sloneczko110 14.01.05, 16:22 wyjezdzam za granice z dzieckiem-ale paszport mam na nazwisko panieńskie?czy wypuszcza nas z kraju-mnie z innym nazwiskiem i syna z innym nazwiskiem??////////// Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
desire.et Re: paszport! 14.01.05, 19:17 a Ty nosisz nazwisko meza? Ja musialam wymienic paszport i zmienic nazwisko na "mezowskie", moj synek ma swoj paszport (ma dwa obywatelstwa i dwa dokumenty. Najlepiej dowiedz sie w wydziale paszportowym. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
flo5 Re: paszport! 14.01.05, 22:07 Jeżeli masz inne nazwisko niż dziecko to dobrze żebyś miała akt urodzenia dziecka z wpisanym swoim nazwiskiem. Zresztą zależy to od kraju do jakiego jedziesz - dowiedz się w ambasadzie. Ja chciałam wysłać dziecko z moją siostrą, która ma inne nazwisko. W ambasadzie Austrii powiedzieli mi że nie ma problemu a w niemieckiej poradzili, żebym dała siostrze upoważnienie potwierdzone notarialnie, że zgadzamy się z mężem żeby jechała z naszym dzieckiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karola.v Re: paszport! 14.01.05, 23:33 Oczywiście,ze nie będzie problemu. Równie dobrze mogłabys być panną z dzieckiem,ty z panienskim nazwiskiem,dziecko z nazwiskiem ojca. W zeszłym roku miałam taką sytuację paszportową jak ty i żaden celnik nawet nie zwrócił uwagi na to ze ja mam w paszporcie inne nazwisko a moje dziecko inne. pozdrawiam i zyczę szerokiej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: paszport! 15.01.05, 13:48 no ale teoretycznie problem możesz mieć jezeli trafisz na upier....o wopiste czy jak im tam.też sie dowiadywałam,też mam panienskie w paszporcie,ale...oni mają swoją baze danych i mogą bez problemu wbić Twój pesel i wyskakuje ze to osoba o innym nazwisku .i co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś