mamalyga.0
12.04.12, 11:31
Mój Maluch ma 2,5 tyg, po urodzeniu nie chciał jeść ani z butli ani z piersi, miał żółtaczkę, byliśmy kilka dni dłużej w szpitalu. Po powrocie do domu karmiony był mlekiem z piersi i dokarmiany mm (wszystko wmuszane w bólach, mękach i cierieniach) - w szpitalu stracił na wadze ponad 10% i początkowo w domu nie przybierał, zaczelismy dokarmianie. Stopniowo zwiększała się laktacja - młody więcej dostawał mojego mleka, bardzo ładnie przybierał na wadze - 600g/10 dni. Po 2 dniach bez mm zdecydowałam odstawić laktator i butelkę i od wczoraj je wyłącznie z piersi w ciągu dnia i odciągane mleko w nocy - (zrobiłam tak dlatego, że wisiał przy piersi cały dzień i nie miałam już siły trzymać go w nocy). Z butlą i nawet moim mlekiem było inaczej - najadał się i szedł spac na 1,5-2h. Martwię sie, że fakt niespania w ciągu dnia wynika z tego, że jest głodny i że nie dostaje wystarczająco pokarmu. Zważę go dzisiaj - po 2 dniach takiego żywienia i jeżeli stracił na wadze, to co powinnam zrobić? co zrobić jeżeli waga się nie zmieni? Czy dalej próbować trzymać go na piersi? - a jeżeli tak, to jak długo mam próbować? czy mam go dokarmiać? Bardzo proszę o radę.