illka1 26.07.05, 22:27 czy mozna pić jakieś soki owocowe przy karmieniu piersią???? wiem że na pewno nie z owoców cytrusowych ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: soki owocowe 26.07.05, 22:41 No pewnie, że można. Zaczyna sie od jabłkowego, bo ma najmniejsze prawdopodobieństwo uczulenia, potem może być winogronowy i inne. Jak bardo się boisz, to poogladaj sobie soczki dla niemowląt i swoje wprowadzaj w takiej kolejnosci, w jakiej sie wprowadza maluchom - najpierw te od 4. miesiąca, a na końcu te dla juniorów. Co kilka dni możesz wprowadzić coś nowego do swojej diety. Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: soki owocowe 29.07.05, 15:08 a dżemy owocowe? na pewno nie z truskawek a pozostałe????np z jagód, brzoskwiń itd? Odpowiedz Link Zgłoś
tysia41 Re: soki owocowe 03.08.05, 20:24 lekarze odradzaja soki jablkowe i winogronowe sama sie z tym spotkalam na odziale polozniczym jak rodzilam(25.06.2005) kazal dziewczynie oddac soki. mozliwe ze dla takich malcow nie wskazane jest picie z mamusinego cycusia takich soczkow. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: soki owocowe 03.08.05, 21:46 Na połoznictwie odradzaja wszystko :-) A karmia młode matki mlekiem i jego przetworami, które sa w grupie zwiekszonego ryzyka. Jasne, litrami lepiej tych soków na poczatku nie pic, ale ile mozna samą wodą zyc ? ;-)) U mnie w szpitalu radzili nie wiecej niz mały soczek pół na pół z woda. Chodzi przede wsztstkim o zagrozenie kolką. Ja naleze do zwolenników diety dla karmiacych, ale tylko w pierwszych dniach. Uważam, ze jak najszybciej trzeba ją zacżąc rozsądnie rozszerzać. Rozsądnie - czyli nie zaczynając od bigosu i cocacoli :) Odpowiedz Link Zgłoś
oliwier3004 Re: soki owocowe 03.08.05, 21:09 Witam!sok jabłkowy odpada-dzieciatko moze mieć bóle brzuszka,mozna pić ale najlepiej pomieszane z wodą niegazowaną a dzemy oczywiscie i to właśnie truskawkowy najlepiej:)Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś