Dodaj do ulubionych

Pomysł na prezent dla podróżniczki

14.12.24, 09:27
Konceptu totalnie nie mam. Bohaterka: 30l lambadziara z mężem i psem. Do tej pory wyposażyłam ją z różne walizki i nie mam teraz konceptu. Podróże są raz, czasem dwa razy w miesiącu na kilka dni, 2x w roku takie 2tyg, kierunki - cały świat. Wielka mapę ścienną z pinezkami już ma.
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 09:36
      Ładny notatnik podróżnika z przegródką na bilety, zdjęcia itd, do notowania wspomnień?
      Gazdzet kuchenny-kulinarny związany z ulubioną kuchnią kraju xyz?
      Kurs gotowania potraw z kraju XYZ?
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 09:51
      Niewielka lornetka, jeśli jeszcze nie ma.
    • wapaha Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 10:00
      - mała kawiarka
      - zestaw pojemników kosmetycznych do podróży ( można kupić naprawdę ładne i oryginalne)

• marooska Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 16.12.24, 08:42
        Mogłabyś jakoś zainspirować tymi pojemnikami? Chciałabym "ładne i oryhinalne", ale nie wierzę w swój gust.
        • szarsz Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 26.12.24, 09:23
          Ja kupiłam na allegro ostatnio zestaw. Silikonowe, estetyczne, każdy w innym kolorze. Z szerokimi szyjkami, miękkie, odpowiednie do samolotu, bardzo jestem zadowolona. Sporo tego jest.
    • jkl13 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 10:02
      Plecak cabin zero.
      Książka o kraju, do którego chce pojechać, a jeszcze nie była.
    • enia17 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 10:20
      Ja jako podróżniczka ucieszyłabym się z:

Voucher na loty
      Bransoletka z kulą ziemska
      Miniaturki kosmetyków do podróży
      Marino wool - w każdej postaci
      • mela_stara Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 10:23
        Ja kupiłam specjalistyczną poduszkę podróżna podtrzymującą szyję podczas lotu ze strony eu.trtltravel.com/
        • mela_stara Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 10:25
          Dodatkowo ksiązkę do kraju do którego leci Polka w Korei
      • homohominilupus Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 10:35
        enia17 napisała:

> Ja jako podróżniczka ucieszyłabym się z:
        >
        > Voucher na loty

Chyba do Moskwy
    • imponderabilia20 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 10:28
      .
      • kotejka Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 15.12.24, 08:24
        Jeśli chodzi o poduszkę podróżna, my mamy ostrich pillow. Wygląda kuriozalnie, ale to nie jest głupia rzecz 😅
        www.antelimited.com/products/ostrichpillow-original-immersive-napping-pillow
    • bywalec.hoteli Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 10:32
      Karnet na najbliższy w jej mieście lub okolicy festiwal podróżniczy. Pierdul typu notatnik, poduszka, garnek nie kupuj bo to będzie zbędny kurzolap. Podróżnik sam wie co jest mu potrzebne do podróżowania, ma często zgromadzony „pakiet na podróż” 🧳 i dodatkowe klunkry wcale go nie ucieszą. Natomiast podróżnicy uwielbiają słuchać innych i inspirować się na takich festiwalach
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 10:55
        Podróżuję bardzo dużo i po całym świecie, absolutnie nie interesuje mnie słuchanie cudzych wynurzeń
        • bywalec.hoteli Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 12:23
          Masz na koncie podróże po 3, 6 miesięcy, rok? Akurat relacje podróżników gdzie jest opowieść wraz ze zdjęciami, filmami i pytaniami publiczności są bardzo inspirujące i podróżnicy chętnie sami słuchają
      • pseudo_stokrotka Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 15:43
        🙈🙈🙈
        Skąd ty czerpiesz te swoje mądrości...
        • bywalec.hoteli Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 18:01
          Z praktyki. Jestem podróżnikiem i w życiu nie chciałbym dostawać niepotrzebnej pierdoly.
          Każdy podróżnik swój bagaż układa sobie sam. Plecak wybiera samemu pod siebie. Itp
          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 18.12.24, 02:22
            bywalec.hoteli napisał:

> Z praktyki. Jestem podróżnikiem i w życiu nie chciałbym dostawać niepotrzebnej
            > pierdoly.
            > Każdy podróżnik swój bagaż układa sobie sam. Plecak wybiera samemu pod siebie.
            > Itp

Podróżnikiem???? 😂😂😂 Czy to nie Ty pytałeś.w tym roku o Chorwację?
            • bywalec.hoteli Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 18.12.24, 15:10
              Owszem, podróżnikiem. O Chorwację pytałem, ale nie dla siebie, ja tegoroczne wakacje spędziłem w kilku innych krajach. Na własną rękę organizowaliśmy wszystko.
    • krwawy.lolo Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 10:39
      Może jakieś watykańskie błogosławieństwo. Nie che mi się guglać, niemniej drzewiej Kościuł Pszenajfientszy przedawał odpuszczenia grzechów. Tak że ten ...
      • malaperspektywa Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 11:35
        Do kompletu "Maryjka na święconą wodę" w ulubionym kolorze. Syn jak był w przedszkolu dostał taką od babci. Babcia wytłumaczyła mu, że ona chroni od złego, więc w wakacje po tekście: synku, zapakuj sobie do swojego plcaczka to co chciałbyś zabrać na wyjazd wiadomo co było pakowane przez dziecko jako pierwsze.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 10:55
      Mnie ucieszyły słuchawki Bose Quiet Comfort, zmieniają jakość życia w samolocie
      • krwawy.lolo Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 10:59
        Bose, nie Boże? 🤦‍♂️
      • alfa36 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 12:10
        Douszne czy te duże?
    • ameliya_85 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 11:09
      jesli nie masz pomyslu dla niej to moze cos bardziej w kierunku tego co im/jej ulatwi podrozowanie z psem ... bo na pewno gdzies lokalnie samochodem psa zabieraja tez? ja lambadziara i psiara bym sie ucieszyla
    • lauren6 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 12:26
      Kosmetyki podróżne, np travel set mokosh.
    • kurt.wallander Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 13:46
      Pewnie duzo gadżetów juz ma, ale przyszły mi na myśl:

kosmetyczka jakaś fajna, taka bardziej wypasiona
      opaska na oczy do spania jedwabna
      butelka termiczna dobra, ja polecam Zojirushi

Z opisu wnioskuję, że to podróże samolotowe, więc jeszcze może jakiś bon do linii lotniczej? O ile coś takiego funkcjonuje?

• tania.dorada Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 13:59
      Nie bardzo rozumiem koncept kupowania podróżniczych rzeczy trzydziestoletniej podróżniczce lambdziarze z mężem. Przecież to nie ryba ani jednorazowe kubki, skoro jest dinksem i podróżuje to już pewnie ma co potrzebuje albo dobrze wie czego potrzebuje. Zatem albo coś do domu żeby powrót z podróży był fajny albo coś co się przyda w podróży ale się zużywa, np. jakieś jedzenie liofilizowane (czy co tam pasuje do jej stylu wypraw).
      • tania.dorada Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 14:06
        O, albo z rzeczy których można mieć kilka - jakiś wypasiony, cienki, lekki, duży, szybkoschnący i chłonny ręcznik plażowy, taki co sie nada i na plażę i żeby się nim owinąć i do samolotu.
    • nenia1 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 14:07
      dużo jednak zależy od stylu podróżowania, jak jeździ do hotelu ze śniadaniem to najczęściej wszystko tam ma, jak jeździ pod namioty w głuszę i gotuje na palniku to zdecydowanie więcej gadżetów się przydaje. Ja tam lubię niepopularny na ematce bon do czegoś np. Empiku i kupuję sobie wtedy konkretny przewodnik jaki potrzebuję. Ale to znowu przydaje się najczęściej wtedy gdy samemu gdzieś się wybierasz i samodzielnie organizujesz wyjazd. Z rzeczy które się mogą przydać podróżnikowi niezależnie od sposobu podróżowania i miejsc to powerbank o ile nie ma.
    • princesswhitewolf Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 14:33
      Produkuja twraz zestaw kosmetyczek do pakowania. Nie wyobrazaj sobie kosmetyczki do kosmetykow. To sa takie na zamek troche z materialuz troche przezroczyste kosmetyczki albo torebki na: bielizne, ubrania, duperele itd. Delikwent otwiera swa torbe a tam mu sie nic nie miesza bo jest osobno w kosmetyczkach: zakosmetyczkowane

Takie gniazdko co to z jednej strony jest EU a z drugiej w zaleznosci jak ustawisz,: UK Japan, US i pare innych opcji

Taka waga- male kolko z hakiem. W lapce trzymasz i wieszasz bagazi w sekunde wiesz ile wazy.

Poduszka walek nadmuchiwana

Maly plaski powerbank do ladowania dotykowego jesli ma takowy nadajacy sie telefon.

Podrozny zestaw kosmetyczny ze skladana szczoteczka szczotka

Lancome Dior i Estee Lauder produkuja mini makeup.zestaw. ja mam Lancome. W praktyce nosze go w torebce i uzywam rzadko czyli tylko jak cos mi sie rozmaze itd, ale jak trzeba to bardzo przydatny. To sie zsuwa do jednego puzderka
      • alfa36 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 15.12.24, 14:54
        A masz taką? W necie widzę plastikowe przeźroczyste i zastanawiam się, czy nie pęknie to od razu.
      • alfa36 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 15.12.24, 22:46
        Swoją drogą fajne podpowiedzi.
      • hanusinamama Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 18.12.24, 13:57
        Daj linka. Ja to chcę.
      • chicarica Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 25.12.24, 22:02
        To tylko chyba na bezcłówce bywa i od dawna niedostępne, wiem bo też poluję.
    • kachaa17 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 14.12.24, 18:00
      A musi być prezent związany z podróżami?
      • panirobak82 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 15.12.24, 00:20
        No właśnie!!!
      • thea19 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 15.12.24, 09:09
        w sumie nie musi ale kupowałam jej różne rzeczy bo okazje akurat były specyficzne - mieszkanie kupiła i urządzała się, więc było prosto. Teraz w zasadzie wszystko ma.
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 18.12.24, 02:36
          thea19 napisała:

> w sumie nie musi ale kupowałam jej różne rzeczy bo okazje akurat były specyficz
          > ne - mieszkanie kupiła i urządzała się, więc było prosto. Teraz w zasadzie wszy
          > stko ma.

Jak już "wszystko ma", a nie wiesz co jest skrywaną potrzebą to może faktycznie voucher do dowolnego sklepu?
          Jeśli miałoby Ci to pomóc, a jestem lambadziarą z psem, która dużo podróżuje, ucieszyłabym się z:
          1. Albumu na zdjęcia (takie tradycyjne, jak bym miała album, to może bym wywoływała)
          2. Rocznego pakietu na dodatkowe 100 GB na dysku gugla
          3. Wypasionej latarki czołówki/latarki kempingowej (szkoda mi hajsu, bo zawsze sobie jakoś radzę)
          4. Zestawu podróżnego dla psa: składana miska, mata zwijana w małą kulkę (niby mam, ale nowy byłby super)
          5. Wiatrówki (kurtka zwijana w kulkę do torebki, nigdy za mało takich rzeczy)
          6. Poduszka/słuchawki do samolotu
          7. Szalokocyk, czyli coś co jest lekkie, ładne, można założyć na szyję lub się tym przykryć.
          8. Kosmetyki i inne do samolotu: mgiełki do twarzy, balsam do ust, wełniane skarpety (ale cienkie), wspomniany szalokocyk, maseczki w płachcie na dłuższe loty
          9. Smycz dla psa zapinana w wielu miejscach (można przypiąć do paska, do siebie w pasie lub w poprzek piersi), też mam, ale to się mega szybko zużywa, a taka smycz jest super bo można mieć ręce zajęte plecakiem/torbą, a pies bezpieczny

To mi na szybko przyszło do głowy. Nie musi Ci się przydać 😂
    • b.bujak Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 15.12.24, 13:45
      może cos z biżuterii z motywem podróżniczym
      np coś z Giorre
      giorre.com/kolekcje/travel.html
      • klementyna99 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 16.12.24, 23:24
        Ktoś z Was kupował zestaw kosmetyczek do pakowania i gdzie toto dobre znaleźć?
    • smoczy_plomien Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 16.12.24, 23:30
      Tracker do bagażu. Airtag, chipolo albo coś w ten deseń.
    • panirobak82 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 18.12.24, 00:15
      Moje propozycje
      -kubek Stanley jeśli nie ma (nie znam żadnej młodej laski, która nie byłaby zadowolona z tego kultowego już kubka, nie dal ematki bo ematka gardzi modnymi gadżetami to wiemy) ja kupiłam teraz kilka kubków w dobrej cenie na prezent, mogę podać gdzie
      -teraz „modne” jest i popularne nakładanie pielęgnacji w samolocie (cały czas to propozycje dla młodej lambadziary nie dla typowej ematki😜)żeby skóra się nie przesuszyła, tutaj kupiłabym zestaw jakiś dobrych maseczek w płachcie (idealne na podróż) albo dobre płatki pod oczy (np.Sunew Med)
      To są rzeczy, które na pewno się przydadzą
      -teraz mniej lub bardziej trafione mogą być travel wersje popularnych fajnych planszówek
      Rummikub, scrabble itp.
      -poduszka satynowa działa przeciwzmarszczkowo, nie ma odgniotów na twarzy po spaniu. W podróży idealne, po wyjściu z samolotu od razu piękna, tak samo gumki do włosow satynowe nie szarpią/ nie łamią włosów
      • panirobak82 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 18.12.24, 00:18
        Poduszka i gumka jedwabna nie satynowa oczywiście, dużo tego na zalando w Douglasie itp.
      • panirobak82 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 18.12.24, 00:21
        Kultowa piżamka z Victorii Secret ta w różowe paski to dla takiej laski też trafiony prezent.
        Może być szlafrok z Victorii albo zestaw kosmetyczek.
        • pseudo_stokrotka Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 18.12.24, 19:35
          Ani jednej rzeczy z twojej listy bym nie użyła, a jeżdżę dużo 🙈
    • pyza-wedrowniczka Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 18.12.24, 11:03
      Ja bym chyba poszła jednak w jakąś biżuterię podróżniczą (kolczyki z globusem), fajną koszulkę z ciekawym nadrukiem o podróżach. Ewentualnie jakiś fajny reportaż podróżniczy, ładny plakat do domu nawiązujący do podróży.

Bo jak ktoś dużo podróżuje, to takie rzeczy praktyczne, jak wymieniane tutaj już ma. Kosmetyczki, latarki, poduszki, kubki, pojemniczki itp. - tego potrzeba jednej sztuki, a raczej koleżanka już ma swoje ulubione. Tutaj musiałabyś naprawde wiedzieć, że jej czegoś brkauje, bo duża szansa, że kupisz nipotrzebnie.

A co do kosmetyków, to nie każdy używa, nie każdy zabiera w podróże i nie każdy bierze dowolne.
      • panirobak82 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 18.12.24, 11:51
        Biżuteria, koszulka plakat to bardzo indywidualne prezenty jeśli chodzi o gust.
        Nie daje się takich prezentów jeśli nie znasz dokladnie gustu
        • pyza-wedrowniczka Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 18.12.24, 15:15
          Moim zdaniem łatwiej trafić z koszulką/kolczykami niż ze sprzętem czy kosmetykami.
          Przecież autorka chyba zna koleżankę na tyle, że wie czy nosi kolczyki albo t-shirty.

PS. Z Twojej listy prezentów ja bym nic nie chciała. Kubek mam termiczny i mi wystarczy. Piżam ani szlafroków nie używam. Poduszki nie zabieram w podróże, bo to ograniczam bagaż zawsze i nie lubię "śliskich" materiałów... tak samo jakieś dziwne maseczki - zbędne w podróży, gdzie minimalizuję kosmetyczkę.
          • bywalec.hoteli Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 18.12.24, 15:36
            pyza-wedrowniczka napisała:

> PS. Z Twojej listy prezentów ja bym nic nie chciała. Kubek mam termiczny i mi w
            > ystarczy. Piżam ani szlafroków nie używam. Poduszki nie zabieram w podróże, bo
            > to ograniczam bagaż zawsze i nie lubię "śliskich" materiałów... tak samo jakieś
            > dziwne maseczki - zbędne w podróży, gdzie minimalizuję kosmetyczkę.

No nareszcie ktoś, kto podróżuje, myśli tak jak i ja i wyżej pisałem. Podróżnik nie potrzebuje gadżetów podróżniczych i sam umie się spakować, ma swoje ulubione sprzęty, które zabiera na podróż, a jak trzeba coś dokupić to analizuje i wybiera coś co rzeczywiście mu się przyda.
    • krwawy.lolo Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 18.12.24, 11:06
      Kapelusik do wpinania znaczków z odwiedzonych miejscowości.
    • klaviatoorka3.0 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 18.12.24, 20:19
      Np zestaw lub kalendarz adwentowy z miniaturami kosmetyków pielenacyjnych lub kolorowych- bardzo mi się przydają takie kilkugramowe malizny z kalendarzy w podróżach.
      Tylko trzeba się upewnić, czego mw używa
    • alfa36 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 25.12.24, 09:01
      No i co przydatnego podarowałaś?
      • thea19 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 26.12.24, 08:23
        Zapytałam jej wprost bo tu rzeczy dużo a ona pewnie już sporo fantów ma. Stanęło na zasponsorowaniu Skandynawii bo teraz jedzie do Hiszpanii i zaraz potem do Chin.
        • anka_one_and_only Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 26.12.24, 09:19
          A to następnym razem powiedz, że chodzi raczej o prezent finansowo rzędu "generalny remont kuchni" a nie "mapa z pinezkami", będzie łatwiej coś polecić.
          • alfa36 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 26.12.24, 09:23
            Ale porady się przydały 😁u nas była masa śmiechu, nie bardzo obdarowani wiedzieli, co z organizerami zrobić (znaczy, że do walizki są). No ale my nie podróżnicy 😉
        • bazia_morska Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 26.12.24, 09:28
          A tu ematka proponuje jakieś pierdoły za stówkę, pffff.
        • kachaa17 Re: Pomysł na prezent dla podróżniczki 26.12.24, 10:00
          No nie powiem, na bogato.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka