Dodaj do ulubionych

Samson wychodzi

26.02.09, 12:18
wiadomosci.onet.pl/1923737,11,item.html
Obserwuj wątek
    • ewelsia Re: Samson wychodzi 26.02.09, 12:20
      ponoć niewiele życia mu zostało
      • tabakierka2 Re: Samson wychodzi 26.02.09, 12:21
        dlaczego?
        na co on choruje właściwie?
        • frida-marzec08 Re: Samson wychodzi 26.02.09, 12:24
          ponoć nerki i wątroba my wysiadają (za dużo wódy???)
          a tak a'propos to dzisiaj wywiad z nim w "Uwadze" o 19:45 - Brrrrr...
      • mama-maxa Re: Samson wychodzi 26.02.09, 12:23
        co nie oznacza, że powinien wyjść na wolnośćuncertain to troche
        niesprawiedliwe wobec jego ofiar i ich rodzin. Za to, co robił,
        powinien zgnić w więzieniu.
        • ewelsia Re: Samson wychodzi 26.02.09, 12:29
          ma ciężką niewydolność wątroby,
          • emigrantka34 Re: Samson wychodzi 26.02.09, 12:32
            Wychodzi dlatego, ze odbyl polowe kary i przysluguje mu prawo do
            przedterminowego zwolnienia plus klopoty zdrowotne.
            Ponadto dam sobie uciac reke, ze jednak jest cos na rzeczy, ze on
            medialny wczesniej byl.
            Czytalam akta, gdzie delikwenci nie mogli dostac PREZPUSTKI
            kilkutygodniowej do szpitala cywilnego z nizszym wyrokiem niz Samsnon
            (osoby z wyrokami za rozboje lub przestepczosc zorganizowana) na
            przeprowadzenie operacji usuniecia nowotworu.
            • tabakierka2 Re: Samson wychodzi 26.02.09, 12:34
              emigrantka34 napisała:

> Ponadto dam sobie uciac reke, ze jednak jest cos na rzeczy, ze on
              > medialny wczesniej byl.

W sumie sam powiedział, że jest kryty ze wszystkich stronuncertain < nie
              pamietam dokładnie słów>.
              • sanna.i Re: Samson wychodzi 26.02.09, 12:38
                Jest to absolutnie prawdopodobne,pamiętam,że kiedyś (kilka lat temu) była przez
                chwilę nagłośniona sprawa o bardzo silnym lobby pedofilskim w Polsce.Nagłośnili
                ją dziennikarze Polsatu i bodajże Nesweeka,miały się ukazać sensacyjne dowody na
                to,że bardzo wpływowi ludzie są w to umoczeni.Nie ukazały się,łeb sprawie ucięto
                natychmiast.I finito.Nikt nie odważył się do tego wrócić.
                • sanna.i Trochę lektury 26.02.09, 12:43
                  GRZEGORZ GÓRNY
                  Pogoda dla pedofilów
                  W październiku 2002 roku telewizja Polsat i tygodnik „Wprost" upubliczniły
                  wyniki swojego dziennikarskiego śledztwa na temat jednej z największych
                  pedofilskich siatek w Europie. Z materiału zatytułowanego „Mordercy dzieci"
                  mogliśmy się dowiedzieć, że „osobistości z pierwszych stron gazet - politycy,
                  artyści, prawnicy, dziennikarze, ludzie telewizji - były klientami pedofilów,
                  których siatkę zdemaskowali reporterzy 'Wprost' i Polsatu".

Cytowani przez dziennikarzy policjanci z warszawskiego Śródmieścia mówili, że
                  znają niektórych pedofilów na swoim terenie: „jeden był w III RP ministrem,
                  drugi jest znanym autorem programów telewizyjnych, inny - wiceprezesem dużego
                  banku, kolejny - posłem, jeszcze inny - reżyserem filmowym. Były minister był
                  kilkakrotnie pobity i okradziony przez trzynaste-, czternastolatków, których
                  wykorzystywał, lecz nigdy nie złożył skargi (mimo widocznych śladów pobicia).
                  Dwunastolatek zapraszany do mieszkania autora programów telewizyjnych za
                  otrzymywane przez niego pieniądze kupował polską heroinę i popadł w narkomanię."

Równolegle ze śledztwem dziennikarskim prowadzone było dochodzenie policyjne
                  Szef Prokuratury Apelacyjnej w Warszawie Zygmunt Kapusta nie mógł się nachwalić
                  ich rezultatów: „Doskonała współpraca dziennikarzy, policji i prokuratury
                  przyniosła efekty. To sprawa bez precedensu. Śledztwa na taką skalę jeszcze w
                  Polsce nie było". Policjanci z Centralnego Biura Śledczego skonfiskowali
                  komputerowe adresy klientów pedofilskiej siatki, pochodzących ze środowisk
                  artystycznych, prawniczych, uniwersyteckich, dziennikarskich i politycznych
                  Zapowiadali „prawdziwe trzęsienie ziemi w niektórych środowiskach".
                  Płotki w sieci

Tymczasem do żadnego „trzęsienia ziemi" nie doszło. Tak wychwalani policjanci z
                  CBS zostali odsunięci od prowadzenia sprawy i zabroniono

im rozmów z dziennikarzami. Śledztwo, do którego oddelegowano zaledwie jedną (!)
                  policjantkę w randze starszego aspiranta, (miał rację prokurator Kapusta: „To
                  sprawa bez precedensu. Śledztwa na taką skalę jeszcze w Polsce nie było")
                  zaczęło się przeciągać, rozmywać, koncentrować na nieistotnych szczegółach.
                  Pedofile zyskali czas, by zatrzeć ślady swego procederu. Krąg zatrzymanych
                  ograniczył się do „małych płotek", „grube ryby" pozostały nietknięte.

„Nie mam najmniejszych wątpliwości, że w sprawie pedofilii panuje zmowa
                  milczenia - uważa były minister sprawiedliwości i prokurator generalny Stanisław
                  Iwanicki. - Policjanci i prokuratorzy znajdują się pod presją, by nie ujawniać
                  pewnych rzeczy, bo mogłoby to uderzyć w niektóre bardzo wpływowe środowiska "

• emigrantka34 Re: Trochę lektury 26.02.09, 13:00
                    Nie ma to jak spiskowa teoria dziejow.
                    • sanna.i Re: Trochę lektury 26.02.09, 13:04
                      Nie ma to jak beztroski,niczym nieuzasadniony optymizm. Tobie się wydaje,że
                      siatki pedofilskie to wymysł chorych głów? Dream on...
                      • emigrantka34 Re: Trochę lektury 26.02.09, 13:08
                        A Ty masz jakas tajemna wiedze, zeby twierdzic, ze jest inaczej?

• sanna.i Re: Trochę lektury 26.02.09, 13:14
                          Nie tajemną,dostępną wszem i wobec, bo zadaję sobie trud,żeby czytać wiadomości
                          ze świata,zamiast negować w ciemno bez rozpoznania tematu. Wystarczą mi
                          oficjalne komunikaty policji, niektórych sędziów itp.Nigdy nie słyszałaś o
                          istnieniu takich siatek??? Aż dziw bierze.

Przykłady:
                          wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rozbito-miedzynarodowa-siatke-pedofilow,wid,9728030,wiadomosc.html?ticaid=1792e&_ticrsn=3
                          wiadomosci.onet.pl/1906056,11,1,1,,item.html
                          www.wprost.pl/ar/31102/Oblawa-na-pedofilow/?I=1040
                          • emigrantka34 Re: Trochę lektury 26.02.09, 13:19
                            O slyszeniu siatek slyszalam, ale nie z wiadomosci onetowych czy tez
                            szmatlawca zwanego Newsweekiem lub Wprostem.

• emigrantka34 Re: Trochę lektury 26.02.09, 13:20
                              Tak na marginesie, te artykuly to jakos nijak maja sie do tegoz
                              "smedzwta" dziennikarzy Polstau i Wprost z 2002 roku?
                              • sanna.i Re: Trochę lektury 26.02.09, 13:25
                                Nawiasem mówiąc,to te artykuły były po to,żeby ci uświadomić istnienie siatek
                                pedofilskich.Nie wiem,jakie gazety są dla ciebie wystarczająco dobre,żebyś
                                uwierzyła w treść w nich zamieszczoną.Nie chcesz wierzyć - nie wierz.To nie mój
                                problem.Jak dla mnie możesz żyć w przekonaniu,że siatki pedofilskie są wszędzie
                                tylko nie w Polsce.Jeśli tylko to ma ci poprawić samopoczucie...
                            • marychna31 a dlaczego Newsweek to szmatławiec? nt 26.02.09, 23:29

• emigrantka34 Re: a dlaczego Newsweek to szmatławiec? nt 26.02.09, 23:38

Styl uprawiania dziennikarstwa, ktory mi nie odpowiada.
                                "Korporacjonizm", ja byc moze dziwna jestem, ale dla mne z
                                tradycyjna, dobra reporterka to niewiele ma wspolnego;
                                Zachlystywanie sie tania sensacja; pamietam - jeszcze pare lat temu -
                                zdjecie zmasakrowanej twarzy dziecka na okladce z jakiegos zamachu
                                (wybacz, nie mam sily teraz szukac, z jakiego) - w tym przypadku cel
                                nie uswiecal srodkow moim zdaniem.
                                Warsztat pisarski tez nie najlepszy.
                                Nie widze w tym czasopismie pogoni dziennikarzy za prawda - widze
                                sensacyjki, historyjki, pogon za ekshibicjonistycznymi potrzebami
                                pewnej czesci spoleczenstwa.
                                Dobranoc.

• luxure Re: Trochę lektury 27.02.09, 07:31
                              > O slyszeniu siatek slyszalam, ale nie z wiadomosci onetowych czy tez
                              > szmatlawca zwanego Newsweekiem lub Wprostem.
                              >

Jeżeli Wprost i Newsweek to szmatławiec, to powiedz co nim nie jest? Czyżby
                              FAKT? Super Express czy Twoje Imperium?
        • angazetka Re: Samson wychodzi 26.02.09, 13:00
          > Za to, co robił, powinien zgnić w więzieniu.

To jest umierający człowiek. Uważasz, że nie zasługuje na
          humanitarne traktowanie?
          Zresztą, ciekawe, że wczoraj o Hitlerze mówiłaś z lekkim
          pobłażaniem, a dziś o Samsonie w ten sposób.
          • mama-maxa Re: Samson wychodzi 26.02.09, 13:15
            nie mówiłam o Hitlerze z lekkim pobłażaniem, bo że zbrodniarz nad
            zbrodniarze to wiem... troche inny watek i o co innego w nim szło

a jeśli chodzi o Samsona - to tak, uważam, że nie zasługuje na
            humanitanre traktowanie, nie po tym, co zrobił. Dla mnie to bydlak i
            tyle. on sobie umrze i bedzie miał święty spokój, a jego ofairy
            muszą życ z tym, co im zrobił...
            • angazetka Re: Samson wychodzi 26.02.09, 13:20
              No nie wiem, tam sugerowałaś, że takich ludzi jak Hiter dziś są całe
              masy i że po obejrzeniu "Upadku" można dostrzec w nim człowieka - a
              nie widzisz człowieka w Samsonie? Jakieś pomieszanie wartości...
              • mama-maxa Re: Samson wychodzi 26.02.09, 13:25
                dla mnie pedofil to nieczłowiek - moje zdanie niezmienne. O nim jest
                wątek, więc na jego temat się wypowiadam.
                • angazetka Re: Samson wychodzi 26.02.09, 13:29
                  > dla mnie pedofil to nieczłowiek - moje zdanie niezmienne.

Pewnie - co innego facet, przez którego zginęło parę milionów osób i
                  który chciał niektóre narody całkowicie unicestwić.

• pelzaczkowa Re: Samson wychodzi 26.02.09, 13:52
                    Tytuł, jakby o Godzilli, ktora oswobodzila sie z klatki i bedzie
                    gwalcic i mordowac.

Tak powaznie, to skupiam sie na tym, czy ludzie, z ktorymi styka sie
                    moje dziecko sa "bezpieczni", a nie rozczytuje sie w doniesieniach o
                    wyczynach psychologa, z ktorym nie mam nic wspolnego.
                    On jest pozywka dla mediow, bo sprzedaz tych informacji to dla nich
                    czysty zysk.

Nie wiemy, jakie czyny mu udowodniono, za co dostał kare, jakie byly
                    racje i krzywdy obu stron- znamy papke, ktora podaja nam media i
                    trudno wysnuc na tej podstawie wniosek. Efekt jest taki, ze w
                    sprawie Samsona, glosy padaja w zupelnym oderwaniu od sprawy Samsona-
                    padaja teksty, co kto mysli o pedofilach ogólnie.

Moim zdaniem, w przypadku tak wybitnego psychologa, to chocby
                    najlepiej przeprowadzony proces i tak nie da odpowiedzi, co temu
                    czlowiekowi siedzialo w glowie i czego sie dopuscil. Samson jest
                    specjalista od gry i manipulacji i wszelkie jego publiczne
                    wypowiedzi to nie jest przypadek i cos prosto z serca. Nie mamy do
                    czynienia z panem woźnym, ktory powie, co mu slina na jezyk, bo stoi
                    dziennikarz z mikrofonem.

Obejrze wywiad wieczorem, aby zobaczyc w co tym razem z nami gra.

Pozdrowionka!
                    • memphis90 Re: Samson wychodzi 26.02.09, 22:50
                      No więc właśnie- media to jedno, prawda to drugie. Pamiętacie sprawę Krollopa?
                      Moi rodzice pokłócili się strasznie z (byłymi już) przyjaciółmi po tym, jak ci
                      stwierdzili, że wszyscy doskonale wiedzieli co pan dyrygent robi małym chłopcom
                      (ich synek również śpiewał w tym chórze). Jako że moi rodzice nie mogli pojąć,
                      jak można wysyłać dziecko na wyjazdy zagraniczne z pedofilem i udawać, że
                      problemu nie ma- przyjaźń z tymi ludźmi się skończyła... A w mediach oburzenie,
                      rodzice zbulwersowaniuncertain Pic na wodę...
    • kali_pso Re: Samson wychodzi 26.02.09, 12:57

Zdaje się, że już wyszedł i zapadł się pod ziemię- jak podawali w
      DDTVN.
      Cierpi na ostrą niewydolnośc nerek.

To, że mówi iż nie tęskni za wolnością- w to akurat wierzę- bo co go
      na niej czeka? Nic ciekawego- samotność, ostracyzm, wegetacja
      społeczna....
      • beata985 Re: Samson wychodzi 26.02.09, 21:21
        kali_pso napisała:

>
        > Zdaje się, że już wyszedł i zapadł się pod ziemię- jak podawali w
        > DDTVN.

o to to ..właśnie...w uwadze miało byc dzisiaj o nim , cz.2ga w
        poniedziałak.
        nawet sąd dowiedział się z mediów o jego zniknięciu....czy wyjściu?
        • angazetka Re: Samson wychodzi 26.02.09, 21:49
          > nawet sąd dowiedział się z mediów o jego zniknięciu....czy wyjściu?

A to jakim cudem? Nie słyszałam, żeby uciekał z więzienia.
          • beata985 Re: Samson wychodzi 26.02.09, 21:53
            angazetka napisała:

> > nawet sąd dowiedział się z mediów o jego zniknięciu....czy
            wyjściu?
            >
            > A to jakim cudem? Nie słyszałam, żeby uciekał z więzienia.

NIE WIEM DOKŁADNIE, z więzienia nie uciekł ..z tego co zrozumiała to
            chyba wyszedł do szpitala i stamtąd go wypuścili..ale mogę sie
            mylic, bo tylko skrawki usłyszała więc może któraś sprostuje.
            na stronie Uwaga też pewnie będzie..zaraz poczytam

• beata985 Re: Samson wychodzi 26.02.09, 21:58
            proszę
            uwaga.onet.pl/16400,news,,samson_nic_mi_nie_zrobia,reportaz.html
            • angazetka Re: Samson wychodzi 26.02.09, 22:40
              Dzięki za linka.
              Czyli w sumie mial prawo opuścić szpital, nie musiał kogokolwiek o
              tym informować, tymczasowe aresztowanie uchylono. Nie ma w tym
              jakiegoś drugiego dna chyba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka