mysio-pysio 10.04.05, 20:48 drogie mamy, ktore stosowalyscie albo stosujecie hemorol, napiszcie, jak go dawkujecie/dawkowalyscie (jak czesto i jak dlugo)i czy wam pomaga(l)? dziekuje bardzo,a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmk9 Re: HEMOROL- jak stosowalyscie? 10.04.05, 21:23 Eeee... jeśli mi sie nie pokićkało i to są te czopki na hemoroidy, to slabo mi pomagaly. Za to polecalabym hemorectal, tez bez recepty. Częściej niz raz na dobę chyba sie nie da ? Jak długo ? Chyba do skutku, albo trzeba do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
emikepa Re: HEMOROL- jak stosowalyscie? 18.04.05, 12:06 ja w szpitalu dostawalam czopki hemorectal. nie byly jakies rewelacyjne, ale moze troszke pomagaly, takze na wyproznianie. przy wypisie pytalam lekarza co stosowac, powiedzial ze w aptekach bez recepty sa dostepne troszke "mocniejsze" srodki dzialajace takze przeciwbolowo i przeciwzapalnie. ja stosowalam procto- glyvenol jedno opakowanie czopkow (dwa razy dziennie: rano i wieczorem) i masc (takze dwa razy dziennie). bol po kilku dniach ustapil, choc hemoroidy jeszcze do konca sie nie wchonely. acha w ulotce pisze ze nie stosowac w ciazy i podaczas karmienia piersia, ale lek dziala wylacznie miejscowo, przypuszczalnie nie byly przeprowadzone badania pod tym katem. zycze powodzenia w walce z ta przykra dolegliwoscia (u mnie) poporodowa. emila Odpowiedz Link Zgłoś