tyda 02.06.08, 06:29 Od trzech dni synek - 4,5 mieisiąca, robi kupę bardzo spienioną ( kolor żółty) bez żadnej treści praktycznie, dużo, ze dwie trzy dziennie...Czy to normalne, karmię tylko piersią, nic nowego ostatnio nie wprowadzałam do jedzenia, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia889 Re: kupa - piana 02.06.08, 08:58 A miał żółtaczkę? U nas było podobnie w tym czasie i powiedziano mi, że to objaw pozbywania się żółci z organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
druuna Re: kupa - piana 02.06.08, 10:11 Może zaczął więcej łykać powietrza podczas ssania? wtedy to powietrze musi gdzieś wyjść ;) jak nie beka sobie :p to wychodzi pupcią ;) Jeśli go brzuszek nie boli to nic złego się nie dzieje. Bez treści te kupki mogą być bo na przykład maluszek zaczął trawić twoje mleczko tzw. bezresztkowa czyli wszystko co wyssie to trawi i trafia do jego organizmu bez produktów ubocznych ;) Zuzia też robiła takie pianki i to o wiele częściej niż trzy dziennie! ;) Jeśli innych dolegliwości nie obserwujesz to nie martw się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mpogus Re: kupa - piana 02.06.08, 10:25 Mój mały miał tak samo, znajoma doradca laktacyjna zasugerowała, /ze to może od ząbkowania - dużo śliny, a w niej piana i powietrze, no i za jakiś miesiąc wyszły 2 jedynki i piana znikła, czekam bo chyba będzie wracać. Odpowiedz Link Zgłoś