Dodaj do ulubionych

Tomografia

IP: *.* 23.07.01, 12:30
Mam skierowanie na tomografię komputerowš mózgowia (czyli mojej wiecznie cierpišcej na ból głowy głowy). Cały problem w tym, że wła?nie się okazało, że jestem w cišży. Czy kto? wie co? na temat wpływu takiego badania na cišżę? Wiem, że najlepiej zapytać lekarz ginekologa ale ja mam wyznaczonš perwszš wizytę dopiero na 16 sierpnia. Chyba najlepiej będzie zrezygnować z tego badania. Co o tym my?licie kochane mšdre emamy?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Tomografia IP: *.* 23.07.01, 13:21
      Może powinnaś spróbować zadzwonić do ginekologa? Jeżeli badanie jest bezwzględnie konieczne, na pewno powinnaś uprzedzić przedtem radiologa, powinni dać ci specjalny ołowiany fartuch na brzuch. Jeśli nie jest konieczne - lepiej odłożyć to aż urodzisz. Ja przez ostatni rok uprzedzałam wszystkich lekarzy, że staram się zajść w ciążę i wszystkie pierwotnie proponowane prześwietlenia okazywały się nie aż takie potrzebne.
    • Gość: guest Re: Tomografia IP: *.* 23.07.01, 14:48
      Marta!moze poczekaj z tym badaniem - tez cierpiałam na straszne bóle głowy ale w ciązy wszystko mi przeszło! no i na szceście tak juz zostało niestsety moj mąż nie może zajsc w ciąze i nadal cierpi ha, ha,ha!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka