Dodaj do ulubionych

komornik...

25.04.12, 13:07
z tego co piszecie to idąc do komornika trzeba mieć tytuł wykonawczy czyli klauzulę natychmiastowej wykonalności.czy to cos innego niz wyrok który ma mi przyjść do domu?bo mi nadal po sprawie nic nie przysłali a juz ponad miesiąc minął i jak byłam ostatnio pytać kiedy mi to przyjdzie to pani powiedziala że przed 10 maja nie ma co liczyć(to będzie niemal dwa miesiące po sprawie).nie specjalnie mi się spieszy.do 10 maja to powinnam już dostać drugie zasądzone alimenty ale ojciec dziecka i tak już mi powiedział że nie będzie płacił.

czy więc powinnam juz teraz zgłosić się po ten tytuł wykonawczy do sądu?bo pewnie z tym też będa zwlekać.

usłyszałam też ze komornik nie wyciągnie dla mnie zaległych alimentów czy tak jest.
Obserwuj wątek
    • oliwija Re: komornik... 25.04.12, 13:23
      idziesz do sadu i prosis o nadanie klauzuli wykonalnosci. zazwyczaj od reki to robia.

jak bedzie mail z czego to sciagnie zlaegłe nawet 10 lat wstecz.
    • oliwija Re: komornik... 25.04.12, 13:24
      miesiac po sprawie nie masz wyrku? na uprawomocnienie jest 21 dni. iz do sadu moze tatus zlozyl apelacje.?

ja dostałam 22 dni po wyrkou. z tym ze poszłm do sadu. nie czekalam az mi przysla.
      • d_dora Re: komornik... 25.04.12, 16:43
        byłam w sądzie.wyrok uprawomocnił się w ciągu tygodnia ale nie wydali tego jeszcze bo tłumacza się że maja dużo spraw i protokolantki się nie wyrabiają. a do tego teraz te święta więc...wkurza mnie to bo chce tez sie zgłosić bo zasiłek rodzinny i w takim razie wszystko się przeciąga.

a to nadanie klauzuli wykonalności to moge juz iśc załatwiac czy dopiero jak mi przyjdzie ten wyrok z sądu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka