1kamysia1 28.12.06, 17:52 Tak sie zastanawiam czy jesli raz na jakis czas wypije kieliszek wina to moge zaszkodzic synkowi, ktorego karmie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-rnama Re: alkohol a karmienie 28.12.06, 17:54 O ile nie będziesz robiła tego w dużych ilościach i często, to nie zaszkodzisz. W jakim wieku jest dziecko? To też ważne - im mniejsze, tym bardziej trzeba uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
1kamysia1 Re: alkohol a karmienie 28.12.06, 17:55 kubus ma 6 miesiecy, czy np raz w tygodniu kieliszek wina to za czesto? Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: alkohol a karmienie 28.12.06, 17:56 Daj spokój, pij sobie to wino na zdrowie :) Najlepiej czerwone :) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: alkohol a karmienie 28.12.06, 17:59 ja juz pije w 6 tyg, oczywiscie tylkop kieliszek akurat w swieta Odpowiedz Link Zgłoś
agussam Re: alkohol a karmienie 28.12.06, 19:45 Ja na samym początku nie piłam wcale. Zaczęłam pić kieliszek wina jak miał ok 4 m-ce. Ale bardzo bardzo rzadko. Dzisiaj misio ma 8 m-cy i często piję pół piwka a ostatnio urozmaicamy sobie z mężem wieczory drinkami. A! Największy mój wyczyn to 3 piwa. Nie ma się czym chwalić może, ale okoliczności były sprzyjające, misia karmiłam ok 5 godzin od wypicia i nic a nic mu nie było - wesoły, nie ospały - jak zawsze. Zbliża się sylwester i pewnie też abstynentką nie będę... Odpowiedz Link Zgłoś
asia0212 Re: alkohol a karmienie 28.12.06, 20:31 Też czasem pozwalam sobie na lampkę wina,pół piwka. Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: alkohol a karmienie 28.12.06, 20:50 ja w ciagu dnia na lampkę wina pozwalam sobie od wielkiego dzwonu. z kolei wieczorem jak przerwa karmieniowa jest dłuższa bo 4-5 godzinna pozwalam sobie na winko czy piwko. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2115 Re: alkohol a karmienie 29.12.06, 12:28 ja też od czsu do czasu wypiję kieliszek winka moja mała ma 4 miesiąse i nic jej nie jest. Bałam się natomiast wypić piwo ale ostatnio napiłam się pare łyków od męża i też nic jej nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
ato8 Re: alkohol a karmienie 29.12.06, 22:40 To dziwne,ze mamy od małego przyzwyczajają,bo upijają swoje malutkie dzieci.Brak mi słów.Alkohol szkodzi każdemu,zwłaszcza rozwijającemu się malutkiemu dziecku.To,ze nie widać zmian w jego zachowaniu wcale nie oznacza,ze wypity przez Was alkohol nie wpłynął na rozwój jakiegoś organu czy układu.Zreszt a wystarczy zapytać lekarza lub choćby położnej,albo poczytać.Wstyd mi za Was. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: alkohol a karmienie 29.12.06, 22:48 Może nie zauważyłaś, ale w tym wątku jest mowa o tym, że to mamy piją - lampkę wina, nie k... antałek - a nie o tym, że podają wino swoim dzieciom... BTW mój lekarz poleca piwo (szklankę, nie beczkę) jako dobrą rzecz na pobudzenie laktacji. Niektórzy chcą być bardziej święci od papieża ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
jajofka Re: alkohol a karmienie 29.12.06, 12:34 ja piłam - w sensie niewielkie ilości wina - Córka 11mc, wszystko w porządku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: alkohol a karmienie 29.12.06, 12:44 Można wypić tylko nie przed samym karmieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
agaw_80 Re: alkohol a karmienie 29.12.06, 15:45 tak, ja także od czasu do czasu pozwalam sobie na małe piwko, gdzieś tak od 6 miesiąca- a dla zaintereowanych o wpływie alkoholu na mleczko-www.laktacja.pl/leki/leki-a.html#alkohol Odpowiedz Link Zgłoś
annais32 Re: alkohol a karmienie 29.12.06, 22:03 moja polozna sama zalecila mi kieliszek czerwonego wina tygodniowo Odpowiedz Link Zgłoś