Dodaj do ulubionych

Chińczycy na Allegro

18.07.24, 21:55
Zauważyliście to zjawisko?
Długie czasy dostawy, często droga dostawa (ale czasem darmowa).
Ceny niższe, ale na przykład potrafią nie wysłać i nie odpowiadać na wiadomości
Dużo jest takich ofert
A opisy po polsku, jakby skopiowane skądś, cena niższa.
Miałem taki przypadek - skończyło się na tym, że Allegro zablokowało sklep sprzedającego a mimo to nie wysłał towaru ani nie zwrócił kasy - zwróciło Allegro.
Obserwuj wątek
    • edycja_kopiuj_wklej Re: Chińczycy na Allegro 18.07.24, 22:06
      Sprzedawcy z Chin są od dawna na allegro, na pewno powyżej roku. I nie rozumiem problemu bo w opisie jest informacja, plus od jakiegos czasu mozna zaznaczyc zeby przefiltrowac dostawy tylko z Polski,
      Mnie bardziej zaskauje ze tak duzo osob kupuje przez allegro, gdzie te same pozycje na Ali sa tańsze i Ali ma troche lepsza ochone w przypadku problemow ze sprzedawca.
      Najwyrazniej twoje zaskoczenie ma związek z brakiem umiejetności czytania. Z opiniami przed zakupem sie przynajmniej zapoznałeś?
      • melikles Re: Chińczycy na Allegro 18.07.24, 22:14
        To inżynier, na pewno się zapoznał.
      • bywalec.hoteli Re: Chińczycy na Allegro 19.07.24, 00:51
        edycja_kopiuj_wklej napisała:

> Najwyrazniej twoje zaskoczenie ma związek z brakiem umiejetności czytania. Z op
        > iniami przed zakupem sie przynajmniej zapoznałeś?

Opinii sklep huangdinglimpengyeiryeie4373377 nie miał żadnych. Ale jednoczenie świeciło się „Allegro Protect”, więc zdecydowałem się zamówić. O zamawianym urządzeniu opinie rzecz jasna czytałem
      • bywalec.hoteli Re: Chińczycy na Allegro 19.07.24, 11:48
        edycja_kopiuj_wklej napisała:

> problemu bo w opisie jest informacja, plus od jakiegos czasu mozna zaznaczyc z
        > eby przefiltrowac dostawy tylko z Polski,

Nie można, mądralo. Jak masz wybrany produkt, to klikając "Porównaj 250 cen tego produktu" nie masz możliwości zaznaczyć tej opcji.
    • hrasier_2 Re: Chińczycy na Allegro 18.07.24, 23:48
      Całe Allegro jest zaśmiecone pseudo ofertami z Chin. I pozytywne komentarze, pewnie sobie sami naklepali . Na Allegro nie widzą problemu. Nie są wiarygodni. Za żadne skarby bym nic nie kupił od nich..
    • konsta-is-me Re: Chińczycy na Allegro 18.07.24, 23:50
      Wystarczy ustawić Polskę( UE) w krajach wysyłki.
      • bywalec.hoteli Re: Chińczycy na Allegro 19.07.24, 00:53
        wiem że można sobie ustawić taki filtr ale po co się ssstanawiwc skąd będzie wysłane

Ja się liczyłem ze mogą być problemy i skorzystałem z allegro Protect, ale zastanawiam się kto masowo generuje takie fejki. I po co.
        • hanusinamama Re: Chińczycy na Allegro 19.07.24, 11:59
          "ale po co się ssstanawiwc skąd będzie wysłane " zeby nie wybrać wysyłki z Chin. Serio po to.
          Jesteś tak ograniczony, że to aż fascynujące.
      • bywalec.hoteli Re: Chińczycy na Allegro 19.07.24, 11:50
        Konsta, nie do końca da się to ustawić. Jak masz wybrany produkt, to klikając "Porównaj 250 cen tego produktu" nie masz możliwości zaznaczyć tej opcji, żeby w wynikach nie pokazywało chińskich wysyłek. Na dodatek jest tam chaos z czasem dostawy i kosztem dostawy.
        Porównywarka Allegro trochę kuleje...
        • konsta-is-me Re: Chińczycy na Allegro 19.07.24, 16:55
          To może jest opcja "wysyłka do poniedziałku ( środy ,itd).Z Chin raczej zajmie kilka tygodni.
          • summerland Re: Chińczycy na Allegro 19.07.24, 17:04
            Wysyłkę mogą zrobić a kiedy przyjdzie
    • madame_edith Re: Chińczycy na Allegro 19.07.24, 11:52
      Zauważyłam, zaznaczam zawsze opcję „wysyłka z Polski”

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka