Dodaj do ulubionych

A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem

22.01.25, 23:25
Polski?
Ematka sie wkur.i, czy ucieszy.?
Obserwuj wątek
    • hrasier_2 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 22.01.25, 23:52
      Stanowski sprowadza wybory prezydenckie do ogólnopolskiego Pucharu Jagodna - kto ustawi najdłuższą kolejkę do urny (premia od Fuksiarza), kto odda kolejny milionowy głos (tablet od x-koma) i kto zagłosuje ostatni - później niż kur zapieje, wspólna focia ze Zlatanem + premia od XTB.
      Żarty żartami, ale powszechne prawo wyborcze to wymysł szatana. W kanale Zero Matka Kurka rozjechał Stanowskiego w kwestii Owsiaka. To bardziej Matka Kurka na prezydenta. Choć w pierwszej rundzie może namieszać.
      • malgosiagosia Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 22.01.25, 23:58
        Stanowski ma juz 21% wg sondazy.
        • angazetka Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:12
          Efekt świeżości póki co.
          • malgosiagosia Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:31
            angazetka napisała:

> Efekt świeżości póki co.

A moze jednak efekt prawdy i zdrowego rozsadku.

www.youtube.com/watch?v=ja4NNpK8xZI

• angazetka Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:32
              Wiarygodnego sondażu nie zrobi się w dzień po wydarzeniu, którego dotyczy.
              • malgosiagosia Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:35
                angazetka napisała:

> Wiarygodnego sondażu nie zrobi się w dzień po wydarzeniu, którego dotyczy.

Oczywiscie, ze sie zrobi. Ile to razy juz bylo, ze polityk jednego dnia pierdnal i na drugi dzien, w sondazach mu soslo albo malalo.
                • angazetka Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:36
                  Oczywiście, że się nie zrobi. Właśnie dlatego, że ludzie są na świeżo po pierdnięciu. Trzeba poczekać, czy pierdnięcie da trwały efekt.
        • droch Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 14:21
          Bez kozery powiem - ma 210%
    • angazetka Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:04
      Stanowski i Kanał Zero to rak polskiego dziennikarstwa (które i tak nie jest w dobrej formie). To pajac, który PiS-owi nie podskoczy, ale jest pierwszy do obnażenia prawdy o trzeciorzędnej celebrytce. Mam o nim zdanie jak najgorsze.
      Ale cóż, Tymiński przeszedł do drugiej tury, a Stanowski jest przynajmniej znany...
      • malgosiagosia Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:14
        angazetka napisała:

> Stanowski i Kanał Zero to rak polskiego dziennikarstwa

To skad czerpiesz opinie o tym kanale, bo rozumiem, ze unikasz "raka"?
        • angazetka Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:18
          Uważasz, że najpierw miałam opinię, a potem pojawił się Stanowski?
          • malgosiagosia Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:29
            angazetka napisała:

> Uważasz, że najpierw miałam opinię, a potem pojawił się Stanowski?

Nie rozumiem, to ma byc odpowiedz?
            • angazetka Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:33
              Tak.
              Prościej, skoro trzeba: uważasz, że opinię o nim wzięłam z sufitu? Stanowski jest w mediach od jakiegoś czasu, miałam okazję poznać styl jego dziennikarstwa.
              • malgosiagosia Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:37
                angazetka napisała:

> Tak.
                > Prościej, skoro trzeba: uważasz, że opinię o nim wzięłam z sufitu? Stanowski je
                > st w mediach od jakiegoś czasu, miałam okazję poznać styl jego dziennikarstwa.

Ogladasz kanal zero? Przeciez tam pracuje mnostwo ludzi, a nie tylko Stanowski, ktory jest tam glownie od robienia sobie jaj z polityki i politykow.
                • angazetka Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:46
                  Stanowski jest twórcą Kanału Zero.
                  • szara.myszka.555 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 12:24
                    "Stanowski jest twórcą Kanału Zero."

Tak, ale swoje autorskie audycja ma u niego mnóstwo ludzi. Np. "Zero znieczulenia" o zdrowiu i o polskiej opiece zdrowotnej jest świetne.
                • borsuczyca.klusek Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 08:21
                  Ja całkiem do niedawna oglądałam i to jest poziom nagłówków z Faktu czy Superaka typu "Nie mogę spać, bo trzymam kredens"
      • arthwen Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 11:22
        Zgadzam się z każdym słowem! Niestety.
    • engine8t Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:18
      A kto ma zostac?
      • malgosiagosia Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:32
        No wlasnie, kto?
        • hrasier_2 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 00:41
          Jest trochę kandydatów. Jak pamietam to kpiny robili sobie wszyscy prezydenci z tego urzędu, jak nie choroba filipińska to bigosowanie, a prezydent Duda to juz nie wiem jakiego kraju jest prezydentem, Polina, czy Ukrainy.To są dopiero kpiny. Takie rymy.
    • hummorek Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 01:06
      No chance
      • dekoderka Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 07:31
        Vance, nie Chance i to zupełnie inny kraj big_grin

hummorek napisała:

> No chance
        • hrasier_2 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 09:11
          A humorek to nie nasza urocza Iwonaw..Też może startować 😊
    • aagnes Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 07:11
      Niezła menażeria się zebrała. ale ja pamiętam i czasy Polskiej Partii Przyjaciół Piwa z Rewińskim na czele i Stana Tymińskiego z czarną teczką i Żółtka który wypalił ostatniego legalnego mentolowego papierosa (też nie mogę odżałować), najgorzej, ze i tak nie ma przy kim postawic krzyzyka, jeden gorszy od drugiego,.
    • imponderabilia20 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 07:12
      Krzysiu 💙💙💙🍹
    • matacznik Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 08:28
      malgosiagosia napisała:

> Ematka sie wkur.i, czy ucieszy.?
      >
      Zdziwi. Ale nie za mocno i nie na długo.
    • lauren6 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 09:04
      Nie zostanie.
    • rb_111222333 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 10:20
      On ma inne zadanie niż zostanie prezydentem.
    • kaki11 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 11:43
      Nie zostanie. Stanowski jest biznesmenem nie politykiem, robi sobie zasięgi i dobrą zabawę przy okazji, a nie realną kampanię z chęcią zostania prezydentem, zresztą on nawet nie ukrywa, ze to performance. Jeśli sondaże przed 1 turą pokazywałyby, że ma szanse przejść do drugiej tury, to jestem przekonana, że zrezygnuje. A jeżeli stałoby się coś aż tak dziwnego, że by niespodziewanie został, to ani się nie ucieszę ani nie wkurzę. Mamy takich polityków jako kandydatów, że żaden z nich nie jest prezydentem dla mnie, nie uważam, by któryś z tych dwóch którzy mają realne szanse, miał być dobry dla tej funkcji, więc nawet gdyby miał to być Stanowski, to, to nie bardzo ma mnie czym ani wlk**wić ani ucieszyć, jedynie zdziwić. Przy czym piszemy o opcji nierealnej.
    • gulcia77 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 11:55
      Przyjmie że wzruszeniem ramion. Świat sobie ogólnie wariuje i właśnie zmienia się układ sił, politycy będą mieli mniej do powiedzenia niż oligarchowie (specyfika wschodu pięknie się rozlewa), a możemy z tym guzik zrobić. Co, oczywiście, nie zmienia faktu, że udam się na głosowanie.
    • nick_z_desperacji Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 13:13
      Nie zostanie. Gdyby miał jakiekolwiek szanse, to by się wycofał. Toniedojrzaly chłopiec w ciele mężczyzny, niezależnie od poglądów , nie byłby w stanie zrezygnować z pajacowania i kasy na rzecz obowiązków.
      • alicia033 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 14:03
        nick_z_desperacji napisała:

> Nie zostanie. Gdyby miał jakiekolwiek szanse, to by się wycofał.

z jakiej choinki się urwałaś?

> Toniedojrzaly
        > chłopiec w ciele mężczyzny, niezależnie od poglądów , nie byłby w stanie zrezyg
        > nować z pajacowania i kasy na rzecz obowiązków.

jakich obowiązków?
        🤣🤣🤣
        • nick_z_desperacji2 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 14:49
          Choćby reprezentacyjnych. Myślisz, ze Stanowskiemu chciałoby się stać 11 listopada? Poza tym, to kasa mniejsza i wypad z biznesu, a to taki biznes, że po 5 latach mógłby nie mieć po co wracać. On po prostu zachowuje się 9-latek, który kupił gumę do żucia imitującą papierosy i udaje dorosłego.
          • borsuczyca.klusek Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 15:13
            nick_z_desperacji2 napisała:

> On po prostu zachowuje się 9-latek, który ku
            > pił gumę do żucia imitującą papierosy i udaje dorosłego.

Dobre porównanie...
          • alicia033 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 15:48
            nick_z_desperacji2 napisała:

> Choćby reprezentacyjnych. Myślisz, ze Stanowskiemu chciałoby się stać 11 listopada?

Jasne. Bez drgnięcia powieką i z cholerną satysfakcją w środku, że to też mu się udało i może teraz pomiatać różnymi tuskami.

>Poza tym, to kasa mniejsza i wypad z biznesu, a to taki biznes, że po 5 latach mógłby nie mieć po co wracać.

on ma już tyle forsy, że po tych pięciu latach prezydentury do końca życia może już nic nie robić.

>On po prostu zachowuje się 9-latek, który kupił gumę do żucia imitującą papierosy i udaje dorosłego.

z tym się zgadzam, dlatego nie wiem, dlaczego miałby się zachować dojrzale i się wycofać, zwłaszcza, gdyby rzeczywiście miał szanse na wygraną. Sorry - albo jest dojrzały (i wtedy w ogóle nie powinien bawić się w żaden start) albo jest niedojrzały, a wtedy oczekiwanie, że zachowa się dojrzale jest nieracjonalne.
            • nick_z_desperacji2 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 16:27
              W tym wypadku rezygnacja nie wynikałaby z dojrzałości, tylko właśnie ze strachu przed dojrzałością.
              • hrasier_2 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 17:27
                Nigdy nie mów nigdy. Zapisz to sobie wreszcie. Stanowski naruszył pewne zasady panujące zarówno wśród polityków jak i w mediach. Zerwanie tych reguł nie pasuje wielu z nas zgodnie z zasadą "swoich nie ruszamy". Trzeba przyznać że "Kanał Zero" drażni ale pokazuje Polską rzeczywistość czyli obłudę, głupotę, chamstwo i cynizm tzw.elit. Kubły zimnej wody lanej na rozgrzane głowy polityków powinny pomóc i nie należy przeszkadzać ( nie myte brudy śmierdzą). Obawiam się tylko jednej rzeczy że Polacy z godnie z zasadą na przekór odmrożę sobie uszy, mogą wynieść Stanowskiego do drugiej tury jak kiedyś Kononowicza a wtedy przestanie to być śmieszne. Liczę że Stanowski w umiejętny sposób otworzy Polakom oczy i pokaże, może gorzką ale prawdę życia politycznego.
                • nick_z_desperacji2 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 17:43
                  W jednym masz rację: Kanał Zero pokazuje obłudę, głupotę i chamstwo. Prowadzących.
                  • madziulec Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 07.02.25, 13:39
                    Polecam obejrzeć orędzie 2.0.
                    Bardzo ciekawe spojrzenie na 2 partie....
                    • yenna_m Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 08.02.25, 12:46
                      Pierwsze też niczego sobie smile
                • iwles Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 17:51
                  hrasier_2 napisał:

> mogą wynieść Stanowskiego do drugiej tury jak kiedyś Kononowicza

Przyponisz, w którym roku...?

• karyna-z-radzymina Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 13:18
      On mówił że nie chce być prezydentem pewnie zrezygnuje jak już zrobi debatę w tv i będzie miał nagrania do kolejnego reportażu, a w ogóle to szkoda bo byłby najlepszy
    • yenna_m Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 13:58
      "Kanał Zero wystartował 1 lutego 2024 roku. Ujawnione przez Krzysztofa Stanowskiego przychody obejmują okres od jego startu do grudnia, a więc 11 miesięcy minionego roku.

Przychody te łącznie wyniosły dokładnie 26 751 019 zł. Z tego 20 352 019 zł to wpływy od sponsorów, a 6 399 000 zł - z YouTube'a. Kanał Zero największe przychody od sponsorów miał we wrześniu 2024 roku - było to ponad 2,8 mln zł. Najwięcej na reklamach na YT zarobił film o Caroline Derpienski - 138 tys. zł + 94 tys. zł z tzw. dogrywki"

www.wirtualnemedia.pl/m/artykul/tyle-zarobil-kanal-zero-stanowski-ujawnia-szczegoly

Myślisz, ze Stanowski zechce to zamienić na prezydenckie 25,5 tys brutto?
      • alicia033 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 14:01
        yenna_m napisała:

> Myślisz, ze Stanowski zechce to zamienić na prezydenckie 25,5 tys brutto?

bez wahania.
        • yenna_m Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 14:20
          A ja wątpię.
          • gronostajka Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 16:11
            Też wątpię. On ma rozdęte ego i dla niego ta cała kampania i rzekome obnażanie tego jak polityka wygląda, to po prostu sondaż popularności. Trochę mnie tylko smuci, że pozostałe dziennikarzyny zaczynają z tego robić jakiś poważny temat.
            A w ogóle to kandydatów wyrażających chęć udziału w tych wyborach jest tylu, że jakby wszyscy zebrali podpisy to by się w studiu na debacie nie zmieścili.
        • kaki11 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 16:12
          Jestem przekonana, że nie. To jest świadomy tego co robi facet, biznesmen, bardzo łasy na kasę. I nie wieżę, że rozważałby zamianę tego co robi, na prezydenturę.
          • kaki11 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 16:13
            *wierzę
      • mayolijka Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 16:45
        Niezależnie od Twojego pytania, dlaczego podajesz przychody Kanału Zero? Znasz różnicę między przychodem a zyskiem?

> Przychody te łącznie wyniosły dokładnie 26 751 019 zł. Z tego 20 352 019 zł to
        > wpływy od sponsorów, a 6 399 000 zł - z YouTube'a. Kanał Zero największe przych
        > ody od sponsorów miał we wrześniu 2024 roku - było to ponad 2,8 mln zł. Najwi
        > ęcej na reklamach na YT zarobił film o Caroline Derpienski - 138 tys. zł + 94 t
        > ys. zł z tzw. dogrywki"
        >
        > www.wirtualnemedia.pl/m/artykul/tyle-zarobil-kanal-zero-stanowski-ujawnia-szczegoly
        >
        > Myślisz, ze Stanowski zechce to zamienić na prezydenckie 25,5 tys brutto?
        • yenna_m Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 17:14
          Skoro zadajesz mi to pytanie, to zapewne nie wiesz, ze z kanalem jest zwiazanych naprawdę wielu dziennikarzy i nie masz pojecia o tresciach publikowanych tam wink

Glupie zalozenie.
        • yenna_m Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 17:18
          Aha. Chyba kazdy, kto zarobil chociaz raz kwotę objeta podatkiem i rozlicza PIT rozroznia brutto i netto.

Co to w ogole za durne pytanie?

Nie gadamy o sprawozdawczosci finansowej podmiotow gospodarczych tylko o tym, ze gosc zarabia przy tak dochodowym kanale prawdopodobnie wiecej niz 17 tysi na rękę i ze mu sie nie oplaca taka "fucha".
          • yenna_m Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 18:18
            Aha.
            Tyle zarabial w Kanale Sportowym.
            www.plotek.pl/plotek/7,154063,29982079,wszystkie-biznesy-krzysztofa-stanowskiego-wiele-lat-byl-swietnym.html

Kanał Zero okazał sie strzalem w 10 i nie sądzę, aby Stanowski zarabiał znaczaco mniej. A nawet jeśli mniej, to nadal, jak podejrzewam sądząc po wyniku finansowym przedsiewziecia, są to kwoty grubo powyzej 17 tys netto.
    • nangaparbat3 Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 23.01.25, 20:34
      Ja bym bardzo chciała, żeby pan Krzysztof Stanowski został prezydentem.Tak tak, Krzysztof Stanowski, tylko nie ten. Istnieje pan o tym nazwisku, który jest działaczem społecznym, a przez pewien czas był wiceministrem edukacji. Miałam zaszczyt go poznać, prowadził zajęcia, pamiętam, jak opowiadał nam o budowaniu szkoły dla Tatarów na Krymie, i o tym, że w dramatycznie ubogim Uzbekistanie motorem postępu są kobiety, ale muszą mieć choć jedną krowę, wtedy łatwiej im wykarmić dzieci i zostaje trochę czasu i sił na naukę, działalność społeczną. Pan Krzysztof Stanowski to wspaniały, charyzmatyczny człowiek, i
      ....
      Może szkoda go na prezydenta?
    • m78wt3c Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 26.01.25, 18:42
      W jutrzejszy poniedziałek niewykluczona decyzja o podmianie.
      Zbyt dużo trupów wypada z szafy Don Alfonso , gratisowe lux apartamenty na godziny , ukrywająca się żona i takie tam różne gangusowate klimaty :
      www.youtube.com/@okiemwiejskiego/featured
    • m78wt3c Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 26.01.25, 19:27
      Doktórka Sarno o Lux pokojach na godziny :
      www.youtube.com/@Jan_Pinski/videos
    • semihora Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 07.02.25, 15:23
      A z czego tu się cieszyć?

Ale że ciemny lud to kupi - nie wątpię.
      • yenna_m Re: A co, jesli Stanowski zostanie prezydentem 08.02.25, 12:45
        Staniwsko NIE CHCE zostać prezydentem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka