Dodaj do ulubionych

Chorwacja promy

24.06.26, 15:40
Ponieważ w Cro bylam jeszcze w poprzednim życiu, nie wiem jak obecnie wyglada sytuacja z promami na wyspy. Czy trzeba je rezerwować z wyprzedzeniem? Będzie to w samym środku sezonu.
Dla kolezanki pytam 😉
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: Chorwacja promy 25.06.26, 07:39
      To zależy, ogólnie moxna kupic na bieżąco ale i tak w sezonie trzeba się liczyć z ogromnymi kolejkami więc warto podjechać wcześniej.
      • homohominilupus Re: Chorwacja promy 25.06.26, 10:16
        Dzięki za odpowiedź

Ale istnieje w ogóle system rezerwacji np zeby tych kolejek uniknąć? (nie wydaje mi się)
        • beata985 Re: Chorwacja promy 25.06.26, 10:28
          Nic mi o tym nie wiadomo...nawet jak kupisz bilety online to i tak ustawiasz się w kolejce.
          Na jaką wyspę chcesz płynąć?
          • homohominilupus Re: Chorwacja promy 25.06.26, 10:59
            Nie ja, znajomi.
            Hvar lub Korcula.
            • beata985 Re: Chorwacja promy 25.06.26, 11:03
              No to jeżeli na hvar to niech przemyśla dojazd do drvenika zamiast płynąć ze splitu...zależy jeszcze w które miejsce na hvarze....dużo mniej aut a prom płynie pol godziny
            • swinka-morska Re: Chorwacja promy 25.06.26, 17:10
              homohominilupus napisała:

> Nie ja, znajomi.
              > Hvar lub Korcula.

A jeśli na Korculę to najlepiej jest dojechać lądem do tego nowego mostu z wybrzeża na Peljesac i przerzucić się króciutkim połączeniem promowym z Orebica do Korculi.

• homohominilupus Re: Chorwacja promy 25.06.26, 17:37
                Zbudowali most do Orebica? Wow!
                • beata985 Re: Chorwacja promy 25.06.26, 17:44
                  Tak...juz chyba ze 4lata jest
                • swinka-morska Re: Chorwacja promy 26.06.26, 13:57
                  Most jest między Ploce na wybrzeżu i Trpanj na Peljesacu. Stamtąd trzeba jeszcze przejechać do Orebica ok. 20 km.
          • swinka-morska Re: Chorwacja promy 25.06.26, 11:57
            beata985 napisała:

> Nic mi o tym nie wiadomo...nawet jak kupisz bilety online to i tak ustawiasz si
            > ę w kolejce.

Teraz jest jakaś nowość w Jadroliniji - kupujesz bilet online, podajesz nr rejestracyjny auta i wjeżdżasz na prom z "oddzielnej" kolejki.
            • beata985 Re: Chorwacja promy 25.06.26, 11:59
              No to faktycznie nowość, bo nie słyszałam ale tez dopiero we wrześniu jadę
            • homohominilupus Re: Chorwacja promy 25.06.26, 12:53
              Oooooo, dzięki. Przekażę
              • beata985 Re: Chorwacja promy 25.06.26, 14:14
                Tylko tak jak mówię...zależy w które miejsce, bo jeżeli do hvar to może być to nieopłacalne, bo z sucuraja na drugi koniec wyspy jest 70 km ale się jedzie i jedzie....jak cos to jeszcze w miarę możliwości i wiedzy mogę podpowiedzieć
                • homohominilupus Re: Chorwacja promy 25.06.26, 14:43
                  Dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka