Dodaj do ulubionych

kwaśne kupy

05.01.15, 21:30
Od około 2 tygodni moja 5 miesięczna córeczka (wyłącznie kp) robi wodniste kupy, które mają ostry, kwaśny zapach. Wczesniej normalne kupy. Myślałam że to skutek diety świątecznej (mojej), ale nie przechodzi. Pytałam o to telefonicznie pediatrę w Polsce, który stwierdził że to może być kwestia diety i że powinno przejść, ale nie przeszl a mój pediatra na urlopie. Co to może być? Czy czekać z tym tydzień aż wróci mój lekarz czy iść do innej przychodni? Miała któraś podobną sytuację?
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: kwaśne kupy 05.01.15, 22:00
      To może być:
      - infekcja (zwykły jakiś wirus, co to nie katarem a kupą się objawia)
      - ząbkowanie (bardzo znana reakcja dziecka na zęby - brzydkie, śmierdzące kupy)
      • emz100614 Re: kwaśne kupy 05.01.15, 22:03
        U mnie takie były właśnie na ząbki. Pediatra potwierdził, powiedział, że mogą być brzydkie, jak błoto.
        • Gość: mamamarcela Re: kwaśne kupy IP: *.polsystem.net.pl 06.01.15, 09:27
          Jak właściwie wygląda "normalna" kupa?
          • luchsin Re: kwaśne kupy 06.01.15, 12:02
            Kupy mojej córki były do tej pory takie bardziej jajecznicowate i wprawdzie miały zapach ale nie był on tak ostry i kwaśny...
            Coś może być na rzeczy z ząbkowaniem bo dziś w nocy córka budziła się wiele razy z krzykiem. Ale z drugiej strony dałam jej paracetamol a dalej były pobudki i krzyk a uspokajała się noszona na rękach - prawie od razu zasypiała i natychmiast budziła się w łóżku... Dziąsła różowe...
            Jest jakiś sposób żeby potwierdzić że to zęby?
            • Gość: mamamarcela Re: kwaśne kupy IP: *.polsystem.net.pl 06.01.15, 12:26
              Jajecznicy w pieluszce to ja nie widzialam kilka miesięcy. U nas rzadki kisiel od kilku tygodni, miesięcy o zapachu chipsów bekonowych ;) . Czy to kwaśny zapach? Nie wiem ;)
    • malwina.okrzesik Re: kwaśne kupy 11.01.15, 14:20
      kupy mogą zmieniać się,
      sam wygląd czy zapach kupy to za mało, aby się niepokoić
      jeśli dziecię zadowolone, zdrowe, rośnie, radziłabym nie martwić się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka