Dodaj do ulubionych

soki owocowe

26.07.05, 22:27
czy mozna pić jakieś soki owocowe przy karmieniu piersią???? wiem że na pewno
nie z owoców cytrusowych ...
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: soki owocowe 26.07.05, 22:41
      No pewnie, że można. Zaczyna sie od jabłkowego, bo ma najmniejsze
      prawdopodobieństwo uczulenia, potem może być winogronowy i inne. Jak bardo się
      boisz, to poogladaj sobie soczki dla niemowląt i swoje wprowadzaj w takiej
      kolejnosci, w jakiej sie wprowadza maluchom - najpierw te od 4. miesiąca, a na
      końcu te dla juniorów. Co kilka dni możesz wprowadzić coś nowego do swojej
      diety.
      • illka1 Re: soki owocowe 29.07.05, 15:08
        a dżemy owocowe? na pewno nie z truskawek a pozostałe????np z jagód, brzoskwiń
        itd?
        • tysia41 Re: soki owocowe 03.08.05, 20:24
          lekarze odradzaja soki jablkowe i winogronowe sama sie z tym spotkalam na
          odziale polozniczym jak rodzilam(25.06.2005) kazal dziewczynie oddac soki.
          mozliwe ze dla takich malcow nie wskazane jest picie z mamusinego cycusia
          takich soczkow. powodzenia
          • mika_p Re: soki owocowe 03.08.05, 21:46
            Na połoznictwie odradzaja wszystko :-) A karmia młode matki mlekiem i jego
            przetworami, które sa w grupie zwiekszonego ryzyka. Jasne, litrami lepiej tych
            soków na poczatku nie pic, ale ile mozna samą wodą zyc ? ;-)) U mnie w szpitalu
            radzili nie wiecej niz mały soczek pół na pół z woda. Chodzi przede wsztstkim o
            zagrozenie kolką.
            Ja naleze do zwolenników diety dla karmiacych, ale tylko w pierwszych dniach.
            Uważam, ze jak najszybciej trzeba ją zacżąc rozsądnie rozszerzać. Rozsądnie -
            czyli nie zaczynając od bigosu i cocacoli :)
    • oliwier3004 Re: soki owocowe 03.08.05, 21:09
      Witam!sok jabłkowy odpada-dzieciatko moze mieć bóle brzuszka,mozna pić ale
      najlepiej pomieszane z wodą niegazowaną a dzemy oczywiscie i to właśnie
      truskawkowy najlepiej:)Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka