bunia231 10.07.09, 09:57 Mieliśmy z mężem i synem jechać na weekend nad jezioro, a mały zrobił nam psikusa i wstał dzisiaj z katarem i lekkim kaszlem. No i dylemat jechać czy nie jechać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
embeel Re: Wontek w stylu, jest problem co zrobić 10.07.09, 10:06 ja bym pojechała... Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Wontek w stylu, jest problem co zrobić 10.07.09, 10:09 jasne ze jechac. Katar i lekki kaszel? Coz to za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_out Re: Wontek w stylu, jest problem co zrobić 10.07.09, 10:16 Ja bym został w domu i popracował nad ortografią bo jak widać masz z tym poważny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia231 Re: Wontek w stylu, jest problem co zrobić 10.07.09, 10:20 Mam problem z ortografią i co z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_out Re: Wontek w stylu, jest problem co zrobić 10.07.09, 10:47 No to, że nic z tym nie robisz i walisz taki ohydny błąd w tytule wątku. Dobrym lekarstwem jest czytanie książek, to oswaja z słowami i zasadami ortografii. Doraźnie warto użyć słownika. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia231 Re: Wontek w stylu, jest problem co zrobić 10.07.09, 10:56 Ogólną zasadą panującą na tym forum jes zwracanie innym uwagi, ze piszą z błędami ortograficznymi. Dlaczego od razu zakładasz, że nic z tym nie robie. Czytam książki, a słownika w tym momencie przy sobie nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
amilos Re: Wontek w stylu, jest problem co zrobić 11.07.09, 15:15 oswaja z słowami powinno być "oswaja ze słowami", chyba "przypadkiem " połknąłeś e, czyż nie, mistrzu ortografii? Nie lubię takich odpowiedzi, dziewczyna pyta się o zdrowie dziecka, a Ty jej z ortami wyjeżdżasz, to chociaż bądź idealny, inaczej nie wypada Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Wontek w stylu, jest problem co zrobić 10.07.09, 10:51 Oczywiście, że jechać. Mało tego - wsadzić małego do jeziora. Odpowiedz Link Zgłoś
takatoszymura Re: Wontek w stylu, jest problem co zrobić 10.07.09, 15:05 Jak nie niemowlak- to jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: Wontek w stylu, jest problem co zrobić 10.07.09, 17:08 Jechać i wsadzić do jeziora jak najbardziej. Niech mały polata na boso po trawie. niech się hartuje Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: Wontek w stylu, jest problem co zrobić 10.07.09, 19:15 ja bym pojechała. U mnie było podobnie, tylko że wiatrówka, więc oczywiście nie pojechałam. Ale z katarem jeździłam. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Wontek w stylu, jest problem co zrobić 11.07.09, 15:33 Moje dziecko ostatnio z kaszlem i katarem wlazlo do jeziora pod opieka taty, 2 dni po zdiagnozowanym zapaleniu ucha, temp. oscylowala wokol 20C, woda w jeziorze byla zimniejsza, w dodatku wlazl w ubraniu bo nie mialam kapielowek, tylko zapasowa zmiane. Szybko sie wyleczyl, nawet antybiotyku nie podalam. Jak nie symptomatyczny typu: goraczka, bole czegokolwiek, ogolne zle samopoczucie, to takie kataryignoruje. Niekoniecznie jest to infekcja, moze byc alergia. Odpowiedz Link Zgłoś