Dodaj do ulubionych

PILNE!!! - Laktatory

03.08.06, 23:56
Cześć Mamom!
Mam pytanie do wszystkich uzytkowniczek laktatorów. Którę są najlepsze! Miałam
z Canpolu (ręczny za 120zł.) i BabyOno (elektryczny za 150zł.), a wydaje mi
się, że lepiej ciągnie zwykły z pąpką za 8 zł.
Czy warto kupić z Aventu - Isis? Bo jest promocja. Czy lepiej z Medeli? Chcę
coś naprawdę dobrego i żeby dobrze ściagał. Poradźcie. To pilne, bo ta
promocja tylko do 5 sierpnia.
Obserwuj wątek
    • amilos Re: PILNE!!! - Laktatory 04.08.06, 00:16
      ja uzywam od czterech miesiecy Avent Isis i jestem bardzo zadowolona, szybko i
      sprawnie ściaga mleko, 180-200ml w 15 minut. (karmię tylko odciąganym mlekiem,
      bez przystawiania do piersi), i naprawdę polecam.
    • kumakk Re: PILNE!!! - Laktatory 04.08.06, 09:23
      Ja bym nie funkcjonowala bez elektrycznego medeli, no ale co chwile mialam
      jakies problemy z piersiami (za duzo, za malo, cycek peka w szwach ale mleko
      nie leci, brodawki do krwi spekane, zastoje itd), wiec potrzebowalam naprawde
      czegos dobrego, co wydoi mnie delikatnie a skutecznie.
    • lenka8 Re: PILNE!!! - Laktatory 04.08.06, 15:19
      Ręczny medela, ma regulację siły ssącej, daje mozliwość podłączenia do
      elektrycznego z wypożyczalni:). ja stosuję drugi raz
    • jufalka Re: PILNE!!! - Laktatory 04.08.06, 15:34
      Musiałam używać laktatorów w czasie nawału pokarmu (brrrr) i ciężko mi to szło,
      bardzo powoli najczęściej. (Ale może teraz, po miesiącu, byłoby lepiej...)
      Używałam Avent Isis ręczny i elektryczny medeli - działały bardzo podobnie,
      efektywność zależała bardziej od chwili, a nie laktatora. Tak na marginesie mam
      w związku z powyższym awersję do laktatorów i najchętniej bym ich nigdy więcej
      nie używała.
      • ania.b5 Re: PILNE!!! - Laktatory 04.08.06, 20:11
        Medela mini electric! Cudowny:-)Sprawdził się w każdej sytuacji, nie wyobrażam
        sobie ściągania ręcznie..Polecam, będziesz zadowolona:-)
    • justyna351 Re: PILNE!!! - Laktatory 05.08.06, 21:47
      Też mini elektric Medeli - kupiłam tu na forum za 40 zł a nowy kosztuje 280
      zł !!! Działa tez na baterie, kiedyś ściągałam mleko w informacji turystycznej
      na Wawelu )))))))))))))))))))) Ma regulacje ssania. Za poprzedniego dziecka za
      chiny nie potrafiłam nic ściągnąć żadnym ręcznym.
      • madzikpi Re: PILNE!!! - Laktatory 05.08.06, 22:43
        Dzięki wielkie za szybką odezwę. NArazie zamówiłam z Aventu, bo mnie skusiła
        promocja i cena 2 razy niższa niż z Medeli. NO i nie było ostatnich dwóch głosów
        przeważających Medelę. NO zobaczymy, już się nie mogę doczekać, zwłaszcza tego
        180-200 w 15 min.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka