Dodaj do ulubionych

czy to okres??

05.11.08, 11:49
mam dosyc intymne pytanko, otoz 3 miesiace temu urodzilam synka i karmie go
caly czas piersia, od wczoraj zaczelam bardzo mocno plamic, myslalam ze to
okres sie zbliza ale dzis troche sie zdziwilam bo nie jest to taki normalny
okres tylko takie jakby plamienie w kolorze bordowym lub mocno brazowym ale na
tyle obfite ze musze nosic podpaski, nic mnie nie boli, nawet nie czuje sie
tak jak na okres, dodam jeszcze ze 6 tygodni po porodzie zaczelam brac
Cerazette ale tylko jedno opakowanie i odstawilam, czy to moga byc skutki
uboczne tych tabletek czy moze to okres?
Obserwuj wątek
    • vi-23 P.S. 05.11.08, 11:52
      mam nadzieje ze pytanie zadalam na odpowiednim forum...jezeli nie to przepraszam :/
      • matysiaczek.0 Re: P.S. 05.11.08, 12:02
        Powiem na swoim przykładzie, jak było. Też pierwsze krwawienia były dziwne, bezbolesne, bez koloru czerwieni, za to właśnie brunatne. Następne były już bardziej regularne, bardziej przypominające miesiączkę. Teraz jest znowu inaczej, ale to wina tebletek, więc nie na temat. Myślę, że jest wszystko w porządku u Ciebie. Pani Monika zawsze pisała, że martwić się trzeba bardzo obfitymi i ostro-czerwonymi krwawieniami. Ale jeśli bardzo niepokoisz się, zawsze możesz iść do lekarza :)
    • monika_staszewska Re: czy to okres?? 05.11.08, 22:54
      Plamienia, krwawienia zarówno podczas przyjmowania tabletek, jak i już po ich
      odstawieniu i to kilka tygodni wcześniej, zwykle jednak jest normalne. Skoro w
      sześć tygodni po porodzie zaczęła Pani przyjmować Cerazette i wzięła Pani całe
      opakowanie, wnioskuję, ze skończyła je Pani mniej więcej dwa tygodnie temu.
      Raczej niemożliwe jest, żeby od razu po odstawieniu pojawiła się owulacja, po
      której spodziewamy się miesiączki. Obecne krwawienie raczej jest więc chyba
      wynikiem odstawienia tabletek, nie normalną miesiączką która była poprzedzona
      owulacją.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska
      • vi-23 Re: czy to okres?? 06.11.08, 09:16
        przez 2 czy 3 dni przed tym plamieniem mialam biale uplawy, czy to nie mogla byc
        owulacja? poza tym dzis juz czuje sie tak jak na okres, pobolewa mnie brzuch i
        plamienie przeszlo juz w takie normalnie miesiaczkowe krwawienie
        • matysiaczek.0 Re: czy to okres?? 06.11.08, 09:39
          Vi...bez złośliwości piszę, ale bardzo mnie interesuje...jakie ma to dla Ciebie znaczenie czy to okres czy nie? jeżeli to okres, to co? Zdrowa jesteś, silna, organizm uznał, że znowu możesz zajść w ciążę. A jeżeli to skutki uboczne pigułek, yo co? Też nic... A boisz się, że coś nie tak? Idź dziewczyno do lekarza, zbada Cię, wszystko powie, uspokoi...pozdrawiam
        • monika_staszewska Re: czy to okres?? 07.11.08, 11:01
          2-3 dni przed miesiączka raczej owulacji być nie mogło. Ale jak
          napisałam może to być krwawienie w wyniku odstawienia tabletek czyli
          taka udawana miesiączka. Zresztą zarówno podczas stosowania tabletek
          jak i po ich odstawieniu mogą się pojawiać nieregularne
          krwawienia/plamienia.
          pozdrawiam :)
          monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka