13.07.25, 18:23
Właśnie przeczytałam o wypadku 17- letniego chłopca na jednej z włoskich plaży.
Bawił się z młodszym rodzeństwem, wykopał głęboki dół. Nie wiadomo czy wpadł przypadkowo w ten dół czy wskoczył ale piasek go zasypał i zginął.
Tylko 17 lat ..
Co za straszna śmierć sad
Ogromnie współczuję chłopcu i rodzinie...
Obserwuj wątek
    • miurielamirsa Re: 17 lat... 13.07.25, 18:29
      Gdzieś czytałam, że wykopał tunel, do którego wszedł i tunel się zawalił.
      Tragedia dla rodziny ogromna
    • tanebo0001 [...] 13.07.25, 18:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • raczek47 Re: 17 lat... 13.07.25, 18:43
        Stary nieudacznik krytykuje zmarłego nastolatka- jesteś, nie dosyć, że beznadziejnym życiowym łamagą, to do tego łachudrą, tanebo.
        • tanebo0001 Re: 17 lat... 13.07.25, 18:54
          A skąd wiesz że jestem nieudacznikiem? Może jestem szefem twojego szefa?
          • raczek47 Re: 17 lat... 13.07.25, 19:01
            tanebo0001 napisał:

> A skąd wiesz że jestem nieudacznikiem? Może jestem szefem twojego szefa?
            >
            Chocby po.tym, że po śmierci mamusi nawet prania nie umiałeś zrobić.
            Szefem mojego szefa??? Jak mówił klasyk: "sowa sokoła nie zrodzi", nie łudź się, że kiedykolwiek mógłbyś mieć wpływ na jakakolwiek kobietę w jakiekolwiek dziedzinie .
      • husky_cat Re: 17 lat... 13.07.25, 18:44
        Tanebo, tak co do zasady to ty także jesteś laureatem tej nagrody ☺
    • heca007 Re: 17 lat... 13.07.25, 18:42
      Podobno się położył w wykopanym przez siebie tunelu.
      • nika_1985 Re: 17 lat... 13.07.25, 18:45
        No coz.. dzisiaj o tym rozmawiałam z sąsiadami bo w sumie nawet w barze dyskutują. I szczerze mówiąc.. to wszyscy mają jakieś dziwne odczucia...17 latek? Obok było podobno dwóch braci.. i ojciec. Nie wiem jak głęboki musiałby być to dół na plaży żeby nikt nie zauważył.. żeby go zasypał.
        Nie wiem..szkoda..ale cóż, z moich obserwacji wynika, że dość często takie rzeczy dzieją sie właśnie w Italii.
        • memphis90 Re: 17 lat... 13.07.25, 18:59
          Ja czytałam, że młodsze dzieci poszły do rodziców, że brat jest pod piaskiem… i zostały olane.
          • alpepe Re: 17 lat... 14.07.25, 15:04
            Jeśli to prawda, to nikt tam w tej rodzinie sobie tego nie wybaczy.
          • szare_kolory Re: 17 lat... 14.07.25, 15:08
            Straszna tragedia. Dzieci są ozbawione wyobraźni, nawet te prawie dorosłe. Ale dorośli powinni jednak być bardziej przewidujący. Choć teraz takie gadanie i tak nic nie zmieni, adla tych rodziców to pewnie koniec świata.
        • 71tosia Re: 17 lat... 14.07.25, 02:06
          Znajomy opowiadał mi ze był świadkiem na budowie wypadku, który niemal skończył się tragicznie, robotnicy wykopali rów na nowe podłączenie kanalizacji, głębokość 2 m (musi być gleboko by przyłącze nie zamarzało) W pewnym momencie ziemia zaczęła się osuwać i przysypało człowieka, wszystko trwało kilka minut, wyciągało go kilku kolegów a człowieka i tak niezłe poddusilo.
        • babcia47 Re: 17 lat... 14.07.25, 02:31
          Podobna sytuacja była u nas kilkanaście lat temu. Dzieciaki wczesno nastoletnie w skarpie wykopały tunel który miał służyć do zabawy. W którymś momencie ziemią się obsunęła i przysypała dwóch chłopców. Jednego wyciągnęli za nogi ale drugi udusił się zanim go odkopali
    • 3-mamuska Re: 17 lat... 13.07.25, 19:08
      Tragedia… bardzo szkoda chłopaka, ale nie wiem czemu niektorzy ludzie nie myślą…
    • pytajacakinga Re: 17 lat... 13.07.25, 20:06
      15 lat temu w Niemczech tak zakopał się 10 latek na plaży saperka wykopał tunel.Tydzien go szukali.
    • grey_delphinum Re: 17 lat... 13.07.25, 21:45
      Szczerze mówiąc, po obejrzeniu kilku odcinków serii "Śmierć na 1000 sposobów" nic mnie już nie zdziwi...

Straszna tragedia.
    • piwoniawpiwnicy Re: 17 lat... 14.07.25, 15:22
      Bardzo smutne.. współczuję ogromnie.

Pamiętam u siebie etap, kiedy marzyłam, żeby zostać archeologiem i kopałam w parku obok starego schronu.
      Kopałam, aż natrafiłam na kości i czaszkę.
      Później kopałam na podwórku z koleżanką tunel, do którego można było wejść, miałam 12 lat.
      Teraz Łaskotek kopie na spacerze ze mną, bo ma zapędy myśliwskie wink
      A mając 4 lata chodziłam po ruchomych piaskach ale nie wiedzieli ( do czasu) o tym rodzice.
      Później już tylko po dachach i mostach, do dzisiaj mam szramę na ręce w kształcie laski po przeprawie ułamanego mostu z koleżankami, miałam 13-14.
      Lubiłam te momenty niepewności przeskoku na urwanej konstrukcji i kiedy już lądowałam na kolejnym odcinku.
      I bardzo wchodzenie jedną klatką, a wychodzenie trzecią czy czwartą potem ( szłam korytarzem zbiorowym pod dachem)

• tanebo0001 Re: 17 lat... 14.07.25, 15:24
        I co z tą czaszką zrobiłaś?
        • piwoniawpiwnicy Re: 17 lat... 14.07.25, 15:26
          Powiadomiłam z koleżanką nauczycielkę, trenowaliśmy biegi w poniemieckim parku, tam były szczątki powojenne, rozsiane wokół, a dalej cmentarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka