Dodaj do ulubionych

zagęszczać mleko z piersi, jesli tak to czym?

20.05.07, 14:12
Za miesiąc wracam do pracy. Od pewnego czasu chciałam nauczyć małego pić z
butelki - i nic, zaden smoczek mu nie smakował, a uwieżcie próbowałam wielu.
Postanowiłam wprowadzać małemu (ma 4,5m) inne pokarmy. dziś pierwszy raz
dałam mu troszkę jabuszka ze słoiczka. Magazynuje mleko i chciałabym żeby
moja mama podawała mu łyżeczką i trzeba je zagęścic. Moje pytanie czym
najlepiej?
Proszę mi powiedzieć czy takie menu dla 5 m dziecka będzie dobre
6-7 - mleko z piersi
9-10 deserek ze słoiczka
12-13- mleko odciągnięte zagęszczone
15-16 - zupka ze słoiczka
18-19 - mleko z piersi
20-21 - pierś
w między czasie rozcieńczony soczek lub herbatka
w nocy jeszcze jakieś 2 razy pierś
czy dla takiego malucha będzie to dobre rozwiązanie???
z góry dziękuję za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • ithilhin Re: zagęszczać mleko z piersi, jesli tak to czym? 20.05.07, 14:27
      a moze kleik czy kaszka na mleku z piersi?
      • mamaigorka2007 Re: zagęszczać mleko z piersi, jesli tak to czym? 20.05.07, 14:29
        wszystko jedno który kleik????
        • patjanek Re: zagęszczać mleko z piersi, jesli tak to czym? 20.05.07, 14:53
          Ryżowy albo kukurydziany, może być na przemian (oba dozwolone w tym wieku),
          albo smakowe kaszki bez mleczne ale ich nie polecam bo są strasznie słodkie. Ja
          mojemu synkowi wcale ich nie daję. Powodzenia
    • raila2 Re: zagęszczać mleko z piersi, jesli tak to czym? 20.05.07, 15:20
      Obawiam się, że bedziesz miała problem z zagęszczeniem swojego mleka, gdyz
      mleko kobiece ma własciwości rozrzedzające. Próbowłam nie raz i nigdy się nie
      udało i nieważne ile wsypiesz kleiku lub kaszki.
      • kita_76 Re: zagęszczać mleko z piersi, jesli tak to czym? 20.05.07, 17:13
        To przynajmniej wiem dlaczego nie chcial mi sie kleik kukurydziany zrobic,
        dosypywalam i nic, caly czas bardzo rzadka konsystencja,
        pzdr
    • mikolciowa Re: zagęszczać mleko z piersi, jesli tak to czym? 20.05.07, 17:48
      NUTRITRON to zagęszczacz dla niemowląt, działa na mleku naturalnym jak i na
      modyfikowanym. Moje dziecko od urodzenia miało zagęszczane moje mleko ponieważ
      miało refluks. Do kupienia tylko w Aptece ok.20 zł ,Bezpieczne dla niemowląt
      (mączka z chlebowca świętojańskiego)
      • mamaigorka2007 Re: zagęszczać mleko z piersi, jesli tak to czym? 20.05.07, 18:14
        jak się go stosuje?? i czy jest dostepny bez recepty?
        • ithilhin Re: zagęszczać mleko z piersi, jesli tak to czym? 20.05.07, 18:50
          bez recepty.
          tylko on ma za zadanie zageszczacmelko juz w zoladku, dlatego daje go sie do
          mleka i szybko podaje.
          ale pewnie jak sie zostawi chwile w cieplym mleku piersiowym to sie taki kisiel
          zrobi i da sie lyzeczka podac, musisz sprobowac jak to wyjdzie.
          dawkowanie jest na opakowaniu.
          • mamaigorka2007 Re: zagęszczać mleko z piersi, jesli tak to czym? 21.05.07, 11:49
            chyba się na to nie zdecyduje, szukam czegoś co zageści mleko i mama jak z nim
            zostanie bedzie spokojnie mogła podać to Igorkowi
    • mamaigorka2007 Re: zagęszczać mleko z piersi, jesli tak to czym? 21.05.07, 17:33
      wiem ze jestem natarczywa, ale czym zageszczacie własne mleko gdy dzidzius nie
      chce pic z butelki i trzeba podawac łyzeczką?
    • run_away83 Re: zagęszczać mleko z piersi, jesli tak to czym? 22.05.07, 14:42
      rozumiem że chcesz uniknąć podawania mleka butelką? niezagęszczone mleko (jak
      również herbatkę, soczek, etc.) też można podać łyżeczką, tylko oczywiście
      wymaga to sporo cierpliwości. możesz też kupić kubeczek z dzióbkiem medeli
      (calineczka.pl/sklep/product_info.php?
      cPath=55_159&products_id=3277&osCsid=21ac527c13bd8b35971f08d9ea1bfa10)-
      powinnaś dostać w aptece, jest niedrogi, dla mnie to rewelacja, mojego synka
      dopajali tym już w szpitalu, tuż po urodzeniu, i używamy go do tej pory.
      • mamaigorka2007 do run_away83 22.05.07, 14:54
        fajny ten kubeczek, dzięki za taką informacje - widze światełko w tunelu :) na
        pewno go wyprubuję!!! mam nadzieję że znajdę taki
        • run_away83 Re: do run_away83 22.05.07, 15:02
          proszę bardzo :) nas ten kubeczek nie raz i nie dwa uratował, bo moje cyckowe
          dziecię butelkę miało zawsze w głębokim poważaniu, do tej pory piło tylko z
          takiego kubeczka i z łyżeczki (no i z cyca przede wszystkim), za to ostatnio
          kupiłam mu niekapek z miękkim ustnikiem, i owszem, pije z niego, ale... jak
          dorosły ze szklanki, po odkręceniu pokrywki :D (ma niespełna pół roku)
          • kita_76 Re: do run_away83 22.05.07, 20:25
            Kurcze mi sie ten link nie chce otworzyc a jestem baaaardzo zainteresowana (tez
            problem z butla, a tez powinnam zageszczac), mowicie ze powinnam go dostac w
            aptece?
            pzdr
            • run_away83 Re: do run_away83 22.05.07, 21:22
              bo źle wkleiłam :/ skopiuj wszystko co jest poniżej i wklej w okno adresu
              przeglądarki:

calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=55_159&products_id=3277&osCsid=21ac527c13bd8b35971f08d9ea1bfa10
              • kita_76 Re: do run_away83 23.05.07, 08:35
                Dzieki wielkie! Wyglada dosc skompilkowanie, ale musze sprobowac, tylko skoro
                nie chce butli to czy bedzie chciala pic z takiego kubeczka,oto jest pytanie...
                pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka