mena773 08.10.05, 17:13 Od którego miesiaca najlepiej wprowadzac stały pokarm.Różne mamy różnie mówia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruwa9 Re: stały pokarm 08.10.05, 23:08 po ukonczeniu 6 miesiecy. Ale czasem mozna probowac wczesniej, jesli np. dziecko ewidentnie sie nie najada, nie ma alergii ani nietolerancji´pokarmow, a mama musi np. wrocic do pracy. W kazdym razie wowczas nie wczesniej, niz po ukonczeniu przez dziecko 3 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: stały pokarm 09.10.05, 21:40 Nawet 4 - wszystkie pokarmy są od piątego miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
mena773 Re: stały pokarm 10.10.05, 08:57 Spotkałam się z takim zdaniem,że do 10 miesiecy wystarczy tylko pokarm matki.Co na to inni? Odpowiedz Link Zgłoś
agasz41 Re: stały pokarm 10.10.05, 11:43 pediatra mówiła,że piersią przez 6 miesięcy,ale,że mało dzieci tyle wytrzymuje po skończeniu 5 miesięcy można wprowadzać.nawet jak skończy 4 miesiące.moja martynka ma 5,5 miesiąca,je już zupke i deserek,a oprócz tego moje mleczko.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mena773 Re: stały pokarm 12.10.05, 11:03 A jeśli dziecku wystarcza i dobrze przybiera na wadze? Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: stały pokarm 12.10.05, 12:45 to od Ciebie zalezy. Z obserwacji dzieci swoich i znajomych widze, ze jesli wprowadza sie pozno pokarmy bezmleczne, to czesto pojawia sie problem: moje dziecko chce tylko piers, nie chce zupelnie nic innego! Zalecenia mowia, ze do ukonczenia 6 miesiecy wystarcza piers. Pozniej zaczyna sie wprowadzac bezmleczne pokarmy u dzieci alergicznych. Ale widac, ze zwykle polroczne dziecko ma juz na tyle duzy apetyt, ze w przypadku samej piersi wymaga zwiekszenia czestosci karmienia, to juz niezly sygnal, ze zaczyna dziecku brakowac czegos w diecie.. Odpowiedz Link Zgłoś