Dodaj do ulubionych

co jecie??

27.01.06, 19:03
co można jeść jako dodatek do kanapek karmiąc piersią.Mam dosc suchych kanapek
z wędliną, doradzcie jakies dodatki.
Obserwuj wątek
    • moofka Re: co jecie?? 27.01.06, 19:07
      olamortel napisała:

> co można jeść jako dodatek do kanapek karmiąc piersią.Mam dosc suchych kanapek
      > z wędliną, doradzcie jakies dodatki.
      • oska82 Re: co jecie?? 27.01.06, 19:26
        Ja tez jadłam wszystko oprócz ogórków w occie czy kiszonych, teraz jem nawet to
        tylko w malych ilosciach...
        Pozdrawiam!!
        Filip 02.10.2005

• kanga_roo Re: co jecie?? 27.01.06, 19:41
          Wszystko, na co mam ochotę. Zrezygnowałam tylko z cytrusów, przyznaję, z bólem.
          Za to piję hektolitry herbatki hipp, tej dla niemowląt, ułatwiającej trawienie.
          Ja piję, podkreślam. Pomaga. Pytanie dodatkowe: czy wy też tyle jecie? Zdarza
          wam się konsumować kanapki o czwartej nad ranem? Jeść na śniadanie tyle, co
          mąż? Brać dwie dokładki przy obiedzie? Pić bez umiaru?
          • efka42 Re: co jecie?? 27.01.06, 20:24
            a ile ma Twoje dziecko? Ja tez mam apetyt jak nie dojem to zaraz mi slabo. Pije
            bardzo duzo, ale podobno mamy zapotrzebowanie na 3 litry. Chcialabym wrocic do
            wagi sprzed ciazy, zostalo mo 7 kg, ale jak to zrobic bez szkody dla dziecka?
        • elmoska Re: co jecie?? 28.01.06, 09:41
          ja wyeliminowalam nabial bo niby dziecko mialo skaze co okazalo sie nie prawda
          jem praktycznie wszystko ale w malych ilosciach
      • magda270519761 Re: co jecie?? 28.01.06, 09:47
        Jem wszystko , uważałam pierwsze 2 m-ce tzn. jadłam stopniowo pół banana ,
        mandarynki i coraz więcej , reszte jadłam normalnie , smażone , nabial , piłam
        kawe z mlekiem .Róża nie miała alergii.
    • ann99 Re: co jecie?? 27.01.06, 20:49
      Ja tez jem prawie wszystko - no nie jem cytrusów...ale jakos mi nie tęskno za
      nimi...do kanapek- pomidor, keczup, ogórki zielone zjadłam raz i małą bolała
      potem brzuchol więc nie jem, ale kwaszone i w occie są oK w małych ilościach,
      sałata, majonez...I też jem dość duż, piję jakbym na pustyni mieszkała a już
      mam 2,5 kg mniej niż przed ciążą...Mały ssacz wyssie wszystko!
    • triss_merigold6 Re: co jecie?? 27.01.06, 20:54
      Jadłam wszystko. Dziecko niealergiczne.
    • pati775 Re: co jecie?? 27.01.06, 21:01
      zeby bylo szybciej napisze czego nie jem:
      czekolady, cytrosow, wzdymajacych i ostrych
      reszte jem !
      a herbatke hippa na trawienie podaje malemu juz od miesiaca a jak on nie wypija
      to mama lyknie :)))
      • koteczka12 Re: co jecie?? 27.01.06, 21:19
        Ja jem w ogóle wszystko, cytrusy też (najpierw spróbowałam mało, nic sie nie
        działo). Za to jem mało, nie mam apetytu, ale mleko leci.....
        • kika53 Re: co jecie?? 28.01.06, 09:36
          pijecie mleko?ja niedawno przestalam,ale wlasnie zamierzam wypic szkanke bo mak
          straszna ochote,w koncu jak pilam to malej nic nie bylo,wiec nie wiem wlasciwie
          dlaczego przestalam,chyba presja forum..
          • kika53 Re: co jecie?? 28.01.06, 09:37
            co do kanapek,to jem codziennie z bialym serem i malej nic sie nie dzieje
    • anna-t220 Re: co jecie?? 28.01.06, 09:49
      ja tez, jak poprzedniczki, jem i pije wszystko od samego poczatku, zreszta jak
      jak przez cala ciaze - mala zdrowa, bez kolek i uczulen. Nawet zdaza sie czasami
      jakas lampka winka na lepsze trawienie... ;o)
      • agnieszkas72 Re: co jecie?? 28.01.06, 11:09
        Uwazam,że dręczenie karmiącej kobiety restrykcyjną dietą to poroniony pomysł i
        nie spotykany nigdzie poza Polską.Sama kolka absolutnie nie świadczy o uczuleniu
        dziecka na cokolwiek i nie powinna być powodem do wyrzekania się wartościowego
        jedzenia.8lat temu,przy moim najstarszym jadłam ryż,indyka i duszoną marchewkę w
        kółko.Darł się równie długo i efektownie co pozostałe dzieci.Błędu z dietą
        antykolkową już nigdy nie powtórzyłam,z kolek wyrośli nie mają żadnych uczuleń.
        • oda100 Re: co jecie?? 28.01.06, 11:22
          ja tez uleglam radom i wyeliminowalam m.in. bialko, po 2 miesiacach wrocilam do
          normalneggo odzywiania - o dziwo maly byl spokojniejszy, chyba mama byla
          zadowolona... ponadto pediatra niezle mnie zganil za moja diete (nie Polak) .
          maly i tak mial kolki przez 4 miesiace bez wzgledu na to co jadlam, bywalo ze
          wypilam litr melisy i maly nie mogl spac, a po 2 szklankach kawy zdarzalo mu
          sie zasnac bez problemu
          teraz jem wszystko, syn nie ma w ogole problemow z brzuchem i kupka
    • amwaw Re: co jecie?? 28.01.06, 11:37
      Dziecko miało tylko kolki( za to potwornie silne)- zalecono przejście na dietę
      eliminacyjną i wprowadzanie po kolei produktów. W tym samym mniej więcej czasie
      wylądowałyśmy w szpitalu(zapalenie brodawki z odczynem pachwowym)-i tu była
      robiona morfologia- wyszła eozynofilia-czyli...pediatrzy mieli rację-dziecko
      było na coś uczulone(mądrzy lekarze -w szpitalu pogratulowano mi wyboru
      przychodni). Przeszłam na dietę i zaczęłam wprowadzać kolejne produkty-na końcu
      kazano wprowadzać nabiał. Wprowadziłam nabiał..krew w kupie(po drodze była też
      krew w kupie po pomidorach) i znowu eozynofilia. Czyli z nabiałem czekamy
      jeszcze 2 mś.Okazuje się, że kolka może być jedynym objawem(oprócz rozmazu)
      alergii. W sumie i tak, gdyby nawet nie był to objaw alergii przeszłabym na
      dietę(albo na mieszankę dla alergików, bo byłam tego bliska) -jeżeli dzięki temu
      moje dziecko nie płakało codziennie tak przeraźliwie z bólu-nie cenie sobie tak
      bardzo mojego komfortu:)

Jeżeli Twoje dziecko jest alergikiem to najlepiej wiesz na co jest uczulone.U
      mnie w grę wchodzą wszystkie produkty poza nabiałem i pomidorem-kanapki z
      szynką, polędwicą,schabem pieczonym, wędzonym i sałatą/chrzanem, jajecznica(
      choć może niektóre dzieci uczulać- na szczęście nie moje), rybki wędzone,
      sałatka z tuńczykiem i in
      powodzenia
    • jakw Re: co jecie?? 28.01.06, 12:23
      masło (lub coś masłozastępczego),żółty serek, biały serek, jajko do tego
      pomidor, ogórek, szczypiorek... A może kanapka z dżemem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka