agula801 27.08.09, 21:20 Dziewczyny! za 2 msce przenoszę się z 2,5 letnia córką do Anglii. Może wiecie, jakie są warunki przyznawania zasiłku dla samotnej matki w UK? gdzie mam się udać, czy musze być zatrudniona?Jak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpil1 Re: samotna mama w UK 28.08.09, 19:48 Ale po co masz się gdziekolwiek zatrudniać? Anglia to taki piekny kraj, że wszystkie zasiłki otrzymasz "od ręki", nigdy tam nie pracując, nie placąc podatkow itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kalpa Re: samotna mama w UK 30.08.09, 00:00 Aga, nie daj się zwieść pięknym obietnicom raju dla samodzielnych mam- żeby dostać jakiekolwiek zasiłki trzeba przepracować min. rok i mieć pozałatwiane sprawy urzędowe. Jeżeli to Twój pierwszy wyjazd, to licz się z tym, ze załatwienie podstawowych spraw trwa. I to nie jest pusta przestroga- poczytaj forum mam w Anglii. O pracę jest znacznie trudniej niż kiedyś, podobnie z załatwieniem przedszkola. Dobrze to przemysl, nie jedź w ciemno na piękne obietnice- możesz się mocno poobijać. Mieszkam w Uk od 2.5 roku. Pozdrawiam ciepło. kalpa Taniec i wiatr to moje żywioły! Odpowiedz Link Zgłoś
bryska5 Re: samotna mama w UK 10.09.09, 22:26 rany boskie gdyby tak kazda samotna matka dostawała pieniadze na utrzymanie i na dziecko od reki wyjezdzając do UK to recze ze w pl nie zostałaby ani jedna skomlająca o fortune w wysokości 170zł z MOPSu.wszystkie zaludniłybyśmy do granic wytrzymałości Anglie i Irlandie.dziewczyny troche realizmu..z jakiej razji masz dostać pieniadze jesli nigdy tam nie pracowałaś,nie opłacałaś składek.to nie jest tak jak wam "życzliwe kolezanki"opowiadają.."jesteś samotną matką?-leć na wyspy-pieniadze w socjalach tylko na was czekają"-oj fajnie by było..niestety jest inaczej.. Odpowiedz Link Zgłoś