Dodaj do ulubionych

Trace pokarm Pomozcie

01.02.12, 12:39
Mam problem moja Zoska ma prawie 6 miesiecy i nie chce juz piersi. Lubi moje mleko ale woli z butelki. Probuje sciagac recznie ale strasznie mnie bola piersi i zamowilam laktatow elektryczny. Czekam na niego pewnie jutro przysla. Mam pytanie. czy jesli bede regularnie sciagala co ok3h do konca to przywroce laktacje?
Asia
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: Trace pokarm Pomozcie 02.02.12, 11:29
      nie tracisz, tylko dziecko wybralo butelke.
      nie dawaj butelki, dawaj piers i mleko bedzie.
      laktator niepotrzebny - wystarczy dobrze ssace dziecko.
    • ona1983.10 Re: Trace pokarm Pomozcie 02.02.12, 12:50
      nie tracisz pokarmu tylko Twoje dziecko wybrało butelke i nie chce Twojej piersi - za moment będzie się darło na sam jej widok.
      • joannaa22 Re: Trace pokarm Pomozcie 02.02.12, 14:21
        Wlasnie tak jest jak tylko sie zblizam z piersia to sie drze w nieboglosy! Nie moge jej karmic tylko piersia i tu chyba jest problem. Mam 3 dzieci i musze czasem wyjsc i dlatego dostaje z butli. Nie daje rady tylko sciagac recznie tyle ile ym chciala bo strasznie boli. Sprobuje sciagac ile tylko sie da bo strasznie jej smakuje moje. Pije duzo wiecej jak sciagne niz modyfikowane. Dzieki za zainteresowanie.
        • mad_die Re: Trace pokarm Pomozcie 02.02.12, 14:52
          Są inne sposoby na podanie mleka, nie tylko butelka.
          Spróbuj łyżeczką, kubkiem, podaj z kaszą kiedy Cię nie ma - a kiedy jesteś, to mleko tylko z piersi.
          Wiele mam tutaj ma więcej niż jedno dziecko i butelki nie dają, bo nie ma takiej potrzeby.
          Kilka dni i mała zaakceptuje pierś na nowo.
          • aniaurszula Re: Trace pokarm Pomozcie 03.02.12, 22:25
            moja mala podobnie zrobila po skaczeniu 6 mcy,odrzucila piers z dnia na dzien mimo ze nie dawala jej butelki, bylismy u tesciow do ktorych zabralam mleko w piersi, a ona ani myslala ssac, wrzask niemilosierny i zanic w swiecie nie zassala, meczylismy sie ponad godzine i maz pojechal do domu po butelke i mleko (zostalo z okresu kiedy musialam jej podawac mm ale to bylo w 2-3 mcu zycia) wypila, potem miala takie pory karmienia ze nie ruszyla piersi, ja pekalam mleko mi sie lalo a ona nic, lepiej bylo w nocy, po 3 tygodniach nawet w nocy nie ruszyla piersi, wiem jedno ze poddalam sieniestety po czasie ze ustapilam jej i z wielkim moim zalem przeszlismy na mm
            • joannaa22 Re: Trace pokarm Pomozcie 04.02.12, 21:56
              Probowalam jej podac piers ale juz mi jej poprostu szkoda. Placze jest glodna i dosc podajemy butelke. Mamy jeszcze problem bo ona nie pije nigdy wiecej niz 70ml na raz. niby je czesciej ale i tak malo. We czwartek mam umowiona wizyte na wazenie i zobaczymy czy nie traci na wadze. Moje jej znacznie bardziej smakuje ale z butelki. Niestety laktator jeszcze nie dotarl i nie mam pojecia dlaczego, a ja mam coraz mniej mleka bo ona juz nawet w nocy nie chce piersi. Sciagam ile moge recznie. Mam tylko pytanie czy jest mozliwe zwiekszenie produkcji mleka przy regularnym sciaganiu laktatorem?
              • mad_die Re: Trace pokarm Pomozcie 04.02.12, 22:12
                Jest możliwe, ale jeśli Ci się to uda przy trójce dzieci, to wielki szacun z mojej strony...
                Bo musiałabyś pompować minimum co 3h systemem 77-55-33 każdą pierś, czyli co 3h po pół godziny spędzać z laktatorem. Jeśli masz piersi współdziałające z tym urządzeniem to pikuś, ale co jeśli tak nie jest?
                • hispanola80 Re: Trace pokarm Pomozcie 06.02.12, 11:38
                  Nie poddawaj się, pamiętaj, że już długo karmisz i nie tak łatwo całkowicie stracić pokarm. Ja karmię ponad rok, karmię tylko w nocy - podaż się uregulowała z popytem. Nadal mam mleko. Moje dziecko nie zakceptowało butelki, bo za późno ją podałam, w dodatku taką, przy której musiało się namęczyć jak przy piersi, z dynamicznym smoczkiem, więc wolało pierś. Więc nie podawałam butelki, a gdy wychodziłam zostawiałam nianię z kaszką i kubkiem. Jak syn miał 7 miesięcy dostawał łyżeczką dwie porcje kaszki dziennie po 100 ml (na moim odciągniętym mleku pół na pół z wodą). Pił też mleko w kubeczka do pojenia, a teraz z kubka 360. Jeśli chcesz kontynuwać karmienie własnym mlekiem butelką, a będziesz odciągać pokarm 8 razy na dobę laktacja nie ustanie. Do częstego odciągania polecam elektryczny, bo z ręcznym się uchetasz strasznie (mam Medelę Swing - jest ok).
                  • joannaa22 Re: Trace pokarm Pomozcie 08.02.12, 16:34
                    Jest lepiej. Niie mam tyle czasu aby siedziec z laktatorem co 2h ale sciagam 4x dziennie i juz widze poprawe. Nawet wrocilo uchucie charakterystycznych mrowek wiec mysle ze jestesmy na dobrej drodze. Staram sie lezec z nia po kapieli kiedy jest golutka to ja tez sciagam bluzke i cialo do ciala czasem pocycka piers ale b sporadycznie. Ale jak tylko wezmie piers do buzki i possie to jakos mam wrazenie ze bedzie dobrze. Dzieki za odpowiedzi. Asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka