudzi się po całej nocy spania ale nie brudzi sie po całym dniu aktywności
        czego nie rozumiesz hanusina ?

suspicious
        • hanusinamama Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:30
          Tak tylko pytałam z ciekawości. Tzn dla koleżanki smile
      • gryzelda71 Re: Bród i smród! 16.02.24, 20:14
        Po co. Wlasny smród nie jest smrodkiem heheh
        • hanusinamama Re: Bród i smród! 16.02.24, 21:31
          No dobra a po nocy jest obcy?
          • gryzelda71 Re: Bród i smród! 17.02.24, 12:35
            Napisze tak, własnego smrodu sie nie czuję.
            Tez uwielbiam wątki higieniczności porządkowe. Ale traktuje je bardziej jako co bym chciała, niż tak mam.
            Dawno temu była tu pani i pamiętam ja bo napisał, że 6brazybjak nie więcej zmiania jatki dzienni. A to w taksówce, a to w toalecie.....od tego czasu nic mnie nie zdziwi.
            • chatgris01 Re: Bród i smród! 17.02.24, 12:47
              gryzelda71 napisała:

> Napisze tak, własnego smrodu sie nie czuję.

Niekoniecznie. Ja czuję.
              • wapaha Re: Bród i smród! 17.02.24, 16:48
                chatgris01 napisała:

>
                > Niekoniecznie. Ja czuję.
                >
                >
                > ja też
                duży wpływ ma tez ubranie - mam kilka tshirtów do biegania, które gdy sie spocę śmierdzę niefajnie
                czułam tez swój zapach w chorobie - jak już odzyskałam węch

>
                • chatgris01 Re: Bród i smród! 17.02.24, 17:30
                  O tak, syntetyczne włókna to zuo, wzmagają potliwość i powodują smród potu.
                  • wapaha Re: Bród i smród! 17.02.24, 17:39
                    chatgris01 napisała:

> O tak, syntetyczne włókna to zuo, wzmagają potliwość i powodują smród potu.
                    >

są różne - są takie które po praniu mają "zapaszek" i takie które nic smrodu nie łapią
                    • chatgris01 Re: Bród i smród! 17.02.24, 17:46
                      Ja się we wszystkich syntetycznych okropnie pocę (a próbowałam i takich najbardziej wypasionych termoizolacyjnych i sportowych). Widać taka moja uroda (ogólnie nie mam nadmiernej potliwości, raczej niską, w naturalnych włóknach robiąc to samo się tak nie zapocę, wyłącznie w syntetykach).
                • hanusinamama Re: Bród i smród! 17.02.24, 18:07
                  Ale na zapach potu w chorobie ma często wpływ sama choroba. Masa leków bardzo zmienia zamach potu
                  • wapaha Re: Bród i smród! 17.02.24, 18:13
                    hanusinamama napisała:

> Ale na zapach potu w chorobie ma często wpływ sama choroba. Masa leków bardzo z
                    > mienia zamach potu
                    >
                    wiem
                    i dokładnie to odczułam
                    • chatgris01 Re: Bród i smród! 17.02.24, 18:43
                      Najgorsze są antybiotyki, np. ampicylina ( wszystko nią śmierdzi, nie tylko ciało i pot, siki i kupa też).
    • turzyca Re: Bród i smród! 17.02.24, 00:29
      Na podstawie prania dzieci sformułowałam zasadę, że jeśli kąpiel jest z pianką czy innymi dodatkami, to mycie włosów musi się odbyć za pomocą prysznica. I w przypadku dzieci nie da się obejść sprawy przez wstępne umycie głowy, bo i tak wsadzą łepetynę w mydliny i trzeba będzie znów płukać i nakładać odżywkę. Jeśli zaś kąpiel była w czystej wodzie, to można głowę spłukać w tejże wodzie, łyżeczka szamponu na wannę wody nie robi różnicy w skuteczności odżywki.
      Wnioski opierają się na kilku tysiącach obserwacji więc chyba są dość miarodajne. Przy czym z racji suchej skóry opcja druga jest u nas preferowaną opcją kąpielową, więc ma więcej obserwacji.

I oczywiście można oszukać system i nałożyć odżywkę bez spłukiwania.
      • memphis90 Re: Bród i smród! 17.02.24, 09:52
        No właśnie - niemowlaczki tym bardziej kapie sie w jednej wodzie w jednej wanience, a kup robią dziennie zdecydowanie więcej niż dorosły i pocą sie w tych swoich fałdkach niemożliwie…
        • chatgris01 Re: Bród i smród! 17.02.24, 12:28
          Ale niemowlakowi się chyba po każdej kupie myje tyłek?
        • hanusinamama Re: Bród i smród! 17.02.24, 16:33
          NO ale pupę po tej kupie myjesz za każdym razem...
          • memphis90 Re: Bród i smród! 18.02.24, 09:47
            Jak masz bidet to swoją też… Ale bakterie i tak zostają, co do tego to raczej nie ma wątpliwości…
      • hanusinamama Re: Bród i smród! 17.02.24, 16:34
        Myślałam, że mając suchą skórę zalecany jest krótki prysznic a nie siedzenie w wodzie w wannie
    • memphis90 Re: Bród i smród! 17.02.24, 09:40
      A ja dzisiaj będę syrenkować hennę… Tj naleję do wanny wody, oczywiście w niej poleżę, a potem zanurzę włosy i będę tak sobie majtać nimi na lewo i prawo niczym syrenka przez 5 minut…
      • mamkotanagoracymdachu Re: Bród i smród! 17.02.24, 12:44
        memphis90 napisała:

> A ja dzisiaj będę syrenkować hennę… Tj naleję do wanny wody, oczywiście w niej
        > poleżę, a potem zanurzę włosy i będę tak sobie majtać nimi na lewo i prawo nicz
        > ym syrenka przez 5 minut…
        >

Jezu, teraz obawiam się, że tym co napiszę spowoduję implozję forum. Syrenkowanie też robię w misce WISZĄC.
        • chatgris01 Re: Bród i smród! 17.02.24, 12:48
          Ale właściwie po co syrenkować hennę? (ja spłukuję prysznicem, silnym strumieniem).
          • memphis90 Re: Bród i smród! 18.02.24, 09:48
            Bo to podobno najlepszy sposób na dopłukanie włosów.
      • swiezynka77 Re: Bród i smród! 17.02.24, 18:03
        memphis90 napisała:

> A ja dzisiaj będę syrenkować hennę… Tj naleję do wanny wody, oczywiście w niej
        > poleżę, a potem zanurzę włosy i będę tak sobie majtać nimi na lewo i prawo nicz
        > ym syrenka przez 5 minut…
        >

Yyy i cała będziesz ufarbowana henną?
        • chatgris01 Re: Bród i smród! 17.02.24, 18:44
          Samoopalacz! tongue_out
        • memphis90 Re: Bród i smród! 18.02.24, 09:49
          Nie, kilkuminutowy kontakt skóry z henną rozpuszczoną w wannie wody nie powoduje żadnego farbowania skóry przecież…
    • mizantropka_20 Re: Bród i smród! 17.02.24, 17:02
      Nie "siędzę" w wannie przed umyciem głowy, podmyciem się i powierzchownym spłukaniem reszty. Nie lubię przebywać w wodzie pełnej brudu z różnych części ciała i wydzielin z różnych w tymże otworów. Amen
    • nangaparbat3 Re: Bród i smród! 17.02.24, 18:29
      Czasem myje włosy w wannie, w której się kapie. Potem dokładnie spłukuje pod bieżącą wodą, nie z powodu brudu w wodzie, ale mydła.
    • subskrybcja Re: Bród i smród! 17.02.24, 21:07
      quilte napisała:

> Jak brudna staje się woda w wannie, gdy osoba w tej wannie siedząca kąpała się
      > lub prysznicowała dzień wcześniej? Gdy kąpie się codziennie? Moim zdaniem ta wo
      > da jest zwyczajnie czysta i można w niej spokojnie wypłukać włosy - choć osobiś
      > cie tego nie robię, bo odżywkę najlepiej wypłukuje mi się pod bieżącą. Prysznic
      > zwykle biorę raz dziennie - rano. Czasem więcej razy, ale rzadko: latem, po sp
      > orcie, po ciężkiej robocie fizycznej. Trafił do mnie argument o płaszczu lipido
      > wym, już dawno tongue_out Moja skóra też chyba o nim słyszała, bo nie sprawia żadnych p
      > roblemów. Nie śmierdzę. Wiem, że nie śmierdzę, nie wydaje mi się. Mam dość wraż
      > liwy węch i gdy zdarzy mi się śmierdzieć, to czuję. A wy? Brudna jest woda w te
      > j wannie?

Czysta. Ja z takiej jeszcze robie herbate.
      • chatgris01 Re: Bród i smród! 18.02.24, 11:48
        Lepiej kawę, od razu z pianką będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka