beatamazurek1 05.02.07, 15:23 czy karmiac piersia mozna wypic troszke slabego alkoholu np. wina czy piwa? Czy to szkodzi dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kathia_25 Re: karmienie a alkohol 05.02.07, 15:33 nie można bo szkodzi;alkohol z organizmu dziecka jest dłużej wydalany niż z Twojego;poza tym nigdy nie czytałaś o szkodliwości alkoholu przy karmieniu piersią-przecież to wszystko przenika do mleka Odpowiedz Link Zgłoś
beatamazurek1 Re: karmienie a alkohol 05.02.07, 15:56 wlasnie czytalam i tam bylo napisane ze piwo dobrze wplywa na laktacje i ze nie szkodzi, nie polecano tylko mocnych alkoholi. I nie mam na mysli upijania sie tylko np. lampke wina do obiadu Odpowiedz Link Zgłoś
denay Re: karmienie a alkohol 05.02.07, 16:10 podobnoż karmi czyni cuda z laktacją :) Odpowiedz Link Zgłoś
pikolakszpak Re: karmienie a alkohol 05.02.07, 16:03 lampke wina możesz wypic spokojnie, czy małe piwko. Nie dajmy się zwariować Odpowiedz Link Zgłoś
meciula Re: karmienie a alkohol 05.02.07, 16:23 odkąd mały skonczył 3 miesiące czasem zdarza mi się wypić piwko (raz newet dwa). ale tylko po ostatnim karmieniu, gdy wiem ze następne bedzie ok 5 rano. małemu nic nie jest. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś