31.08.25, 09:11
Jakich kwasow uzywacie do twarzy dla ladniejszej, gladszej i mlodszej skory?

Czy jest cos lepszego niz kwas laktobionowy ( moj top) co jednoczesnie nie zwieksza wrazliwosci na slonce?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Kwasy 31.08.25, 09:35
      Nie wiem, co znaczy "lepsze"? Skóry mają różne potrzeby przecież.
      Kupuję różne. Teraz mam Lynia AHA Kwasy owocowe 30% i Apis kwas glikolowy 15% z bursztynowym 2% ( i wlasnie doczytalam, ze zmywa się go neutralizatorem, a ja zawsze tylko wodą, no masz)
      • analoga_niet Re: Kwasy 01.09.25, 16:44
        I poza retinoidami stosujesz? Wrzuciłabyś swoją rygodnieoa rozpiskę pielęgnacyjną dla inspiracji czy to za prywatne?
        • primula.alpicola Re: Kwasy 01.09.25, 16:49
          Jak to poza?? Kwas robię raz w tygodniu, i już odpuszczam retinol wtedy; chyba że zapomnę, to posmaruję, ale i Retix C kiedyś zapomniałam zmyć i poszłam z nim spaćuncertain
          Nie mam rozpiski, poza tym kwasem to stale to samo- rano antyoksydacja krem nawilżający i spf. Wieczorem tretynoina, jakieś serum i krem na noc.
          Czasami jakaś maska w ciągu dnia, jak okoliczności i pamięć pozwalają
    • marta.graca Re: Kwasy 31.08.25, 10:01
      Mam salicylowy i traneksamowy.
      • taje Re: Kwasy 31.08.25, 12:21
        Traneksamowy to rewelacja. Przy czym nie działa, jak inne kwasy bo w ogóle nie podrażnia, a wręcz łagodzi.
        • marta.graca Re: Kwasy 31.08.25, 12:26
          Ja mam go na przebarwienia smile
          • taje Re: Kwasy 31.08.25, 12:38
            No właśnie, na przebarwienia, zmniejszanie zaczerwienień, uszczelnianie naczyń. Mój nastolatek z trądzikiem i reaktywną skórą też bardzo sobie chwali. Niby kwas a nie kwas.
            • czerwonylucjan Re: Kwasy 01.09.25, 16:34
              Oo a jaki preparat polecasz?
              • taje Re: Kwasy 01.09.25, 16:54
                TA repair cream od Cell Fusion.
          • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Kwasy 01.09.25, 16:53
            Poleć proszę konkretny produkt, jeśli możesz. Mam wrażenie, że na przebarwienia sprawdziłam już wszystko i nie działa nic uncertain
    • kotejka Re: Kwasy 31.08.25, 10:02
      Wszystkie kwasy zwiekszaja. Trzeba wiec stosowac je z glowa i umiarem. Kazda grupa kwasow ma troche inne dzialanie. Kazdy dobierasz do swojej skory i jej potrzeb smile
      Ja mam delikatna, wrazliwa naczynkowa. Stosuje wiec male stezenia PHA w formie typu plyn, tonik, serum. Stosuje na noc - latem 2 razy w tygodniu, zima 3/4
      Zawsze stosuje ochrone przed sloncem
      Musisz.dobrac dla siebie
    • 00zxc00 Re: Kwasy 31.08.25, 11:50
      Na szczęście nie mieszkam w Korei.
    • demono2004 Re: Kwasy 31.08.25, 12:39
      Żadnych. Przecież to sama chemia i jest szkodliwe. Często takie środki, maja działania rakotwórcze.
      • czerwonylucjan Re: Kwasy 01.09.25, 16:33
        Wszystko jest chemia..
        • taje Re: Kwasy 01.09.25, 16:57
          "Życie jest formą istnienia białka, tylko w kominie czasem coś załka" smile
    • mocca25 Re: Kwasy 01.09.25, 19:02
      Azelainowy. Teoretycznie można latem ale ja raczej wtedy unikam (no chyba, ze wiem, ze będą pochmurne dni).
      Dobry na naczynka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka