olamortel 27.01.06, 19:03 co można jeść jako dodatek do kanapek karmiąc piersią.Mam dosc suchych kanapek z wędliną, doradzcie jakies dodatki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: co jecie?? 27.01.06, 19:07 olamortel napisała: > co można jeść jako dodatek do kanapek karmiąc piersią.Mam dosc suchych kanapek > z wędliną, doradzcie jakies dodatki. __________________ ja jadłam wszystko, na co miałam ochote chyba ze masz alergika? wtedy jedz wszystko oprocz tego, co mu szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
oska82 Re: co jecie?? 27.01.06, 19:26 Ja tez jadłam wszystko oprócz ogórków w occie czy kiszonych, teraz jem nawet to tylko w malych ilosciach... Pozdrawiam!! Filip 02.10.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: co jecie?? 27.01.06, 19:41 Wszystko, na co mam ochotę. Zrezygnowałam tylko z cytrusów, przyznaję, z bólem. Za to piję hektolitry herbatki hipp, tej dla niemowląt, ułatwiającej trawienie. Ja piję, podkreślam. Pomaga. Pytanie dodatkowe: czy wy też tyle jecie? Zdarza wam się konsumować kanapki o czwartej nad ranem? Jeść na śniadanie tyle, co mąż? Brać dwie dokładki przy obiedzie? Pić bez umiaru? Odpowiedz Link Zgłoś
efka42 Re: co jecie?? 27.01.06, 20:24 a ile ma Twoje dziecko? Ja tez mam apetyt jak nie dojem to zaraz mi slabo. Pije bardzo duzo, ale podobno mamy zapotrzebowanie na 3 litry. Chcialabym wrocic do wagi sprzed ciazy, zostalo mo 7 kg, ale jak to zrobic bez szkody dla dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
elmoska Re: co jecie?? 28.01.06, 09:41 ja wyeliminowalam nabial bo niby dziecko mialo skaze co okazalo sie nie prawda jem praktycznie wszystko ale w malych ilosciach Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: co jecie?? 28.01.06, 09:47 Jem wszystko , uważałam pierwsze 2 m-ce tzn. jadłam stopniowo pół banana , mandarynki i coraz więcej , reszte jadłam normalnie , smażone , nabial , piłam kawe z mlekiem .Róża nie miała alergii. Odpowiedz Link Zgłoś
ann99 Re: co jecie?? 27.01.06, 20:49 Ja tez jem prawie wszystko - no nie jem cytrusów...ale jakos mi nie tęskno za nimi...do kanapek- pomidor, keczup, ogórki zielone zjadłam raz i małą bolała potem brzuchol więc nie jem, ale kwaszone i w occie są oK w małych ilościach, sałata, majonez...I też jem dość duż, piję jakbym na pustyni mieszkała a już mam 2,5 kg mniej niż przed ciążą...Mały ssacz wyssie wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: co jecie?? 27.01.06, 20:54 Jadłam wszystko. Dziecko niealergiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: co jecie?? 27.01.06, 21:01 zeby bylo szybciej napisze czego nie jem: czekolady, cytrosow, wzdymajacych i ostrych reszte jem ! a herbatke hippa na trawienie podaje malemu juz od miesiaca a jak on nie wypija to mama lyknie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
koteczka12 Re: co jecie?? 27.01.06, 21:19 Ja jem w ogóle wszystko, cytrusy też (najpierw spróbowałam mało, nic sie nie działo). Za to jem mało, nie mam apetytu, ale mleko leci..... Odpowiedz Link Zgłoś
kika53 Re: co jecie?? 28.01.06, 09:36 pijecie mleko?ja niedawno przestalam,ale wlasnie zamierzam wypic szkanke bo mak straszna ochote,w koncu jak pilam to malej nic nie bylo,wiec nie wiem wlasciwie dlaczego przestalam,chyba presja forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
kika53 Re: co jecie?? 28.01.06, 09:37 co do kanapek,to jem codziennie z bialym serem i malej nic sie nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
anna-t220 Re: co jecie?? 28.01.06, 09:49 ja tez, jak poprzedniczki, jem i pije wszystko od samego poczatku, zreszta jak jak przez cala ciaze - mala zdrowa, bez kolek i uczulen. Nawet zdaza sie czasami jakas lampka winka na lepsze trawienie... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkas72 Re: co jecie?? 28.01.06, 11:09 Uwazam,że dręczenie karmiącej kobiety restrykcyjną dietą to poroniony pomysł i nie spotykany nigdzie poza Polską.Sama kolka absolutnie nie świadczy o uczuleniu dziecka na cokolwiek i nie powinna być powodem do wyrzekania się wartościowego jedzenia.8lat temu,przy moim najstarszym jadłam ryż,indyka i duszoną marchewkę w kółko.Darł się równie długo i efektownie co pozostałe dzieci.Błędu z dietą antykolkową już nigdy nie powtórzyłam,z kolek wyrośli nie mają żadnych uczuleń. Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: co jecie?? 28.01.06, 11:22 ja tez uleglam radom i wyeliminowalam m.in. bialko, po 2 miesiacach wrocilam do normalneggo odzywiania - o dziwo maly byl spokojniejszy, chyba mama byla zadowolona... ponadto pediatra niezle mnie zganil za moja diete (nie Polak) . maly i tak mial kolki przez 4 miesiace bez wzgledu na to co jadlam, bywalo ze wypilam litr melisy i maly nie mogl spac, a po 2 szklankach kawy zdarzalo mu sie zasnac bez problemu teraz jem wszystko, syn nie ma w ogole problemow z brzuchem i kupka Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: co jecie?? 28.01.06, 11:37 Dziecko miało tylko kolki( za to potwornie silne)- zalecono przejście na dietę eliminacyjną i wprowadzanie po kolei produktów. W tym samym mniej więcej czasie wylądowałyśmy w szpitalu(zapalenie brodawki z odczynem pachwowym)-i tu była robiona morfologia- wyszła eozynofilia-czyli...pediatrzy mieli rację-dziecko było na coś uczulone(mądrzy lekarze -w szpitalu pogratulowano mi wyboru przychodni). Przeszłam na dietę i zaczęłam wprowadzać kolejne produkty-na końcu kazano wprowadzać nabiał. Wprowadziłam nabiał..krew w kupie(po drodze była też krew w kupie po pomidorach) i znowu eozynofilia. Czyli z nabiałem czekamy jeszcze 2 mś.Okazuje się, że kolka może być jedynym objawem(oprócz rozmazu) alergii. W sumie i tak, gdyby nawet nie był to objaw alergii przeszłabym na dietę(albo na mieszankę dla alergików, bo byłam tego bliska) -jeżeli dzięki temu moje dziecko nie płakało codziennie tak przeraźliwie z bólu-nie cenie sobie tak bardzo mojego komfortu:) Jeżeli Twoje dziecko jest alergikiem to najlepiej wiesz na co jest uczulone.U mnie w grę wchodzą wszystkie produkty poza nabiałem i pomidorem-kanapki z szynką, polędwicą,schabem pieczonym, wędzonym i sałatą/chrzanem, jajecznica( choć może niektóre dzieci uczulać- na szczęście nie moje), rybki wędzone, sałatka z tuńczykiem i in powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: co jecie?? 28.01.06, 12:23 masło (lub coś masłozastępczego),żółty serek, biały serek, jajko do tego pomidor, ogórek, szczypiorek... A może kanapka z dżemem? Odpowiedz Link Zgłoś