ma.malina 01.02.08, 11:44 Od porodu ( 2 tygodnie) strasznie się pocę , dosłownie pływam i to tylko w nocy . Czy ma to jakiś związek z karmieniem ? I jak długo to trwa ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasialu5 Re: Pocenie 01.02.08, 12:40 Ja też tak miałam. To organizm pozbywa się wodyktóra nagromadziła się w ciąży. Niedługo powinno minąć. U mnie przeszło po 3 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: Pocenie 01.02.08, 12:51 wydaje mi sie, ze to może być hormonalne, hormony muszą wrocic do równowagi po ciązy i porodzie, i z czasem pocenie przechodzi. Inna sprawa to moze ubierasz sie za goraco, za gruba koldra, duchota w pokoju, moze ze wzgledu na dziecko? jezeli "plywalabys" i w dzien to mogłaby byc to np cukrzyca, choroba tarczycy lub inne chorobsko, nie mniej jednak jeżeli sie to nasili to wspomnij lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
duniacha Re: Pocenie 13.03.19, 22:59 Odświeżę ten wątek. Czy 7 miesięcy po porodzie mogę łączyć nadmierne pocenie się z kp? Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Pocenie 14.03.19, 14:07 Pocenie się nie ma związku z kp, tylko z utratą wody po porodzie. Skoro od porodu minęło dużo czasu, to przyczyna jest inna. Lekarz powinien zlecić odpowiednie badania. Odpowiedz Link Zgłoś