14.01.05, 16:22
wyjezdzam za granice z dzieckiem-ale paszport mam na nazwisko panieńskie?czy
wypuszcza nas z kraju-mnie z innym nazwiskiem i syna z innym
nazwiskiem??//////////
Obserwuj wątek
    • desire.et Re: paszport! 14.01.05, 19:17
      a Ty nosisz nazwisko meza? Ja musialam wymienic paszport i zmienic nazwisko
      na "mezowskie", moj synek ma swoj paszport (ma dwa obywatelstwa i dwa
      dokumenty. Najlepiej dowiedz sie w wydziale paszportowym. Pozdrawiam.
      • flo5 Re: paszport! 14.01.05, 22:07
        Jeżeli masz inne nazwisko niż dziecko to dobrze żebyś miała akt urodzenia
        dziecka z wpisanym swoim nazwiskiem.
        Zresztą zależy to od kraju do jakiego jedziesz - dowiedz się w ambasadzie.
        Ja chciałam wysłać dziecko z moją siostrą, która ma inne nazwisko. W ambasadzie
        Austrii powiedzieli mi że nie ma problemu a w niemieckiej poradzili, żebym dała
        siostrze upoważnienie potwierdzone notarialnie, że zgadzamy się z mężem żeby
        jechała z naszym dzieckiem.
        Pozdrawiam
    • karola.v Re: paszport! 14.01.05, 23:33
      Oczywiście,ze nie będzie problemu.
      Równie dobrze mogłabys być panną z dzieckiem,ty z panienskim nazwiskiem,dziecko
      z nazwiskiem ojca.
      W zeszłym roku miałam taką sytuację paszportową jak ty i żaden celnik nawet nie
      zwrócił uwagi na to ze ja mam w paszporcie inne nazwisko a moje dziecko inne.

pozdrawiam i zyczę szerokiej drogi wink
      • beata985 Re: paszport! 15.01.05, 13:48
        no ale teoretycznie problem możesz mieć jezeli trafisz na upier....o wopiste
        czy jak im tam.też sie dowiadywałam,też mam panienskie w paszporcie,ale...oni
        mają swoją baze danych i mogą bez problemu wbić Twój pesel i wyskakuje ze to
        osoba o innym nazwisku .i co dalej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka