marciszon7 13.10.09, 21:09 Witam mamusie. Nie wiem jak pozbyć się potówek z twarzy mojego 7- tygodniowego synka. Może macie jakieś pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pagaa Re: potówki 13.10.09, 21:44 umyć.. najlepiej przegotowaną wodą kilka razy dziennie jeśli trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
boboclubowicz [...] 13.10.09, 22:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoshi25 Re: potówki 13.10.09, 22:56 Zgadzam się z przedmówczynią. Kiedy mała miała parę tyg.i pojawiły się potówki na szyi pomogła kąpiel w krochmalu (tylko nie myj nim włosów i w nadmanganianie potasu (ten znowu nie powinien dostać się do oczu). Parę dni i po potówkach nie będzie śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
grace.4 Re: potówki 14.10.09, 05:06 nie smaruj oliwka i nie ubieraj za grubo, potowki sa wynikiem przegrzewania, sygnalem,ze mu za goraco. ubierz na cebulke. dziecko ma wyzsza temp niz dorosly czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
ann_e Re: potówki 14.10.09, 08:28 u mojej Leny super szybko zeszły po opędzlowywaniu buzi mąką ziemniaczaną (porada zaczerpnięta od znajomej). A miała tych potówek całkiem sporo, urodzona w czasie upałów i miała tendencje do spania/leżenia z główką tylko na jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykotek Re: potówki 14.10.09, 11:23 A jesteś pewna że to potówka? bo może ma wysypkę od czegoś co zjadł? Synek kuzynki też miał wysypki okazało się że to skaza białkowa. Odpowiedz Link Zgłoś