Dodaj do ulubionych

antybiotyk

02.03.07, 17:48
help, dopadła mnie grypa i został mi tylko antybiotyk taki na 3 dni ale
niestety z odstawieniem od piersi 6 miesiecznego.Czytałam na forum, że są
antybiotyki przy których pozna karmić ale ja musialam dostac mocniejszy.
Płakać mi się chce na mysl gdy w nocy dzidzia będzie wołać... Czy ktoraś z
Was miala taki problem, HELP
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: antybiotyk 02.03.07, 21:02
      jak tajemniczo piszesz
      sumamed ten antybiotyk ???

jakie masz objawy ??
      • maff1 Re: antybiotyk 02.03.07, 22:45
        czy to jest antybiotyk marki "noname" ?
        czy moze ma jakąś nazwę?
        bo tak, to my nie jesteśmy w stanie ci pomóc. Choc bardzo tego chcemy :))
        • anawa101 Re: antybiotyk 03.03.07, 11:51
          dzieki z góry. Oczywiście w tym obłędzie i starchu nie napisałam co to za
          antybiotyk - azitrox. Nie ma szansy, nie można karmić przy nim. Jak byłam u
          lekarza to mówiłam, że karmię, ale on nie widzial problemu. Problem pojawil się
          w nocy bo moja dzidzia, ktora wcześniej bawila się butelką i piła z niej ale
          moje mleko teraz się zbuntowała i nie dotknęła butelki. Zasnęła w płaczu potem
          to samo w nocy o 11.00. I jeszcze 2 razy w nocy, ale wtedy mąz podzszedł z
          butelką i przełamała się. Nie wiem czy się cieszyć, bo jak jej sie odwidzi moja
          pierś... Drugi akt bólu był rano gdy wzięlam ją na ręcę. Odwracała głowę ode
          mnie, jakbym chciala dać jej zastrzyk. Potem trochę minęło tego uprzedzenia do
          mamy probowalam ją przytulić tak do bluzki, nawet nie wykonala najdrobniejszego
          ruchu szukając piersi. Domyslam, się że w takiej sytuacji lekarz powie że to
          minie i takie tam bla bla bla, ale matki czują coś nieopisanego w stosunku do
          swego dziecka i boli na serce przy każdym jego placzu, zwłaszcza takim...
          Pocieszcie mnie !
          • anawa101 Re: antybiotyk 03.03.07, 12:04
            a tak w ogole, czy te 3 dni na mieszance mlecznej (bebiolon HA) nie zburzą tego
            misternego systemu karmienia naturalnego; miałam taki plan aby nie wprowadzać
            mleka sztucznego, tylko jak wroce do pracy to odciągać na dzień nastepny a po
            powrocie do domu przystwiać pierś.
    • 5_monika Re: wyjaśnienie p.Moniki 03.03.07, 14:55
      czyli to samo co Sumamed
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=52307622&a=52364572
      • anawa101 Re: wyjaśnienie p.Moniki 03.03.07, 16:26
        Chyba pocieszające, ale nie za bardzo rozumiem. To znaczy karmić czy lepiej
        wstrzymać się? Mnie lekarz powiedział, że doba od wzięcia ostatniej dawki moge
        karmić czyli juz jest ok, a tu mowa o 40 godz. Czy Ty też miałaś ten problem?
        Dzieki za pomoc.
        • maff1 Re: wyjaśnienie p.Moniki 03.03.07, 20:42
          karmic, karic i jeszcze raz karmić.
          sugeruje nie czekac ani dobe ani 40 godz.
          • maff1 Re: wyjaśnienie p.Moniki 03.03.07, 20:43
            mialo być :
            karmić, karmić i jeszcze raz karmić.
            • anawa101 Re: wyjaśnienie p.Moniki 03.03.07, 20:52
              :) a antybiotyk w mleku? :) już nie wiem co mam mysleć, czy to
              lekarze "bezduszni" czy my przewrazliwione na pkt swoich dzieci
              • lily.f Re: wyjaśnienie p.Moniki 04.03.07, 11:19
                Oczywiście że antybiotyki przenikają do mleka i nie wszystkie można brać w
                czasie laktacji. To nie jest żadna fanaberia.
                • 5_monika Re: wyjaśnienie p.Moniki 05.03.07, 12:41
                  a dzieci też dostają ten antybiotyk jak jest potrzeba, więc nie powinno się nic
                  stać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka