Dodaj do ulubionych

laktator reczny

12.03.07, 07:36
co sądzicie o recznym laktatorze aventu???warto kupować???kompletuje rózne
rzeczy przed urodzeniem maluszka i zastanawiam sie czy warto??? czy to nie
strata kasy??czy naprawde sie przydaje???
Obserwuj wątek
    • jonaska Re: laktator reczny 12.03.07, 07:56
      ja nie używałam aventu, z tego co widzę, każdy kosztuje ponad 100zł. Ale mogę
      Ci szczerze polecić model Medela. zapłaciłam 65zł w smyku, ma regulację siły
      ssania. używałam go przy pierwszym dziecku ponad 4 lata temu i chętnie
      zakupiłam go teraz dla drugiego maluszka. naprawdę polecam.
      to ten model
      www.allegro.pl/item173204651_laktator_reczny_medela_mini_lactaset_gwarancja.html
    • gosia.nat Re: laktator reczny 12.03.07, 10:54
      Oj przyda się, przyda!
      Ja używam tego laktatora i jestem bardzo zadowolona.
    • pati44 Re: laktator reczny 12.03.07, 11:19

ja mam avent isis ręczny. życia bez niego sobie nie wyobrażam. jeszczew
      szpitalu mi się przydała a po popwrocie do domu mogłam od razu gdzieś wyskoczyć
      i zostawić malucha z tatą bez stresu że się obudzi głodny.
    • kwrzosek1 Re: laktator reczny 12.03.07, 11:21
      ja mam i mi sie bardzo przydał,mimo ze nie wrociłam do pracy jeszcze ale duzo
      bylo sytuacji w ktorych potrzebne było sciaganie,no i przy zapaleniu piersiu
      pomogł,a gdybym kupiła wczesniej(a kupiłam jak synek miał 7 dni) to uniknełabym
      tego zapalenia.
    • adebniak Re: laktator reczny 12.03.07, 16:10
      wydaje mi sie ze warto od razu zainwestowac w lepszy (bo ze sie przyda - to na
      pewno). Ja przed urodzeniem kupilam tanszy (Canpol) z pompka i po 1,5 miesiaca
      sie zepsul.. Teraz kupilam Aventu i mam nadzieje ze sie sprawdzi dluzej. W
      kazdym razie juz widze ogromna roznice w jakosci i obsludze. Pozdrawiam
      • dominika0808 Re: laktator reczny 12.03.07, 19:45
        ja mam laktator Awentu , ale niestety przy najlepszych checiach udalo mi sie
        sciagnac jedynie 10-20 ml mleczka...probowalam w ciszy , spokoju, przed
        karmieniem dziecka jak piersi byly nabrzmiale, zaraz po karmieniu i nic...a
        potrafilam tak odciagac nawet 40 minut...dalam wiec sobie spokoj i dzieki temu
        synek (17 msc) nie nauczyl sie nigdy picia z butelki wiec nie bede musiala go
        oduczac :)) w wieku 8 miesiecy potrafil ladnie pic z kubeczka lub filizanki...
      • dominika0808 Re: laktator reczny 12.03.07, 19:47
        dodam jednak, ze prawie wszystkie moje kolezanki posiadajace dzieci korzystaja
        wlasnie z tego laktatora (Avent) i sa bardzo zadowolone...wiec moze ja cos zle
        robilam...
        • aneczka251 Re: laktator reczny 12.03.07, 20:13
          ja miałam najpierw NUKA ręczny i po kilku dniach używania połamała się rączka
          oddałam do reklamacji w zamian oczywiście za doplata dostałam również NUKA ale
          elektryczny,ten okazał się jeszcze gorszy nie ściągał pokarmu więc też go
          oddałam do reklamacji okazało się że był wadliwy więc sprzedawca oddał mi
          pieniądze.Powiedziałam że już nie kupię żadnego i wtedy kolezanka dała mi
          reczny AVENTA poniewaz go nie uzywała i okazal sie najlepszy na swiecie.POLECAM
          JEST CUDOWNY!!!!!!!!!!
          • mamakuby80 Re: laktator reczny 13.03.07, 07:13
            dziękuję Wam bardzo....wasze opinie bardzo mi pomogły w wyborze
    • wiechlina Re: laktator reczny 13.03.07, 13:36
      Ja mam raczej kiepskie doswiadczenie z ręcznym laktatorem Cannpola - po miesiącu zaczął strasznie skrzypieć i trzeba się nieźle namachać, żeby ściągnąć butlę mleka. Może Aventa jest przyjemniejszy w obsłudze, ale gdybym miała jeszcze raz kupować, to na pewno zainwestowałabym w elektryczny.
    • mama_misi3 Re: laktator reczny 13.03.07, 16:51
      Używałam i używam nadal Aventa Issis. Sprawdza się bardzo dobrze.
    • akan77 Re: laktator reczny 13.03.07, 18:08
      witam
      mam w domu ręczny Aventu na początku super ściągałam w 15 minut 120 ml, aż
      któregoś dnia przestał działać. W ogóle nie zasysa. Może coś źle robię Może
      wiecie co mogę zrobić aby znowu działał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka