ioanna80
23.11.13, 10:25
Przez ostatnie tygodnie kp, zgodnie z radami z forum, ogladam wszystkie seriale jak leci :) produkcje TVN. I co mnie zastanawia, to ze KAZDE dziecko w ich serialach ma smoczek. Co wiecej, podanie smoczka pokazywane jest jako wyraz najwyższej tkliwości i troski ze strony matki. Prawo Agaty- dziecko siedzace, czyli pewnie jakieś 7-8 mscy, zatkane smoczkiem. Niemowlę leżące w którymś odcinku- zatkane smoczkiem. Przepis na zycie- Kornelia, miedzy 1 a 2gim rokiem na oko- zatkana smoczkiem. Lekarze w ogóle mnie bawią, bo tam w wyniku cc na swiat przychodza tak na oko 2-3 miesięczne dzieci :) I oczywiscie od razu zostaja zatkane smoczkiem. Wlasciwie opieka nad niemowleciem pokazana jest głownie jako podawanie smoczka :D
No i teraz tak, kultura masowa mimo wszystko mocno ksztaltuje wyobrażenia o życiu i świecie. I w tym co pokazuje TVN kp nie ma wcale. Wiec skąd ludzie maja mieć pojecie jak wygląda? A przydaloby sie, żeby np osoby ze starszego pokolenia nie pytaly po 5 minutach karmienia "to ona jeszcze je??". Czy to jakieś lobby producentów smoczkow odkształca rzeczywistosc? ;)
PS. Mam nadzieje, ze nie lamie regulaminu forum tym postem.