ewelinanowa 05.06.09, 11:04 Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa ściągnięcia alimentów? Spodziewam się w najbliższym czasie wyroku z klauzulą o natychmiastowej wykonalnosci. Co dalej, zakładajac że ojciec dzieci bedzie się migał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamuska880 Re: Alimenty - ściąganie jak? 05.06.09, 14:55 witaj. jak tylko odtzymasz do ręki wyrok biegiem do komornika już on bedzie wiedział co robic.jak dasz do komornika a on nie bedzie ci dalej płacił dostaniesz alimenty z funduszu a jego beda ścigac za to... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: Alimenty - ściąganie jak? 06.06.09, 13:11 albo nie beda scigac.... jak nie bedzie ci komornik moglsciagnac przez min 3 miesiaca wal do prokuratury... tam si ena pewno nim słodko zajmą. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Alimenty - ściąganie jak? 06.06.09, 21:59 mamuska880 napisała: > witaj. jak tylko odtzymasz do ręki wyrok biegiem do komornika już on bedzie w > iedział co robic.jak dasz do komornika a on nie bedzie ci dalej płacił dostanie > sz alimenty z funduszu a jego beda ścigac za to... Dostanie z FA i owszem, ale pod jednym warunkiem, że jest biedna. Odpowiedz Link Zgłoś
mam-a28 Re: Alimenty - ściąganie jak? 07.06.09, 10:08 Waśnie, pod wrunkiem, Ze jest biedna. Ja nie dostaję almentów z funduszu bo moje zarobki przekraczają o 100zł podany próg. Komornik rozkłada ręce... Coś wyczytała, że mogę od komornika wziąc zaświadczenie o nieściągalności alimentów i mogę z tym iśc do urz ędu miasta czy też gminy. Ale czy oni coś z tym zrobią..? Odpowiedz Link Zgłoś