Dodaj do ulubionych

Rachunki za prąd -paradoks

09.08.25, 07:07
Znajomi mają e-fakurę za prąd, dostaje ja mąż na maila. Super, jest ekologicznie. Ale znajoma też chciała dostawać te faktury na swojego maila, aby w razie choroby czy smierci męża też mieć dostęp do faktur. Okazuje się, że nie da się. Może być tylko jeden adres mailowy, na ktory je wysyłają. Co zrobili, zrezygnowali z efaktur i będą teraz dostawać papierowe smile
Obserwuj wątek
    • kokokoko_euro_spoko Re: Rachunki za prąd -paradoks 09.08.25, 07:11
      Ale spryciarze! Ja tak nie potrafiłam i ustawiłam regułę na serwerze mailowym: jeśli od pge prześlij do Henia.
    • skumbrie Re: Rachunki za prąd -paradoks 09.08.25, 07:21
      🤦‍♀️
      A wystarczyło zapytać Google'a, jak przesłać mejl.

Bo o takim rozwiązaniu jak znajomość haseł w małżeństwie nie śmiem nawet wspomnieć 😉
    • sarah_black38 Re: Rachunki za prąd -paradoks 09.08.25, 07:21
      A wystarczy mieć wspólnego maila i dostęp do PGE- eBOK. Tylko trzeba pomyśleć!
    • alicia033 Re: Rachunki za prąd -paradoks 09.08.25, 07:22
      słabe, ksawek, no bardzo słabe.
      Pomijam, bo nie wiem, czy u wszystkich krajowych dostawców energii, jest tak, jak akurat u mnie, że odbiorca energii może sobie sprawdzić rachunki, zużycie, itpitd logując się na swoje konto u tegoż dostawcy, to cóż, no mało bystrzy ci twoi znajomi, bo założenie jakiegoś nowego adresu mailowego, do którego będą oboje znali login i hasło zajmuje jakąs minutę.
    • nojabrina88 Re: Rachunki za prąd -paradoks 09.08.25, 07:30
      No i zaorały cię szybciutko forumki 🤣🤣
      Żeby tu trollować, to trzeba MYŚLEĆ, a ty, no cóż, nie potrafisz.
    • feniks_z_popiolu Re: Rachunki za prąd -paradoks 09.08.25, 07:30
      Frajerzy Ci Twoi znajomi. Wystarczyło inteligentnie korzystać z eBok-a operatora.
    • sarah_black38 Re: Rachunki za prąd -paradoks 09.08.25, 07:53
      zanetka.x napisała:

> Znajomi mają e-fakurę za prąd, dostaje ja mąż na maila. Co zrobili, zrezygno
      > wali z efaktur i będą teraz dostawać papierowe smile

Obserwuję kilku swoich pisowcow z pracy ( bo innych znam tylko z forum). Na wszystko co ma nazwę ekologiczne dostają dosłownie sraczki. Ekologiczna energia, faktury, nawyki, zakretki przymocowane do butelki, żywność, segregacja odpadów itp. to wymysł szatana.

W Polsce jest 12,5 mln gospodarstw domowych. Każde gospodarstwo otrzymuje faktury za energię dwa razy do roku. Zazwyczaj jest to kilka stron, dajmy na to 5 ( są to formularze do wysyłki na konto z urzędu pocztowego, jakieś informacje, każdy wie jak wygląda papierowa faktura). Daje to 125 000 000 kartek formatu A4 rocznie i 250 000 ryz papieru. To jakieś niewyobrażalne tony papieru. Ile to tuszu drukarskiego to nie policzę.

A tu elektroniczna faktura to takie zło, że ciężko ogarnąć. O ile rozumiem starszych ludzi, to dziwię się, że dla młodych jest to trudne do ogarnięcia. A moja 80-letnia mama ogarnia! Można? Można!
    • eagle.eagle Re: Rachunki za prąd -paradoks 09.08.25, 08:15
      PGE ma swoją stronę ebok.
      A meila mogą mieć wspólnego, właśnie na takie sprawy, w razie jakby jedno umarło a drugie nie miało jego haseł.
    • abria Re: Rachunki za prąd -paradoks 09.08.25, 09:44
      niestety twoi znajomi to pisowcy tacy jak ty, a wiec niewątpliwie ułomni na umyśle, dlatego sobie nie poradzili z tym problemem

Co zrobili, zrezygnowali z efaktur i będą teraz dostawać papierowe
      ile będą za nie płacić? 10 pln / miesiąc?
    • aankaa Re: Rachunki za prąd -paradoks 09.08.25, 12:26
      jak to się mawiało? głupich nie sieją
    • kropkaa Re: Rachunki za prąd -paradoks 09.08.25, 12:46
      No gieniusze po prostu, nic dziwnego, że się kumplujecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka