Dodaj do ulubionych

wzdęcia i zaparcia

IP: *.* 05.10.02, 16:59
moja 2 tygodniowa córa od 2 dni pręży sie i płacze przy robieniu kupki.Wczesniej oddawała stolec prawie po każdym karminiu, był ok. Wprowadziłam do diety pomidorka, ale szybko go odstawiłam bo pojawiła się wysypka na brzuchu. Niestety w tym samym czasie zastosowałam oliwke Nivea. Po odstawieniu obu wszystko minęło. Jestem na diecie tzn jem duszone jabłka, rosołek na indyku, indyka, ziemniaki, surową i gotowaną marchew, jogurt z chrupkami kukurydzianymi, pieczywo raczej białe, sok jabłkowy, masło. Wszystko wprowadzane stopniowo aż do momentu nieszczęsnego pomidora.Ostatnio próbowałam suszonych moreli, herbatki z kopru, otrąb, surowego jabłka i ciemnego pieczywa. U mnie się odblokowało a Juleczka ma nadal problemy. Nie wiem co jet przyczyną i jak mogę jej pomóc.
Obserwuj wątek
    • Gość: bobas Re: wzdęcia i zaparcia IP: *.* 05.10.02, 17:01
      wybaczcie błędy i brak powitania ale pisałam z małą u piersi. Pozdrawiam Zosia.
      • Gość: eKachna Re: wzdęcia i zaparcia IP: *.* 05.10.02, 20:06
        Moja córka do szóstego miesiąca miała kolki (wzdęcia) po tym, jak zjadłam coś z nabiału, wystarczyły dwa ciastka zawierające jajka. Może spróbuj odstawić nabiał, ale uwaga, na efekty trzeba poczekać kilka dni bo to, co zjedliśmy, w pokarmie może utrzymywać się do tygodnia.
        • Gość: milosz Re: wzdęcia i zaparcia IP: *.* 06.10.02, 20:25
          Witaj Mamuska!Moj synek ma 5 miesiecy i dopiero teraz zauwazam, ze coraz lepiej sobie radzi z "tymi sprawami". Ja tez wciaz jem "pasze" (jak mowi moj maz) czyli rzeczy bezpieczne, bo maly czesto reagowal wysypka na nowosci (o nabiale mowy nie ma, nie jem tez ani pomidorow, ani tego co nadyma, nie pije herbaty i kawy za to hektolitrami pochlaniam rumianek, melise i herbatke poprawiajaca trawienie Hippa, w o gole moja dieta jest raczej wyjalowiona, ale coz - za wszelka cene chcialam karmic wylacznie piersia. Warto, bo dobrodziejstwa plynace z podawania malenstwu matczynego pokarmu sa wielkie!). Mysle, ze nie masz powodu do niepokoju. Napisze Ci jeszcze, ze na poczatku synek robil kupke codzennie, a pewnego dnia sie przestawil i do dzis wyproznia sie raz na kilka dni i jest ok. Dzieciaczki musza sie wszystkiego nauczyc, wypchania kupki tez a to nie latwe dla nich zadanie! Moge Ci poradzic picie tych plynow co ja (pomagaja malenstwu glownie w oddawaniu gazikow) i raczej wyeliminowanie nabialu, przynajmniej na razie, uwaga tez na gotowane warzywka - nadymaja. No i wszystkie nowosci wprowadzaj powolutku, stopniowow i obserwuj - jesli do 5 dni nie bedzie reakcji uczuleniowej to ten produkt jest raczej bezpieczny. Napisz jak Sobie radzisz! Pozdrawiam! Ewcia
          • Gość: altro1 Re: wzdęcia i zaparcia IP: *.* 06.10.02, 20:44
            Dziewczyno!Czasami maluszki maja słabe mięsnie brzuszka i dopóki się nie wzmocnią zrobienie kupki jest trudne. Mój prężył się przez ok. dwa miesiące. Pomagało trochę kładzenie na brzuszku, maluszek ćwiczy, a przy okazji odchodzą gazy.aga
    • Gość: Agusia Re: wzdęcia i zaparcia IP: *.* 07.10.02, 10:44
      CzescMam taka koleżankę, która ma zaparcia od jakiegoś czasu.Kiedy urodziła córeczkę, mała miała takie zaparcia, że wypróznienia występowały co kilka dni.Z mojego doświadczenia wiem (mam 12 miesięcznego synka), że kobieta karmiąca powinna jeść duzo KMINKU i pić rumianek oraz wieczorem zjeść jabłko (zawsze przed snem) a rano na czczo wypić szklankę przegotowanej wody. Uwierz mi naprawdę to pomaga. A pamiętaj jeszcze, że jak bedziesz jadła kminek to będziesz mogła jeść więcej innych produktów.Ja np. jadłam kapustę.Ty nie musisz jej jeść. Najpierw wypróbuj to co napisałam powyżej. Zobaczysz, ze wszystkobedzie dobrze.Pamietaj jeszcze, że dzieci karmione piersią czasem mogą nie robić kupki do 10 dni. I to jest normalne!!!POZDARWIAMMAGDA
      • Gość: Agusia Re: wzdęcia i zaparcia IP: *.* 07.10.02, 10:46
        Na pewno zdziwiłaś się ze podpisałam się MAGDA.Po prostu Agnieszka to moja siostra i razem korzystamy z tego forum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka