Dodaj do ulubionych

Krew w kupce u malucha

02.04.12, 09:15
Pojawiła się już 2x w przeciągu 5 czy 6 dni.
Jem wszystko, nigdy żadnych reakcji nie było.
Ale też 2 ostatnie dni to były zielone kupki, więc chyba coś nie posłużyło.
Co jadłam wyjątkowo (bo nie jadam często) to banan wczoraj i dzień przed poprzednią kupą z krwią.
Nie bardzo mam możliwość iść z Małym do lekarza i tak się zastanawiam czy czekać na 3 raz czy jednak stanąć na głowie i zorganizować wizytę domową.
A, żadnych zmian skórnych nie ma.
Obserwuj wątek
    • koral777 Re: Krew w kupce u malucha 02.04.12, 15:56

mój przy inf wirusowej robił zielone pienoiste smierdzące kupki i w 4- dobie takich częstych kupek 4-6 na dobe pojawiła sie tez krewka. Byłam u lekarza jako ze kupy smierdział chmm zbukiem? zostałao to okreslone jako wirusówka kał poszedł na posiew w kier bakterii - nic nie wychodowano. Mówie tu o pojedynczych smużkach niteczkach.
      tez mysalam że od tego co jem odstawiłam mleko tłuste wszystko i liczyłam na recepte na bebilon pepti, ale lekarka się nie pomyliła po 2 dniach kupy zrobiły sie normalne krewka znikneła. Dawałm tylko diklofor., potem wróciłam do normalnego jedzenia i krewka juz się nie pojawiła (była łacznie 3 dni w co 2 kupie ...)
    • mad_die Re: Krew w kupce u malucha 02.04.12, 16:40
      Albo infekcja (dziecka lub jakiś wirus w domu) albo szczepienie.
      Nic nie dostawało dziecię dodatkowo oprócz piersi? Jakieś leki itp?
      • myrtille Re: Krew w kupce u malucha 02.04.12, 18:18
        Żadne szczepieni bo ja z tych zalegających ze szczepieniami.
        Żadnych leków, tylko pierś.
        Ale byliśmy na pobraniu krwi w szpitalu ale to w poniedziałek (krew była w czwartek i dziś).
        A tak to my hurtowo izolowani ze względu na córkę, więc kontaktu z innymi ludźmi brak
        Poobserwuję jeszcze.
        Rozmawiałam z pediatrą, mówił że jak to takie sporadyczne to...czekać na kolejne. Ha.
        No i że może być polip jelita, ale tak chyba palnął bo żadnych innych objawów Mały nie ma
    • kikimora78 Re: Krew w kupce u malucha 02.04.12, 20:21
      moja Wanda miala krew w kupie - jasnoczerwone (czyli swieza krew) niteczki.
      Okazalo sie, ze miala ranki na odbycie, po smarowaniu mascia (lidokaina) raz dziennie i przy kazdym prżewijaniu wazelina lub linomagiem. Przeszlo juz na drugi dzien. Takze warto to wyprobowac.
      • aha44 Re: Krew w kupce u malucha 02.04.12, 20:52
        Hej. Moim zdaniem to alergia. Miałam tak u poprzedniego synka. Podkrwawia podrażniona śluzówka jelita. Ja spróbowałabym odstawić nabiał i poczekała 2 tygodnie. A kupki są ze śluzem? ( wtedy się tak ciągną). Zmiany skórne nie musza się pojawiać.
        • myrtille Re: Krew w kupce u malucha 02.04.12, 21:32
          Spróbuję najpierw może smarować, a potem zwrócę uwagę na nabiał.
          Nie, nie ma w nich śluzu.
          Typowe kupki dziecka na piersi:)
          Tylko się tak zastanawiam nad ich ilością, bo cały czas jest ich sporo, nawet 6-7 na dobę, nie pamiętam czy przy córce też tak długo było ich tak dużo.
          No i co któryś raz, co kilka dni Em ma ewidentny problem ze zrobieniem jej, strasznie się męczy, pręży. To też mnie w sumie martwi, choć by wyjaśniało tą krew skoro taki to wysiłek dla dziecka.
          Przyrosty są ok, bo waży 8 kg
          • kikimora78 Re: Krew w kupce u malucha 03.04.12, 12:03
            dokladnie to samo bylo u nas - tez szukalam alergenu, kupki byly wzorcowe, tyle ze mala stekala bardzo przy kupie no i te pasemka krwi, ale krew byla jasna, co moze wskazywac na to, ze krwawi "na dole" czyli przy odbycie a nie "na gorze" czyli w zoladku.

swoja droga, okazalo sie potem, ze faktycznie u nas mleko krowie nie sluzy i kupy zrobily sie oblesnie smierdzace, zielone i sluzowate - (jak sie okazalo, ze to wczesniejsze krwawienie to mleko, to rzucilam sie na nabial i mala zareagowala na to po jakis 4 tygodniach wlasnie zielonymi kupami, ale krwi juz w nich nie ma jak te ranki sie zaleczyly)

takze sprobuj i obserwoj, a jak nie pomoze to szukaj dalej
          • kikimora78 Re: Krew w kupce u malucha 03.04.12, 12:05
            aha, no i kup bylo tez ok. 5 na dobe, i powoli sie ta ilosc zmniejszala, teraz mamy jedna ;)
            i przyrosty mega duze
            jak czytam ciebie to jakbym o sobie czytala ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka