alicja131313 11.06.08, 10:40 Witam! Czy dziesięciomiesięczne dziecko karmione piersią powinno być dopajane. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reno77 Re: dopajanie 11.06.08, 14:01 Ja swojemu dziesięciomiesięcznemu daję dużo picia - woda, herbatka tyle ile chce, do tego pierś ok 5 razy na dobę. Czytałam gdzieś, że jeśli dziecko pije z piersi dużo i dostaje na żądanie tyle razy ile chce, to powinno wystarczyć, ale ja mojemu daję już dawno pić z kubeczka - a teraz przy upałach w domu mam z 27 stopni, dzidziuś się strasznie poci bo ruchliwy jest i pije jak smok. Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die Re: dopajanie 11.06.08, 17:56 Nie, jesli dziecko dostaje tyle razy pierś ile chce. Tak, ostatecznie, jesli są upały. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Re: dopajanie 11.06.08, 20:22 Jesli nie ma dostepu do piersi kiedy chce to tak. Mojej coreczki ktora ma prawie 8.5 mca nie dopajam. Czasem dostaje troche wody do picia, slodkich napojow nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: dopajanie 11.06.08, 20:25 Wg mnie na pewno należy regularnie proponować dziecku wodę, szczególnie w upały. Ale jeżeli ma pierś na żądanie, może wody nie chcieć, i pierś mu całkiem wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś