ice-tea 01.01.05, 21:01 Czy są do kupienia laktatory elektryczne o bardzo duzej sile, porownywalnej z laktatorem "Lakta plus"? Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edziama Re: laktator elektryczny 01.01.05, 22:14 Są ale koszty ida w tysiące złotych. Moze lepiej jest wypozyczyć takie urzadzenie, w poradni laktacyjnej napewno coś Ci podpowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka79 Re: laktator elektryczny 02.01.05, 13:43 A co to znaczy, ze laktator ma "duza sile" ? Mnie sie wydaje, ze laktatory sa zaprojektowane jakos optymalnie i kazdy powinien miec sile odpowiedna. Kiedy taki "specjalny" laktator jest potrzebny ? Odpowiedz Link Zgłoś
edziama Re: laktator elektryczny 02.01.05, 21:11 Z tego co wiem laktatory elektryczne mają lepszą wydajność i przede wszystkim nie trzeba pompować ręką. Ot i cała tajemnica. Ja 120 ml z obu piersi ściągalam czasem ręcznym laktatorem ( z obu piersi ) blisko 0,5h. Jak maiałabym karmić odciąganym mlekiem to w te pędy wypożyczyłabym elektryczny. (Mialam sposobnośc przetestować w szpitalu przy nawale). Odpowiedz Link Zgłoś
mamajuliana Re: laktator elektryczny 03.01.05, 16:56 Ja mam medele elektryczna i gorąco polecam. Moja córcia nie przystawiła się do piersi i od 4,5 miesiąca odciągam i utrzymuję laktacje. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka79 Re: laktator elektryczny 05.01.05, 09:40 Ile udaje ci sie sciagac za kazdym razem ? Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka79 Re: laktator elektryczny 05.01.05, 09:38 Ja takze mialam na mysli laktator elektryczny tylko, ze zrozumialam, ze sa jakies zwykle elektryczne i elektryczna o wiekszej wydajnosci. W twoim przypadku trudno wyciagnac jakies wnioski - sama piszesz o doswiadczeniach tylko z recznym. Moze ilosc sciaganego mleka zalezy nie tyle od urzadzenia co po prostu od piersi. Odpowiedz Link Zgłoś