homohominilupus 24.06.26, 15:40 Ponieważ w Cro bylam jeszcze w poprzednim życiu, nie wiem jak obecnie wyglada sytuacja z promami na wyspy. Czy trzeba je rezerwować z wyprzedzeniem? Będzie to w samym środku sezonu. Dla kolezanki pytam 😉 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Re: Chorwacja promy 25.06.26, 07:39 To zależy, ogólnie moxna kupic na bieżąco ale i tak w sezonie trzeba się liczyć z ogromnymi kolejkami więc warto podjechać wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Chorwacja promy 25.06.26, 10:16 Dzięki za odpowiedź Ale istnieje w ogóle system rezerwacji np zeby tych kolejek uniknąć? (nie wydaje mi się) Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Chorwacja promy 25.06.26, 10:28 Nic mi o tym nie wiadomo...nawet jak kupisz bilety online to i tak ustawiasz się w kolejce. Na jaką wyspę chcesz płynąć? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Chorwacja promy 25.06.26, 10:59 Nie ja, znajomi. Hvar lub Korcula. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Chorwacja promy 25.06.26, 11:03 No to jeżeli na hvar to niech przemyśla dojazd do drvenika zamiast płynąć ze splitu...zależy jeszcze w które miejsce na hvarze....dużo mniej aut a prom płynie pol godziny Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Chorwacja promy 25.06.26, 17:10 homohominilupus napisała: > Nie ja, znajomi. > Hvar lub Korcula. A jeśli na Korculę to najlepiej jest dojechać lądem do tego nowego mostu z wybrzeża na Peljesac i przerzucić się króciutkim połączeniem promowym z Orebica do Korculi. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Chorwacja promy 25.06.26, 17:37 Zbudowali most do Orebica? Wow! Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Chorwacja promy 26.06.26, 13:57 Most jest między Ploce na wybrzeżu i Trpanj na Peljesacu. Stamtąd trzeba jeszcze przejechać do Orebica ok. 20 km. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Chorwacja promy 25.06.26, 11:57 beata985 napisała: > Nic mi o tym nie wiadomo...nawet jak kupisz bilety online to i tak ustawiasz si > ę w kolejce. Teraz jest jakaś nowość w Jadroliniji - kupujesz bilet online, podajesz nr rejestracyjny auta i wjeżdżasz na prom z "oddzielnej" kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Chorwacja promy 25.06.26, 11:59 No to faktycznie nowość, bo nie słyszałam ale tez dopiero we wrześniu jadę Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Chorwacja promy 25.06.26, 14:14 Tylko tak jak mówię...zależy w które miejsce, bo jeżeli do hvar to może być to nieopłacalne, bo z sucuraja na drugi koniec wyspy jest 70 km ale się jedzie i jedzie....jak cos to jeszcze w miarę możliwości i wiedzy mogę podpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś