Dodaj do ulubionych

samodzielne mamy chca wiecej dzieci??

26.11.04, 16:37
witam wszystkich smile

Coraz czesciej sie nad tym zastanawiam. Czy samodzielne mamy chca miec wiecej
dzieci? Nie wykluczam a wrecz chcialabym miec drugie dziecko- tym razem
malego mezczyzne w domu.. hmm wiadomo -trzeba najpierw znalezc wiekszego tongue_out
Dopytuja znajomi (ze moze pomysle o drugim??), dopytuje moja corka... tyle ze
chcialaby miec starszego wink))
Jasne-nic na sile! Ale zbyt duza roznica wieku tez moze byc przyczyna
konfliktow...
...Milion mysli w glowie..tak, nie, moze kiedys...
A co wy o tym myslicie?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 26.11.04, 19:14
      Ja myśle o tym bardzo intensywnie........niestety będę musiała swoje plany
      przełożyć na jakiś czas.....muszę troszkę odpocząć....a poza tym zmieniam pracę
      i na razie zarabiam niewiele.....gdyby nie zarobki już teraz zdecydowałabym się
      na adopcję.....natomiast na samodzielna ciążę chyba nie.....
    • pelaga Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 26.11.04, 19:56
      > A co wy o tym myslicie?

Mysle o tym, szczegolnie ostatnio, ale nie doszlam do zadnych konstruktywnych
      wnioskow wink)) Czyli

> ...Milion mysli w glowie..tak, nie, moze kiedys...

Dla mnie strasznym dramatem bylaby kolejna pomylka i samotne wychowywanie
      dwojki dzieci, uzeranie sie z dwoma exami, przezywanie tego wszystkiego od
      nowa, brrrrr... sad(( To mnie zdecydowanie chlodzi. A jakos nie umiem oderwac
      sie od przeszlosci i nie rozpatrywac tej gorszej opcji.
      Pozdrawiam
      • maminekb Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 26.11.04, 21:50
        o jej a myślałam że tylko ja o tym myślę....
        ostatnio troszkę przytyłam i waże już 57 kg - mając 176 wzrostu.....
        przytył też mój biust i tak sobie pomyśłam jakie byłoby to wspaniałe mieć
        ponownie takie małego ssaka w domku. Jeszcze tak niedawno moja Córcia zajadała
        cycuszka i to było takie zespolenie i mieć drugą taką zawadjakę ehhh ja bym
        chciała mieć dziecko z Byłym, jeżeli byłoby takie wspaniałe jak nasza Córka
        taka zdrowa, pełna życia, długonoga i taka śliczna i mająca ten jego wdzięk i
        siłę, ale z drugiej strony nie chcę za nic w świecie wychowywać sama drugiego
        Dziecka. Więc skoro były nie chce być z nami a ja nie pokocham nikogo innego to
        pewnie muszę się pogodzić z tym że będę mamą jedynaczki .....
    • chalsia Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 27.11.04, 11:41
      Ja bym chciała. Bardzo. ALe niestety nie będzie mi to dane. Nawet jeśli trafił
      by się partner na życie, to juz będzie za późno.
      sad(((((((

Pozdrawiam,
      Chalsia
      • tygrysica_krakow Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 27.11.04, 11:50
        Ja bym chciała mieć małego synka za jakiś czas. Jedyne co mnie w tym wszystkim
        przeraża to poród. Mam tak traumatyczne przeżycia z pierwszego ( położne
        traktowały mnie skandalicznie, wszystko trwało 18 godzin... ), ze zawet nie
        mogę oglądać scen porodu w telewizji.
        Chciałabym urodzić ale wiem, że nie jestem w stanie zrobić tego siłami natury
        bo znalazłabym się w wariatkowie ( serio ) będę zmuszona jakimś cudem załatwić
        sobie cesarkę.
        Ale dzidziuś jak najbardziej smile))))
      • nooleczka Chalsia!!!! 30.11.04, 14:01
        Ale mnie wkurzyłas! Najchętniej bym Cię wytargała za ucho wink

Co Ty za przeproszeniem pieprzysz? Jakie za późno?? O czym Ty w ogóle...ech sad

Dziewczyno! Znam OSOBIŚCIE kobietę która urodzila dużego zdrowego dzidziusia w
        wieku lat 50!
        No Tobie chyba jeszcze daleko do tego pięknego wieku?

Myśl pozytywnie, człowieku! A moze spotkasz swego lubego za 2 miesiące, tylko
        jescze nie będziesz wiedziała, że to ten?
        • chalsia Re: Chalsia!!!! 02.12.04, 00:51
          Tylko, że uważam rodzenie dziecka w wieku lat 50 za, no powiedzmy,
          nieodpowiedzialne. Bo nie ma gwarancji (no, nigdy nie ma, ale sa za to
          statystyki) na to, że matka nie osieroci takiego dziecka wcześnie. Przykro by
          mi było osieracać dziecko w wieku np 20 lat.

Pozdrawiam,
          Chalsia

PS. a nawet jak go zapoznam za 2 miesiace, to jeszcze sporo czasu potrzeba by
          się przekonać, ze to "ten".
    • pabloha wróżka -> córka ;) 29.11.04, 22:27
      Jak to sie sprawdzi, a ma w niedalekiej przyszłości ,to przetrę oczy ze
      zdziwienia. Póki co, nie wyobrażam sobie, że poznaję 'TEGO' faceta i mam drugie
      dziecko.
    • anetina Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 30.11.04, 00:23
      ostatnio widziałam malutką dziewczynkę
      nigdy nie chciałam mieć córki
      ale wtedy poczułam takie dziwne uczucie
      zapragnęłam mieć drugie dziecko i to właśnie mała dziewczynkę
      mój synek już niedługo skończy 14 miesięcy
      nigdy nie widział ojca
      samotnie nie zdecydowałabym się na drugie dziecko
      synek był świadomie
      i to chyba jest mój największy błą, że nie potrafiłam mu wybrać normalnego ojca
      drugi raz takiego błędu nie zrobię

pozdrawiamy
      • martina100 Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 30.11.04, 10:48
        Jako samodzielna nie zdecydowałabym się na drugiego dzidziusia ,
        ale od jakiegoś czasu w moim życiu zaczeło się troszkę przejaśniać
        jest nadzieja że moja córcia będzie miała rodzeństwo jestem młodą kobietą i tak
        naprawdę życie przede mną, dzisiaj własnie urodziła moja przyjaciółka, to
        znaczy miała cesarke, przyszła na świat córa, 64 cm, 3210 g i pomyslałam ze
        chciałabym jeszcze raz przeżyć takie szczęście,

chciałabym aby to wszystko złe co przeszłam uleciało z mojej pamięci,
        chciałabym za jakiś czas świadomie, bez obaw i niepewności zajść w ciąże i
        urodzić dzidziusia. A moja córcia podpytuje o rodzeństwo , tłumaczę jej że
        przyjdzie na to czas.
    • montezka Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 30.11.04, 11:22
      ja już mam dwójkę urwisów, 2,5 latka i 10-cio miesięczną córcię. Od 4 m-cy
      jestem samodzielna i gdyby nie pomoc mojej mamy, byłoby ciężko. Czy chcę wiecej
      dzieci? nie, nie chcę. Nawet gdyby pojawił się next, nie zdecyduję się na
      kolejną ciążę. Najlepiej, gdyby on już miał dziecko, odpadłoby ewentualne
      smęcenie o ojcostwie wink. Dlaczego nie? Nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, a
      ewentualne samodzielne wychowywanie trojki pociech....
    • madalenka25 Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 30.11.04, 14:12
      czasem mi sie marzy taki mały(a) Człowiek ale wtedy Młoda wyskakuje z czymś i
      mi przechodzi
      wydaje mi się że jeszcze tak na maxa mam 2 lata by o tym pomysleć
    • leeya Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 30.11.04, 14:23
      He he he...
      A ja nie pozwole, zeby Kulka byla jedynaczka!!! Zaplanowalam sobie, ze urodze
      drugie dziecko jak bede miala okolo 30 na karku. Pomysl zostal zaakceptowany i
      przyjety wrecz z entuzjazmem smile

Leeya
      • madalenka25 Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 30.11.04, 14:48
        to przez Twoje posty o Kuleczce mnie tak rozbudziłaś - Leeya - wiedxmasmile)
        Domowy chce jeszcze dzieci, Młoda zgłasza chęć bycia starszą siostrą tylko mnie
        tak jakoś strach troszkę i co tu dużo mówić wygodna się zrobiłam na stare lata
        • smallm Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 30.11.04, 14:51
          Hehehe Magdalenka smile W podobnym stylu napisałyśmy smile
          I mnie też te pogawędki o maluchach zaczynają jakoś tak...

Oj, ciiiiiiiii SmallM big_grinbig_grinbig_grin
      • smallm Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 30.11.04, 14:50
        Ja sobie dałam najpóźniej 32 smile
        Teraz mam równo 30, choć ten rok kalendarzowy zaczyna się zbliżać, oj
        zbliżać... ku końcowi... Tylko zastanawiam się, czy za jakiś czas nie stanę się
        zbyt wygodna na małe dziecko... Córka odchowana, już mniej się trzeba nią
        zajmować, od września zerówka, później już szkoła... a tu się w pieluchy
        pakować? Gdyby nie fakt, że jestem samodzielna, drugie dziecko chciałabym mieć
        niemal jedno po drugim.
        • fredzia10 Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 30.11.04, 15:13
          A ja nareszcie jestem w drugiej ciąży. Dla mnie był to już
          ostatni dzwonek. Wszyscy w domu nie posiadają się z radości.
          Spotkało nas wieeelkie szczęście. Mam nadzieję, że to będzie
          córunia, bo synka już mam.
          Pozdrawiam i dzielę się naszym szczęściem.
          Miłego wieczoru andrzejkowego
          • madalenka25 Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 30.11.04, 15:32
            gratuluje Mariola - to miła wiadomość
    • carlafehr Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 30.11.04, 20:00
      Bardzo bym chciała i mój synek też. Ale pewnie nic z tego nie będzie, bo zegar
      nieubłagalnie i nieodwołalnie bije, a jak na razie nie ma z kim. A jeśli ktoś
      się znajdzie, to po pierwsze będzie już za późno, a po drugie, tak jak Pelaga
      bałabym się, że znowu nie wyjdzie.... Jestem już za bardzo ostrożna. Może w
      przyszłym życiuwink)
      • chardonnay_79 Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 02.12.04, 00:10
        hej dziewczyny smile

ciesze sie ze jest nas wiecej z takimi samymi myslami..ja nie mam z kim. ale
        mimo tego zaczelam taki temat bo to na pewno nie koniec! tyle milosci we mnie
        jest, ze wystarczyloby dla kilku takich maluchow smile))))) ale na drugim chyba
        poprzestane wink wiem ze mam do zaoferowania facetowi wiecej niz swoja zdolnosc
        do plodzenia dzieci... ale taki malausi mezczyzna.. chyba nie na darmo mowi
        sie "synus mamusi".
        pozdrawiam cieplutko- szczegolnie przyszle mamusie smile)
    • xjoannax Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 02.12.04, 08:05
      ja też się nad tym zastanawiam, tym bardziej, że mam rodzeństwo. Chciałabym
      miec jeszcze jedno dziecko. Bo właściwie co się liczy oprócz nich - dzieciaków.
    • ashan Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 02.12.04, 09:02
      Jako samodzielna nie chciałam mieć więcej dzieci, ba, nawet nie zamierzałam się
      z nikim wiązać. Aż po kilku latach spotkałam mojego obecnego męża i poglądy
      odwróciły mi się o sto osiemdziesiąt stopni (przy jego wydatnej pomocy) smile
      Teraz nasz syn chodzi już do przedszkola i tacie marzy się jeszcze maluch w
      domu. A mama nie jest chyba do tego przekonana wink
      a.
      • kubowa Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 02.12.04, 11:13
        a ja jeszcze w pierwszym malzenstwie obiecalam sobie, ze dzieci wiecej miec nie
        bede, bo po pierwsze z exa byl zaden ojciec, a po drugie balam sie, ze juz nie
        pokocham zadnego dzidziusia tak jak synka. ale jak odeszlam od ex i poznalam
        obecnego meza to namowienie mnie na dzidziusia nie zajelo mu wiecej niz piec
        minutsmile)i tak oto prawie 3 miesiace temu urodzilam coreczkesmile)) i mowie wam,
        babeczki, nie ma nic bardziej superasnego niz to malutkie, cieplutkie,
        mieciutkie cialeczko do przytulania!!! i glupia ja, ze myslalam, ze nie
        pokocham drugiego dziecka!!! a w dodatku mam wrazenie, ze teraz jestem lepsza
        matka, bo mniej nerwowa (to prawda, gdyby nie moj maz nie bylabym taka spokojna)
        i bardziej doswiadczona! ale doskonale rozumiem te z was, ktore boja sie
        kolejny raz wejsc do tej samej rzeki... mnie sie ten skok na glowke udal (mam
        nadzieje, ze zycie to poswiadczy), czego wszystkim wam bardzo goraco zycze!!!
        bez wzgledu na wiek!smile)
    • strega Re: samodzielne mamy chca wiecej dzieci?? 02.12.04, 11:43
      Witajcie
      Ja chyba nie zdecydowalabym sie na drugie dziecko, nawet, jakbym sie z kims
      zwiazala. Jula byla bardzo marudnym, placzliwym dzieckiem(na szczescie Jej to
      przeszlosmilezero pomocy ze strony Jej ojca... Balabym sie, ze to sie powtorzy, ze
      znowu bede zdana sama na siebie. Ale, kto wie, moze kiedys zmienie
      zdanie.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka