Dodaj do ulubionych

Fit kobieta

30.08.24, 20:39
Jakie to fajne, że wzorami dla młodych dziewczynek i starszych kobiet współcześnie mogą być nie tylko fit laski z legginsami w tyłku. Ale też silne, piękne sportsmenki. Generalnie, bardzo podobał mi się przekaz płynący w mediach podczas tych igrzysk. Że kobiety uprawiające sport, mające silne ciała mają różne kształty, różne ciała. I wszystkie są zdrowe i piekne.
I nie trzeba być fitnesską ze zdjęciem z wystawioną nogą by ciało było uznane za wysportowane.
I nie musi być od jednej sztancy by było atrakcyjne.
Nowa modelka Sports Illustrated wygląda tak.
Obserwuj wątek
    • grruu2.0 Re: Fit kobieta 30.08.24, 20:48
      A niepiękna kobieta może być wzorem czy to już zbyt rewolucyjne?
      • szarmszejk123 Re: Fit kobieta 30.08.24, 20:49
        No ale skoro wszystkie są zdrowe i piękne to nie ma niepieknych, więc niestety nie może, gdyż nie istnieje.
        • grruu2.0 Re: Fit kobieta 30.08.24, 20:58
          Ale to tylko sportsmenki. Tylko nie wiadomo, czy one piękne są od sportu czy tylko piękne kobiety mają szansę w sporcie
    • primula.alpicola Re: Fit kobieta 30.08.24, 20:49
      Ale jednak piękne, co?
      Niepiękne nie mogą być wzorem?
      • szarmszejk123 Re: Fit kobieta 30.08.24, 20:50
        Alescie się uczepily, przecież napisała, że wszystkie są piękne i już!:p
        • primula.alpicola Re: Fit kobieta 30.08.24, 20:52
          Ale jeśli nie uprawiają sportu i nie są zdrowe i silne, to nie mogą być wzorem, to jakaś przykra dyskryminacja.
          • karyna-z-radzymina Re: Fit kobieta 30.08.24, 20:58
            primula.alpicola napisała:

> Ale jeśli nie uprawiają sportu i nie są zdrowe i silne, to nie mogą być wzorem,
            > to jakaś przykra dyskryminacja.

O te to już szczególnie- brzydka, chora, słabowita to idealna kandydatka na Wzorowego Pacjenta
          • obrus_w_paski Re: Fit kobieta 30.08.24, 21:17
            W ogóle strasznie mnie wkurza ten mus że kobieta musi być czyimś k wzorem. Chciałabym żeby wszyscy dali nam święty spokój.
      • sattwaguna Re: Fit kobieta 30.08.24, 20:52
        Uważam, że w każdym czlowieku można znaleźć coś pięknego.
        Zatem niepiękne (dla jednych) też są piękne (dla innych).
        • primula.alpicola Re: Fit kobieta 30.08.24, 20:53
          Na pewno nie w każdym.
        • szarmszejk123 Re: Fit kobieta 30.08.24, 20:54
          A to jest już bardzo optymistyczne założenie :p
      • karyna-z-radzymina Re: Fit kobieta 30.08.24, 20:56

> Ale jednak piękne, co?
        > Niepiękne nie mogą być wzorem?

Mogą być wzorowym pacjentem
    • kotejka Re: Fit kobieta 30.08.24, 20:58
      Dla mnie ona jest piękna
      Zdrowe silne sprawne zadbane ciało jest piękne,.nawet jeśli niezgodne ze współczesnym trendem IG wychudzonej laski z tyłkiem centaura
      Nie wiem, co tu odczarowywać
      Sportsmenki olimpijki to raczej rzadkość niż szeroka norma.zakompleksionych babek
      • simply_z Re: Fit kobieta 30.08.24, 21:06
        Jak dla mnie kawał baby z barami.
      • eglantine Re: Fit kobieta 01.09.24, 14:28
        Mnie ostatnio zachwyciła Katy O'Brian jako Jackie w Love Lies Bleeding. Oglądałyście już może?
        Nigdy nie byłam fanką kulturystyki, czy to w wydaniu męskim, czy kobiecym, a tu takie zaskoczenie.
        Na pewno częściowo jest to zasługa jej uroku osobistego, pięknego uśmiechu, no i w filmie pokazana jest z perspektywy zakochanej w niej laski, poza tym nie jest aż tak wyżyłowana jak co poniektóre kulturystki, przez co nie wygląda karykaturalnie, no ale biceps ma.
        No wyjątkowo apetyczna mi się wydała.
        Tu kilka zdjęć:
        www.menshealth.com/entertainment/a60167605/katy-o-brian-love-lies-bleeding-interview/
    • karyna-z-radzymina Re: Fit kobieta 30.08.24, 21:14
      Jak się zacznie paraolimpiada to będziesz w 7 niebie
    • obrus_w_paski Re: Fit kobieta 30.08.24, 21:22
      Wiem że autorce postu chodzi o różnorodność wzorców dla nastolatek. Tu polecam po prostu chodzić z dzieckiem na normalną siłownię/ basen/ plaże, nie będzie miało problemu ze zrozumieniem ze ciała są różne i różnie się na nie (jesi w ogóle reaguje).

A jeśli chodzi o rozkminy raczej millenisow typu cellulit (są nastolatki które się tym martwią?), to tu polecam mieć znajomych sportowców. Koleżanki męża, kobiety wygrywające/ biorace udziałw różnych wydarzeniach lekkoatletycznych na poziomie miedzynarodowym- mają cellulit. Wiem jaką dietę trzymają w sezonie treningów, wiem ile trenują i jak. I tak niektóre maja cellulit.
      Dziś natomiast widziałam w supermarkecie grubą babkę w mini szortach która nie miała nic cellulitu. Aż patrzyłam czy nie ma czasem jakiś rajstop. Nic zero. Gładka skóra.
      • szarmszejk123 Re: Fit kobieta 30.08.24, 21:24
        Mam taką koleżankę, ogólnie gruba a tyłek i uda gladziutkie. Sama nie wie dlaczego:p
      • la_mujer75 Re: Fit kobieta 31.08.24, 09:08
        Ja mam taka przyjaciółke. Ma piękne ciało. Niezaleznie od wagi, która aktualnie ma.
        Dla mnie cos niesamowitego. Chudnie, nic jej nie wisi, nie marszczy się. Jak jest "podpasiona"- żadnego cellulitu. Nic. A ma skończone 48 lat. Owszem - ćwiczy, zmusza się do tego, bo nie przepada. Jak ma tylko pretekst, to nie ćwiczy.
    • anka_one_and_only Re: Fit kobieta 31.08.24, 08:50
      Ale to wciąż nie jest jednak otyła pani z wałkami tłuszczu po bokach. Takie "wszystkie ale nie wszystkie".
    • alpepe Re: Fit kobieta 31.08.24, 09:00
      To jest kobieta?
    • piataziuta Re: Fit kobieta 31.08.24, 10:44
      Wszystko byłoby spoko, gdyby grafik nie kombinował z pomniejszaniem głowy/powiększaniem ciała z pominięciem głowy, co daje karykaturalny efekt.

Tu normalne zdjęcie:

https://sportswala.in/wp-content/uploads/2024/07/images-72-6.jpeg
      • wapaha Re: Fit kobieta 01.09.24, 09:15
        piataziuta napisała:

>
        >
        > Tu normalne zdjęcie:
        >
        > https://sportswala.in/wp-content/uploads/2024/07/images-72-6.jpeg

i tu smile
        www.glam.com/1633384/complete-transformation-ilona-maher/
        grafik chciał bardzo pokazać ciało dosłowne-paseczek na piersiach i jak najwiecej golizny- czym uzyskal efekt odwrotny od zamierzonego
        tu ilona w innym stroju kąpielowym i pozie - z tej sesji są fajne i mniej korzystne zdjęcia

• primula.alpicola Re: Fit kobieta 01.09.24, 10:07
          Apetyczny kawał baby, podobnie wyglądam.
          • karyna-z-radzymina Re: Fit kobieta 01.09.24, 10:17

> Apetyczny kawał baby, podobnie wyglądam.

Tylko jesteś o połowę szczuplejsza
            • primula.alpicola Re: Fit kobieta 01.09.24, 10:24
              Nieee, tylko te nogi tak wyszły na tej huśtawce, długie szczupłe. Rzeczywistośc obrazu...
          • wapaha Re: Fit kobieta 01.09.24, 14:12

> Apetyczny kawał baby, podobnie wyglądam.

zdecydowanie nie wygladasz podobnie wink
            ( ale apetycznie smile )
          • piataziuta Re: Fit kobieta 01.09.24, 19:39

>podobnie wyglądam.

Jasne, jasne... Widziałam. wink
        • piataziuta Re: Fit kobieta 01.09.24, 19:37
          Na zdj od przodu ma znowu nienaturalnie mniejszą głowę, w stosunku do ciała.
          • primula.alpicola Re: Fit kobieta 01.09.24, 19:51
            Dzięki za te głaski. Chyba muszę się pochylić nas postrzeganiem siebie, czy coś.
    • nenia1 Re: Fit kobieta 01.09.24, 10:17
      sattwaguna napisał(a):

> Generalnie, bardzo podobał mi się przekaz płynący w mediach podczas
      > tych igrzysk. Że kobiety uprawiające sport, mające silne ciała mają różne kszt
      > ałty, różne ciała. I wszystkie są zdrowe i piekne.

a mężczyźni? Jaki otrzymali przekaz?
    • abria Re: Fit kobieta 01.09.24, 19:32
      oj nie nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka