Dodaj do ulubionych

ma 4 mies. lekarka kazala dokarmiac, dlaczego?

12.10.05, 20:39
Ja nie chce dokarmiac... A wczoraj lekarka zapytala sie mnie czy maly
przesypia noc, ja zdziwiona niebotycznie, mowie, ze oczywiscie, z enie. Budzi
sie co 2 , czasem co3 godziny i je. No to ona mowi, ze musze dokarmaic na noc.
Ale dlaczego? Po co? Od urodzenia przybyl 4, 700 g, czyli prawie 5 kilo. w
ostatnim miesiacu 600 gram, ale powiedziala ze to dobrze. Dziewczymy, jak Wy
myslicie? Filipek jast bardzo pulchniutki, nie wyglada absolutnie na zaglodzonego.
Obserwuj wątek
    • wiktorek1 Re: ma 4 mies. lekarka kazala dokarmiac, dlaczego 12.10.05, 20:57
      Czesc,moj synek tez ma 4 miesiace,od urodzenia przybrał 5100,karmie go tez
      wyłacznie piersia,w nocy co 2-1,5godz.A w dzien tez jakos tak.W zadnym wypadku
      dokarmianie!!!!!!Co to za dziwna lekarka??!!Radze Ci skonsultuj sie z innym
      lekarzem bo wszystko jest ok,przez dokarmianie mozesz tylko zniechecic swoje
      malenstwo do jedzenia z piersi!!pozdrawiam
      • merbar Re: ma 4 mies. lekarka kazala dokarmiac, dlaczego 12.10.05, 22:03
        ja bym nie dokarmiała. moja mała przesypia noce ale czasem budzi sie na mleczko
        a przybrała na wadze mało. lekarka powiedziała że mogę jej wprowadzić kaszkę na
        wodzie z deserkiem no i waga poszła w górę. ale jak tobie dzicko dobrze
        przybiera nawadze to po co dokarmiać? nie rozumiem tego.
    • mika_p Re: ma 4 mies. lekarka kazala dokarmiac, dlaczego 12.10.05, 22:06
      Są ludzie wyznający wiarę w kaszkę na noc. Religia ta głosi, że kaszka na noc
      podana dziecku z butelki jest skutecznym środkiem sycącym i pozwala na
      przespanie nocy. Jednym z nakazów tej religii jest głoszenie jej wszem i wobec
      każdemu, komu dziecko nie przesypia nocy, zwłaszcza matkom piersiowym,
      ignorując nakazy WHO i fizjologię laktacji. Ignorując też przykłady, gdy teoria
      bierze w łeb a dziecko kaszkę wypije a i tak się obudzi kilka razy w nocy do
      piersi.

Widocznie lekarka tez jest wyznawcą.

Posłuchaj... 4700, a teraz 600, czyli 4100 przez 3 miesiące, to prawie 1400
      miesięcznie, czyli dwukrotne przekroczenie normy. A w II kwartale juz dziecko
      ma prawo wolniej przybierac, i nie rosnie tak szybko, i ruchliwsze niz kiedys.
      Nie dokarmiaj. Wyspisz sie za kilka miesięcy.
    • jakw Re: ma 4 mies. lekarka kazala dokarmiac, dlaczego 13.10.05, 09:20
      Dziecko dobrze przybiera na wadze i ze względu na dziecko dokarmiać nie ma
      potrzeby. Jeśli Ty nie nie chcesz dokarmiać (hipoteza: kaszka na noc=> przespana
      noc)- ze względu na Ciebie też nie ma potrzeby dokarmiania. Dokarmiać ze względu
      na potrzeby lekarki? ;-)))
    • aluc Re: ma 4 mies. lekarka kazala dokarmiac, dlaczego 13.10.05, 13:35
      nie dokarmiać
      ewentualnie lekarkę dokarmić, żeby głupot nie gadała, bo może to z głodu :)

dziecko ma prawo nie przesypiać nocy do 4 roku życia, niemowlę karmione piersią
      tym bardziej
      • marsze3 Re: ma 4 mies. lekarka kazala dokarmiac, dlaczego 15.10.05, 19:13
        Moja niunia ma 3,5 m-ca i ciągle doi cyca , na wadze przybiera piorunem chociaż
        od miesiąca przesypia całą noc ( no prawie budzi sie o 5 ). Co to za
        lekarka??????? U nas nie pozwalają dokarmiać , no chyba że nie przybiera na
        wadze.
    • ewamariaj Re: ma 4 mies. lekarka kazala dokarmiac, dlaczego 15.10.05, 22:27
      Witam. Zgadzam sie z przedmówczyniami. Cóż za lekarka? Mój synek ma 3 miesiące,
      przytył 2,140. Gdy zapytałam lekarki o dokarmianie- stwierdziła, że absolutnie
      nie ma potrzeby!
      pozdrawiam
    • biala27 Re: ma 4 mies. lekarka kazala dokarmiac, dlaczego 16.10.05, 13:55
      Ja się tez zgadzam ze wszytkim dziewczynami, które mowia, żeby niedokarmiac. U
      mnie zwolenniczka teorii o dokarmianiu jest Teściowa i usilnie mnie przekonuje,
      ze robię coś nie tak bo niedokarmiam. Postanowiłam byc twarda, bo skoro synek
      prawidłowo przybiera na wadze, a mnie nocne wstawanie nie przeszkadza, to po
      co? Pozdrawiam!
      dorota
    • mmk9 pelczarka, 17.10.05, 10:49
      nie sluchaj tej durnowatej lekarki, a dobrze na tym wyjdziecie oboje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka