Dodaj do ulubionych

Ile czasu??

08.07.06, 09:32
Dziewczyny ile zajmuje wam karmienie. Tzn pozwalacie dziecku wisiec na piersi?
Ja jak widze ze mi zaczyna przysypiac odstawiam, daje do odbicia jak mi zasnie
na ramieniu tzn ze ma dosc a jak jest niespokojna to przystawiam jeszcze raz
dopoki nie usnie trwa to nieraz godzine czasu - po godzinie daje zazwyczaj
druga pierś, rzadko kiedy sama wypluwa brodawkę.

Czy w czasie jednego karmienia zmieniacie pierś czy karmicie z jednej?
Obserwuj wątek
    • tomkamama Re: Ile czasu?? 08.07.06, 09:45
      W sprawie, ile karmić nie jestem specjalistką- sama mam wątpliwości.
      Napiszę jednak co słyszałam o tym, czy karmić z jednej piersi, czy dawać drugą. Podobno należy karmić z jednej piersi do końca po pierwsze z powodu tego,że czym dłużej dziecko ssie, tym bardziej wartosciowy pokarm (bardziej tłusty), a po drugie, co za tym idzie, karmiąc do końca z jednej piersi szybciej chudnie sie po ciąży!!!!!!!
      Jeśli oczywiscie dziecko po opróżnieniu jednej piersi jest nadal głodne należy podać drugą. A kolejne karmienie zacząc od tej, która była oststnia (zazwyczaj dziecko nie oprózni jej już do końca.
      Poza tym istnieje jeszcze zagadnienie: "oprózniania piersi"- ja mogę karmnć praktycznie bez przerwy- cały czas produkuje mi sie pokarm. \Tak, że karmię z jednej piersi dotąd, aż synuś sie naje. Następne karmienie zaczynam od drugiej piersi.
      Pozdrawiam :))
    • mika_p Re: Ile czasu?? 09.07.06, 00:16
      Ty masz kilkutygodniowe dziecko, dobrze kojrzę?
      Ja pozwalałam wisieć do oporu. Noworodki i małe niemowlęta mają umiejętność
      jednoczesnego spania i jedzenia, bo potrzebuja dużo jednego i drugiego. Później
      dziecko uczy się najadać szybciej, ale i tak niektóre karmienia sa długie. A
      potem wszystkie kończą się momentalnie.

Zbyt wczesnie odebrana piers to tylko kłopot. Przynajmniej u mnie :)
      • gocha752 Re: Ile czasu?? 09.07.06, 20:49
        Ale ile czsu dac tak wisiec, moja mała we wtorek skończy 5 tygodni i ssała by
        cycusia non stop ale jak ja odstawiam to nie płacze, wiec glodna nie jest.

Niestety potrzebe ssania zastepuje smoczkiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka