Dodaj do ulubionych

aaaaaaa! ząbkowanie.

IP: *.polsystem.net.pl 09.11.14, 15:46
Mój 4 miesięczny potomek właśnie zaskoczyl mnie zabkiem. Dolna trójka albo czwórka. Nie czuje roznicy w ssaniu, ale co bedzie jak zaczną sie przednie? Tesciowa mnie sympatycznie ostrzega, ze zacznie sie pieklo :((((((.
Obserwuj wątek
    • psotkasia Re: aaaaaaa! ząbkowanie. 09.11.14, 15:55
      Gratuluję ząbka!
      A czemu piekło? Mojemu synkowi pierwszy ząbek wyszedł zanim skończył 5 miesięcy. I fakt, że polała się raz krew,, ale dlatego że miał nawyk kończenia ssania poprzez wypychanie brodawki przez zaciśnięte dziąsła. Ale zaraz go tego oduczyła. Karmiłam go 3 lata i nie widziałam różnicy w ssaniu czy miał zęby czy nie.
    • yumemi Re: aaaaaaa! ząbkowanie. 09.11.14, 22:00
      Kolejny mit, ze jak zeby wychodza to bedzie dziecko gryzlo:)
      Jakby mialo gryzc to i dziaslami bezzebnymi gdyby zlapalo brodawke, nie pozbieralabys sie z bolu:)
      To jest calkowicie normalne ze dzieci maja zeby i ssaja piers, w koncu naturalny okres karmienia u ludzi do 3-4 lata, jakby nie bylo.
      • kremka2014 Re: aaaaaaa! ząbkowanie. 09.11.14, 22:48
        A szanowna tescioweczka ileż pociech cycusiem wykarmiła,he?
    • Gość: pz Re: aaaaaaa! ząbkowanie. IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.14, 10:21
      Aj tam piekło od razu ;) No będzie testowanie nowej materii w paszczy. Jak dzieć się oswoi, to przestanie podgryzać. Trzeba przerywać proceder, mówić, że boli itp itd. U naszej starszej przeszło po miesiącu. Karmię drugiego, więc chyba idzie przeżyć ;)
      • Gość: mamamarcela Re: aaaaaaa! ząbkowanie. IP: *.polsystem.net.pl 10.11.14, 11:03
        A przy okazji spytam o kolejny mit. Doświadczene mame czy prawdą jest, ze im wcześniej zęby wychodzą tym gorzej, bo będą słabsze?
        • Gość: Yumemi Re: aaaaaaa! ząbkowanie. IP: 31.101.61.* 10.11.14, 14:32
          Słabsze bedą jesli zaczniesz podawać dziecku soczki, herbatki, biszkopty, zaslodzone kaszki :-) Jak bedzie sie dbać o zeby, nie ma powodu aby były słabsze:-)
    • kjut Re: aaaaaaa! ząbkowanie. 10.11.14, 11:12
      U mnie przy każdym zębie nowym jest dwa tygodnie gryzienia. Gryzie wszystko - cycki, ręce, nogi, stopy. Na okrągło. Krzyczymy, ze boli, zabieramy. Zawsze mija.
      • amiralka Re: aaaaaaa! ząbkowanie. 10.11.14, 11:41
        U nas dwie dolne jedyneczki i zero zmian w karmieniu. A przepraszam, nadgryzl mnie raz, odjelam od piersi, zajrzalam do paszczy... a tam kawalek jablka zachomikowany przy podniebieniu... ;)
        • kremka2014 Re: aaaaaaa! ząbkowanie. 10.11.14, 18:38
          Starszak ugryzl mnie tylko raz gdy miał 11miesiecy. Po moim krzyknięciu się ostawil się ::P. Teraz czekamy. Mikrus intensywnie ssie paluchy , marudzi i pobudki też częściej. Zobaczymy,czy ugryzie... I kiedy:P
          • bieniewicka Re: aaaaaaa! ząbkowanie. 10.11.14, 19:43
            Ale chyba nie wszystkie dzieciaki gryzą pierś :) moja mama opowiadała o mojej siostrze, raz ja ugryzła - miała około roczku i doskonale wiedziała co robi ;) zerknela na mame jaka reakcja będzie, ale jak mama powiedziała ze boli i zeby tak nie robiła to się to więcej nie powtórzyło.

U nas wczoraj dwie białe kreseczki wyczulismy, ostre jak tasaczki, a wiec dwie dolne dwójki idą, nasza ma 5.5m :)
            • nothing.at.all Re: aaaaaaa! ząbkowanie. 10.11.14, 19:52
              Zawsze sądziłam ze najpierw jedynki wychodzą. A tj piszesz ze dwójki. Serio każdy może wyjść jako poerwszy,
              • bieniewicka Re: aaaaaaa! ząbkowanie. 10.11.14, 21:03
                Ale ze mnie gupek! Chodziło mi o jedynkę i dwójkę na dole :D
                • bieniewicka Re: aaaaaaa! ząbkowanie. 10.11.14, 21:20
                  to ja już może pójdę spać... chodziło mi o dwie jedynki na dole. o rany rany <facepalm> ;)
                  ALE zęby mogą naprawdę wyrosnąć różnie, mojej szwagierce wyrosła na dole 2 i 3. Wyglądała przezabawnie :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka