IP: *.* 24.11.01, 19:39
Jak to jest z osbijaniem powietrza? Staram sie to roic jak tylko moge (niestety jestem jeszcze zbolala po porodzie a maz nie zawsze jest pod reka) ale zauwazylam, ze malenstwo nie ma ochoty nic odbijac ani w pozycji pionowej ani poziomej na kolanach. Ile trzeba go trzymac? Wlasciwie najlepiej ulewa mu sie jak lezy i to tez nie zawsze.amo
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: odbijanie IP: *.* 24.11.01, 20:45
      Nawet i poł godziny czasem trzeba malucha potrzymać...Ale zdarza się i tak, ze dzidziuś nie nałyka się powietrza przy jedzeniu i nie ma co się odbijać. Może Twój synek też nalezy do tych szczęsliwców ? :) Oby
      • Gość: guest Re: odbijanie IP: *.* 25.11.01, 10:47
        Moje malensTwo Tez trzeba dlugo Trzymac w najrozniejszych pozycjach,czasem dam sie nabrac ze nie musi ale zwykle po pewnym czasie konczy sie To placzem.NaTomiasT w jakiejs ksiazce wyczyTalam ze jesli po minucie sie nie odbije to znaczy ze nie ma takiej poTrzeby,co sie okazalo bzdura w przypadku Ani.Aczkolwiek pani doktor w szpitalu mowila mi ze jej dziecku nigdy sie nie odbijalo
    • Gość: guest Re: odbijanie IP: *.* 25.11.01, 22:36
      Mojej córeczce przez pierwszy miesiąc nie odbijało się wogóle (za to sporo ulewała) pomimo, że trzymałam ją długo po każdym karmieniu. Najważniejsze żeby dziecko dobrze uchwyciło pierś, bo wtedy nie nałyka się powietrza i nie będzie mu się ani odbijać, ani ulewać. Moja niunia dawała mi znaki, które z czasem zaczęłam poprawnie odczytywać. Kiedy tylko zacznała się dziwnie kręcić "przy cycu", trzeba było ją szybciutko podnieść. Uchodził wtedy bąbelek powietrza, a dziecko nie ulewało, no i brzuszek nie bolał.Pozdrowienia.MagdaT
      • Gość: guest Re: odbijanie IP: *.* 27.11.01, 23:46
        No właśnie. Mój synuś też raczej nie odbija i nie ulewa. Zdarza mu się tylko czasami. No i po karmieniu, zwłaszcza w nocy jestem w kropce, bo nie wiem czy go trzymać pionowo czy nie. Zwłaszcza że wtedy usypiam na siedząco, a boję się go położyć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka