Dodaj do ulubionych

Avent - czy warto?

30.08.03, 16:16
Waham się w kwestii kupienia odciągacza do mleka Aventu wraz z butelką i
woreczkami oraz podgrzewacz do w/w butelek
Nie jestem pewna czy to jest potrzebne - wracam do pracy 8.09.
czy może zastąpić to wszytko czymś innym
Oba zestway kosztują ok. 260zł a sam pogrzewacz Philipsa kosztuje ok. 99zł

Więc może trzeba jakoś inaczej?

Bardzo proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • rubi21 Re: Avent - czy warto? 30.08.03, 18:11
      Moge tylko napisac jak to ze mną i moim dzieckiem było. Miałam odciagacz Avent,
      nigdy nie żałowałam że go kupiłam, jak dla mnie sprawdził się. Miałam tez
      woreczki ale rzadko uzywałam, raczej zostawiałam w butelkach mleko. Natomiast
      jeśli chodzi o podgrzewacz to jakos bez niego sobie poradziłam. Jeśli chciałam
      mieć szybko gorącą wode zeby pokarm podgrzać gotowałam ją w czajniku
      elektrycznym ale i bez niego chyba nie stanowiłoby to problemu. Przygotowanie
      mleka w podgrzewaczu i przy pomocy goracej wody z innego źródła zajmuje tyle
      samo czasu (koleżanka mi podpowiedziała, że tak jest, bo nad podgrzewaczem tez
      sie zastanawiałam), a jak wiadomo nie jest to urządzenie tanie, więc nie
      kupiłam. Wiem natomiast ze nie należy trzymać mleka nonstop w podgrzewaczu w
      tzw. pełnej gotowosci, powinno sie je przechowywać w lodówce. Decyzję
      pozostawiam Tobie ale odciągacz polecam a podgrzewacz odradzam. Pozdrawiam Apa
    • improve Re: Avent - czy warto? 30.08.03, 19:28
      Ja miałam i odciągacz i podgrzewacz - oba były rewelacyjne. Przez pierwsze
      miesiace dziecko spało z nami w sypialni i podgrzana woda w środku nocy to był
      naprawdę luksus, bez biegania do kuchni itp. Laktator też świetny. Drugi raz
      też bym kupiła.
    • ajlon Re: Avent - czy warto? 30.08.03, 19:41
      Witam! Myślę, że warto mieć laktator jeśli chcesz podtrzymać laktację. U mnie
      bardzo się sprawdził głównie dlatego, że po powrocie do pracy moja córeczka
      zaczęła odmawiać ssania piersi (może tak zareagowała na stres). Bez odciągacza
      nie poradziłabym sobie z nawałem. A z tego co odciągnęłam zawsze mogłam zrobić
      jej choć kaszkę. Mimo, że nie korzystałam z niego długo, bo ok.2 miesięcy to
      byłam bardzo zadowolona. Warty był tych pieniędzy choć wg. mnie odciągania
      trzeba się nauczyć. Mleko przechowywałam w butelce, nie czułam potrzeby
      posiadania woreczków. Nie brakowało mi też podgrzewacza, choć myślę, że teraz
      na etapie słoiczków mógłby być przydatny. Zdecydowanie polecam Avent.
      Pozdrowienia Ilona
      • nicol-e Re: Avent - czy warto? 30.08.03, 20:10
        podgrzewacz odradzam- drogi, a ja podgrzewałam wode w czajniku i zalewalam
        butelke stojąca w miseczce. co do laktatora- wachałam się, czy go kupić,
        kupilam jeszcze przezd porodem i przydał sie i to bardzo. jak maly mial 3 tyg
        trafil do inkubatora, tam podawano mu oprócz mojej piersi herbatke z butelki i
        synek szybko nauczył się, jak wygodnie pić z butelki, gdzie szybko leci. Nie
        chcial ssać i musialam co 3 godz odciągac mleko laktatorem przez bodajże 5 m-
        cy, jak nie dłużej. Tak intensywnie używałam, ze 2 korpusy mi pekły:)
        pozdrawiam- Aurelia
        • improve Re: Avent - czy warto? 30.08.03, 20:25
          No a dla mnie podgrzewacz to było wybawienie i naprawdę duża pomoc w nocy, bo
          prawie na śpiąco nalewałam wodę ;)
          Natomiast laktatora używałam do pobudzania laktacji, to prawda, że trzeba się
          nauczyć odciągać, na początku nie potrafiłam, i się zastanawiałam, co w nim
          takiego super, ale po kilkunastu minutach udręki w końcu zaskoczyłam i
          odciągałam całą butelkę.
      • jamila Re: Avent - czy warto? 07.09.03, 12:38
        Avent w ogole jest swietny, zaluje, ze nie mialam laktatora od razu!W szpitalu
        uzylam jakiegos 'bezfirmowego' z apteki- tak bolalo, ze sie zrazilam i dlugo
        nie moglam sie zdecydowac. Tu na forum dziewczyny doradzily Avent -jestswietny,
        tylko mam juz tak malo pokarmu (dokarmianie i skutki...:(((), ze musze zaczac
        odciagac jak najczesciej - co 2 godz.Ale Avent jest swietny.
        Dziwi mnie cena o ktorej piszesz. Kupowalam ok 3 tyg temu - za 135 zl (+2 male
        butelki), do tego osobno kupilam butle z woreczkami za 26 zl (woreczkow nie
        jest b.wiele, ale mozna je osobno dokupic).
        Co do elektr.laktatora, to z tego co wiem, jest swietny przy slabej laktacji -
        zaluje, ze nie wypozyczylam w pore, ale uznalam, ze bardziej mi sie oplaca
        Avent.
        A co do Aventu - tak mi odpowiada, ze ostatecznie uzywam juz nie tylko
        podgrzewacza (mialam wczesniej przez moment Philipsa, ale wymienilam go
        doplacajac max 30 zl na Aventa i b.sie ciesze!)ale teraz tez i
        sterylizator...Wydate, nad ktorymnajdluzej sie zastanawialam, ale spalilam juz
        tyle butelek Aventu,ze jesli tak dalej, to mi sie ten wydatek zwroci - butelki
        & smoczki nie niszczeja wreszcie)
        Jedna uwaga co do gotowania butli Avent: nie nalezy wstawiac do zimnej, ale
        wrzucac do goracej - tak, aby plywaly, a nie staly na dnie!

POzdrawiam - Jamila
    • poleczka2 Re: Avent - czy warto? 30.08.03, 22:35
      Droga Cetebe! Warto, bardzo warto. U mnie było tak. Ja wróciłam do pracy to
      Oluś miał 4 miesiące ale my tak zrobiliśmy, że jak mąż wraca z pracy to ja idę
      i vice versa. Pracuję tylko 3h dziennie ale wtedy Oluś potrzebował jedzenia
      akurat gdy ja byłam w pracy. Zamrażałam dużo mleka, miałam specjalne plastikowe
      pobręcze zakładane na sutek do którego spływało mleko, przechowywaam je w
      butelce i zamrażałam jesżeli potrzeba przyszła. Rozmrażałam nocą w lodówce albo
      przez włożenie do gorącej wody. Laktator jest fantastyczny, kup chociaż
      podgrzewacza nie polecam bo naprawdę nie warto. Jak moje przedmówczynie pisały
      tak samo dobrze jst zalać wrzątkiem. Jak chcesz więcej wiedzieć na temat Aventu
      i produktów, posiadam właściwie wszystkie zapraszam na priva:
      malgosia_m@ntlworld.com
      • dorrit Re: Avent - czy warto? 02.09.03, 09:32
        Ja tez mialam oba - odciagacz i podgrzewacz, bez woreczkow. Sprawdzily sie.
        Mam uwage co do podgrzewacza: z czasem podgrzewal jakby coraz wolniej, a
        uzywalam go przez jakies 9 miesiecy; w garnku z wrzatkiem tez mozna podgrzewac,
        ale jesli garnek z butelka stoi na wlaczonym gazie, to butla Aventu szybko sie
        zniszczy (przedziurawi od dolu)...
        Ogolnie: bardzo lubie firme Avent.
    • macinak Re: Avent - czy warto? 02.09.03, 10:21
      Mam laktator i teraz już mi nie jest potrzebny ale były momenty, że okazywał
      się niezastąpiony. Na prawdę niezastąpiony bo miałam również odciągacze innych
      firm i nie mogły one sie równać z ręcznym aventem.
      co do podgrzewacza nie wypowiadam się bo go nie miałam :) dawałam sobie radę z
      na pewno gorszym ale za to tańszym podgrzewaczem innej firmy.
      Gośka
    • zallidia Re: Avent - czy warto? 06.09.03, 20:48
      Hej,
      laktator Avent polecam. Miałam laktator Medeli, ale na moich piersiach się
      zupełnie nie sprawdził. W Avencie wytwarza się próżnia, co dodatkowo wzmacnia
      siłę ssania bez konieczności "rozciągania" brodawki w nieskonczoność. W pracy
      sciągam dwie butelki mleka, wkładam do lodówki, przewożę w torbie
      steropianowej i w domu też wkładam do lodówki. Następnego dnia moja Zuzia pije
      to mleczko. Do podgrzania złuży miseczka i czajnik z wodą. Woreczki (ja używam
      Medeli) przydają się w piątek, kiedy zamrażam mleczko, które Zuzia zje w
      poniedziałek. Te woreczki są bardzo dobre i wygodne. W weekendy karmię piersią
      cały dzień. Ten system się sprawdził, nie odczuwam, żebym miała mniej pokarmu.
      Pozdrawiam,
      Lidka
    • 11ulla Avent: ręczny czy elektryczny 07.09.03, 10:27
      witam
      za tydzień wracam do pracy i nie wiem czy kupić laktator, czy też tylko
      wypożyczyć
      KTÓRY WEDŁUG WAS JEST LEPSZY: RĘCZNY CZY ELEKTRYCZNY ???

Mam teraz jaiś ręczny odciągacz, ale zupełnie mi się nie podoba
      a poza tym zmniejsza mi się ilość pokarmu, z jednej strony to dobrze - bo chyba
      nie bedę musiała męczyć się z odciąganiem w pracy, a z drugiej strony - moj
      Maurycek ma tylko 5 miesięcy i szkoda by było całkowicie przestać karmić ...i
      powinnam raczej popracować nad laktacją
      jutro własnie robie wyprawe po latator

• basia757 Re: Avent - czy warto? 08.09.03, 15:02
      Warto, na pewno. Słyszałam, że elektryczne są najlepsze, nie trzeba się tak
      namachać jeśli masz problemy z pokarmem ( zanik ) i pracujesz nad laktacją jak
      ja. Mój mały synek jest dokarmiany mlekiem kozim i za pierś łapie rzadko.
      ratuję się więc odciągaczem. Urządzenie jest dość delikatne, pęka i łamie się
      na gwincie. Co wtedy robicie ? Podgrzewacz dostaliśmy w prezencie Philips
      samochodowo-domowy. Chodziło nam o podgrzewanie na wyjazdach letnich. Jednak
      znakomicie sprawdza się w domu, w nocy, czy dla słoiczków. Można ustawić
      dowolny stopień - reg. temperatury. Jeszcze nic mi się nie stało. Sterylizuję
      wrzątkiem. Minęło 6 miesięcy i teraz już chyba nie potrzebne takie wydatki.
      Dziękuję za radę odnośnie wyparzania butelek avent. Uważam avent za najlepszy i
      przystępny cenowo, warto zainwestować. Canpol po takim czasie używania wygląda
      strasznie. i są te straszne gumowe smoczki. Pozdrawiam basia757
    • madzikowa Re: Avent - czy warto? 10.09.03, 11:49
      Odciagacz mam i chwale (odciagam codziennie 2x juz od poczatku maja), ale nie
      ten na woreczki, tylko z butelkami. Mleczko zamrazam w sloiczkach (teraz juz
      nie wypazam, tylko dokladnie myje).

A mleko podgrzewamy wkladajac butelke do kubka z goraca woda. Moze mniej
      wygodnie, ale za to taniej:))

Uwazaj tylko, bo odciagacze czasami pekaja (gwint, gdzie dokreca sie butelke0.
      Zachowaj wiec paragon, bo to mozna reklamowac i dostaje sie nowa czesc!

Pozdrawiam
      Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka