Dodaj do ulubionych

Czy bieganie przed 6 rano ma sens?

25.10.11, 13:23
Witam,
Temat może pozornie niezwiązany z grupą ale jednak wink
Do roboty wstaję przed 6, z domu wyjść muszę około 6:20. Po powrocie następuje relaks
w postaci użerania się z trzodą domową, sprzątania czy co tam innego, po czym około
21 jestem na tyle zrelaksowany że lecę na ryj i o bieganiu nawet nie myślę. Wymyśliłem
zatem, że zmuszę się do podniesienia dupska około 5 rano i pobiegania te 30 minut,
pytanie czy to jest wykonalne w praktyce i czy taki wysiłek tak wcześnie rano mnie nie wykończy? wink
Na bieganie z dziećmi jeszcze za wcześnie nieco.

Pzdr.
L.
Obserwuj wątek
    • aggy80 Re: Czy bieganie przed 6 rano ma sens? 26.10.11, 09:33
      latem super, jesienia duzo gorzej chyba
      • wujek-leszek Re: Czy bieganie przed 6 rano ma sens? 27.10.11, 10:46
        Każda taka aktywność ma sens i jest warta "wysiłku". Pozostaje oczywiście pytanie "czy będziesz miał dość uporu, żeby wytrwać".

Ogólnie drobny trening rano jest dobry - budzi do życia i dodaje energii smile
    • amad3us Re: Czy bieganie przed 6 rano ma sens? 27.10.11, 14:33
      zimą jak jest ciemno i zimno to bywa cieżkawe. w jak jest spory mróz (-15 czy -20) to już hardcore (a taki mróz nad ranem to nie jest rzadkość. wieczorem jest cieplej ogólnie.
      biegałem rano sporo, ale to nie dla mnie. zdecydowanie łatwiej wieczorem po pracy.
      osobiście proponowałbym wygospodarowanie po pracy 2 razy w tygodniu godziny (czy ile tam chcesz biegać) a oprócz tego jest sobota i niedziela (wtedy łatwiej znaleźć czas).
      może wydawać się, że takie podejście to okradanie rodziny z siebie, ale rzeczywistość jest inna - ma się dużo więcej siły i chęci do życia (pomijam sytuacje kiedy mocnej się trenuje).
    • v.f Re: Czy bieganie przed 6 rano ma sens? 31.10.11, 13:56
      Biegałem tak wcześnie rano jak miałem naście lat, teraz nikt i nic nie zmusiłoby mnie do zerwania się z tego powodu. Biegam popołudniu lub późno wieczorem. Ale wszystko zależy od Ciebie.
      Ile Twoje dzieci maja lat? Już kiedyś pisałem: dziecko na rower i biegajcie razem, zabawa gwarantowana. Ja tak biegam z synem, od kiedy skończył 5 lat.
      • lisciasty_pl Re: Czy bieganie przed 6 rano ma sens? 03.11.11, 19:41
        > Biegałem tak wcześnie rano jak miałem naście lat, teraz nikt i nic nie zmusiłob
        > y mnie do zerwania się z tego powodu.

Aż tak źle?

> Ile Twoje dzieci maja lat? Już kiedyś pisałem: dziecko na rower i biegajcie raz
        > em, zabawa gwarantowana. Ja tak biegam z synem, od kiedy skończył 5 lat.

Dopiero 2 i 3 więc na razie lipa...
        • v.f Re: Czy bieganie przed 6 rano ma sens? 03.11.11, 20:17
          Tak, teraz biegam zaraz po odebraniu młodego z przedszkola lub późno wieczorem, jak już dzieci są umyte i położone spać. Jestem typem sowy, zawsze byłem. Z rannego biegania pamiętam euforię przez resztę dnia, ale może młody i głupi byłem.
          Zaś na Twoim miejscu po prostu bym spróbował. Mam nadzieję, że bieg Ci nie zaszkodzi. Sam się przekonasz, czy i jak będziesz funkcjonował przez resztę dnia.
          Ps. Jak młody miał +/-3 lata to pasłem brzuch. Rozleniwiłem się okropnie.
    • pawstone Re: Czy bieganie przed 6 rano ma sens? 02.11.11, 22:23
      Jeśli chodzi o zrzucenie kg to właśnie podobno najlepsze bieganie na czczo i właśnie rano.
      Też się muszę zebrać i ruszyc tyłek....

Pozdrawiam serdecznie...
      • role82 Re: Czy bieganie przed 6 rano ma sens? 03.11.11, 10:39
        Ja też miałem taki dylemat.. Mimo tego, że rano na czczo biegając szybciej spalasz tłuszcz nie miałem siły zrywać się tak wcześnie.. Teraz biegam wieczorem - przeważnie ok 21 - po oporządzeniu młodego. Też nieraz padam na ryjek i wyszukuję argumenty przeciw. Najważniejsze to wbić sobie do głowy, że wychodzisz i tyle. Wracam zawsze wypoczęty i ze znacznie lepszym humorem.
        • lisciasty_pl Re: Czy bieganie przed 6 rano ma sens? 03.11.11, 20:10
          > ję argumenty przeciw. Najważniejsze to wbić sobie do głowy, że wychodzisz i tyl
          > e. Wracam zawsze wypoczęty i ze znacznie lepszym humorem.

Ja ciągle wyszukuję argumenty za i jakoś dupy ruszyć nie mogę po całym dniu suspicious
          Ale chyba spróbuję i wieczorem i rano, zobaczymy co lepiej zaskoczy.
    • inka650 [...] 06.11.11, 21:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • demonii.larua Re: Inka650 07.11.11, 18:18
        proszę usunąć reklamę z sygnaturki.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka