Dodaj do ulubionych

Pani Malwino

05.05.11, 10:12
Pani Malwino w nawiązaniu do wczorajszego wątku
Tekst linka
dziękuję za odpowiedź
zanim przeczytałam Pani odpowiedź konsultowałam się z lokalną doradcą laktacyjnym, który po konsultacji z lekarzem od jelit, powiedziała że karmić nie mogę, to samo stwierdziła nasza pediatra,że absolutnie nie można karmić.
Natomiast czytam na różnych forach, że można karmić, nawet na ulotce asamaxu pisze, że lek wchłania się w śladowych ilościach do mleka, Pani tez pisze że lek jest bezpieczny, jak to w końcu jest? nie wiem kogo słuchać :( synek strasznie przeżywa odstawienie, chciałabym go karmić choć tylko w nocy, tak 2-3 razy na dobę, jakie mogą być negatywne skutki takiego karmienia, bardzo proszę o pomoc, przytoczenie jakichś badań czy artykułu na temat karmienia przy braniu masalazinum
co do antybiotyku, to powiedziano że tylko ten ma być, ale antybiotyk będę brać jeszcze tylko jakieś dwa dni, więc mogę się wtedy powstrzymać od karmienia, bardzo proszę o jakieś rady,bo strasznie przeżywam ta całą sytuację, nie mówiąc już o synku
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • malwina.okrzesik Re: Pani Malwino 07.05.11, 00:03
      Nie wiem z jakich źródeł informacji korzysta Pani lekarz- czy z aktualnych, dostępnych dla lekarzy, czy mówi to co mu się tylko wydaje. Przykro mi, nie mam na to wpływu.
      Karmienie piersią jest normalne, naturalne, (pisałam już to na tym forum przy okazji pytań o leki), dlatego naprawdę bardzo ważne powody muszą zaistnieć, aby podjąć decyzję o rezygnacji z karmienia. To zadaniem lekarza ( a nie Pani) jest dostarczyć udokumentowanej, aktualnej wiedzy o działaniu leku i udowodnienia, że jest przeciwskazany przy karmieniu piersią, bo to należy do Pani prawa jako pacjentki (patrz Karta Praw Pacjenta: prawo do informacji, prawo do leczenia wg aktualnej wiedzy).
      I tylko do Pani należy decyzja czy karmić dziecko piersią czy nie. Nikt nie może Pani tego zabronić.
      Informacje o lekach w czasie laktacji można znaleźć w książce "Medications and Mother's Milk" T. Hale'a.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka